Dakgoot reparatie kosten

Dakgoot reparatie kosten

Wat kost een dakgoot reparatie?

Een dakgoot reparatie kost gemiddeld tussen de 100 en 200 euro, inclusief de arbeidskosten, de btw en eventuele materialen. De kosten van een dakgoot reparatie zijn afhankelijk van de precieze werkzaamheden die erbij komen kijken en van hoe groot de dakgoot precies is. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en de kosten van een dakgoot reparatie.

Direct een dakgoot reparatie inplannen? Dat kan via de MyGo Matchmaker of telefonisch via 085 106 1600. Via de Matchmaker kun je ook eerst één of meerdere offertes aanvragen, zodat je direct weet hoeveel de klus gaat kosten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw dakgoot reparatie

In het tabel hieronder vind je de prijs van een dakgoot reparatie. Zit je dakgoot alleen verstopt? Dan is het al voldoende om de dakgoot schoon te maken. Is de dakgoot zo erg beschadigd dat een reparatie niet genoeg is? Dan moet de dakgoot vervangen worden.

Werkzaamheid dakdekker

Prijs

Dakgoot repareren

€100-200

Vervangen kunststof dakgoot

€650-850

Vervangen zinken dakgoot

€850-1.250

Dakgoot schoonmaken

€10-15 per vierkante meter

Wat kost de reparatie van je dakgoot?

Werkzaamheden dakgoot reparatie

Wanneer een dakgoot verstopt zit met vuil of bladeren, hoeft deze niet gerepareerd te worden. Je kunt dan een specialist laten komen om deze dakgoot schoon te maken. Hiervoor betaal je minder dan voor een reparatie. Een dakgoot reparatie is geschikt bij lichte beschadigingen waarbij slechts enkele delen moeten worden vervangen of gerepareerd. Is de hele dakgoot beschadigd, dan moet deze waarschijnlijk vervangen worden. Wil je een dakgoot vervangen, dan kies je zelf wat voor dakgoot je ervoor in de plaats krijgt. Je kunt kiezen uit kunststof, aluminium, zink en koper. Meer daarover lees je op onze dakgoot vervangen pagina.

Het repareren van de dakgoot kan op verschillende manieren. Voornamelijk zinken dakgoten staan er om bekend dat zij goed te herstellen zijn. Kleine beschadigingen in de dakgoot worden vaak hersteld met EPDM, een soort synthetisch rubber dat ook wel wordt gebruikt als dakbedekking. Grotere beschadigingen moeten worden hersteld met het materiaal van de dakgoot zelf. PVC is hierop een uitzondering, en kan bij grote beschadigingen alleen (gedeeltelijk) worden vervangen.

Meer weten over dakgoot reparatie?

Een dakgoot is gemaakt om regenwater af te voeren. Zo blijft het regenwater niet op het dak liggen en spattert het niet overal om de woning naar beneden. In plaats daarvan komt het op één plek op de grond terecht, zodat het makkelijk kan worden afgevoerd. Het is verstandig om de dakgoot regelmatig schoon te laten maken. Dat komt omdat er gemakkelijk vuil of bladeren in de dakgoot terecht kunnen komen. Een dakgoot schoonmaken wordt meestal één tot twee keer per jaar gedaan. Als je een bladvanger plaatst, komen er geen bladeren meer in de dakgoot terecht, wat een hoop onderhoud scheelt. Een bladvanger van drie meter kost ongeveer 20 euro. De mogelijkheden en werkwijze bij het vervangen van een dakgoot staan verder uitgewerkt op deze pagina.

Wat kost de reparatie van je dakgoot?

Bespaartips van MyGo: dakgoot reparatie

MyGo heeft wat praktische tips samengesteld voor een voordelige dakgoot reparatie:

  1. Meer dakgoten. Specialisten hanteren vaak een relatief lagere prijs wanneer je meerdere dakgoten tegelijk laat repareren.
  2. Locale dakspecialist. Door een locale dakspecialist te kiezen kun je gemakkelijk besparen op de voorrijkosten. Een locale dakspecialist vind je met onze Matchmaker.
  3. Samen met de buren. Dakspecialisten kunnen een flinke korting hanteren wanneer je je dakgoten samen met die van de buren laat repareren. Zo hoeft een dakspecialist namelijk niet speciaal voor één dakgoot langs te komen. Vraag dus van tevoren even aan de buren of zij ook een beschadigde dakgoot hebben.
  4. Offertes vergelijken. Als jouw dakgoten aan vervanging toe zijn, is het verstandig om de voordeligste specialist uit te kiezen. Daarvoor moet je eerst meerdere offertes aanvragen en vergelijken. Dit kun je doen via de MyGo Matchmaker. Zo kun je al snel flink besparen door de goedkoopste dakspecialist te kiezen.

MyGo helpt je aan een voordelige dakgoot reparatie

Je dakgoot repareren kun je laten doen door een deskundige dakspecialist. Hij of zij heeft meer dan genoeg kennis en ervaring om de dakgoot zo snel en effectief mogelijk te repareren. Zo maak je zo min mogelijk kosten en is de dakgoot vliegensvlug gerepareerd. De beste dakspecialisten bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een praktisch overzicht van geschikte dakspecialisten voor jouw klus. Je kunt eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je gemakkelijk de voordeligste dakspecialist kunt kiezen. Maar je kunt ook direct een afspraak maken met een specialist die jou aanspreekt. Uiteraard kun je ons ook bellen naar 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!