Terug naar diensten
Dakgoot vervangen

Dakgoot vervangen

Een dakgoot is na verloop van tijd eenvoudigweg versleten. Lekkages treden op, water wordt niet meer afgevoerd, en de gammele constructie kan zelfs gevaarlijk worden. Hoog tijd dus om de mouwen uit de handen te steken of een dakdekker in te schakelen. Als je zin en tijd hebt om zelf aan de slag te gaan, kun je de dakdekker al veel werk besparen door de oude dakgoot te verwijderen. Dit kun je het best zomers doen, wanneer de dakgoot door het mooie weer toch leeg is en weinig wordt gebruikt. Heb je hier geen behoefte aan, dan kun je bij MyGo natuurlijk altijd een gekwalificeerde dakdekker inschakelen. Die neemt je alle zorgen uit handen.

Dakgoot vervangen rijtjeshuis

Bij een rijtjeshuis zit je vaak in de ongemakkelijke situatie dat je een dakgoot met je buren deelt. Beide partijen dragen in dit geval verantwoordelijkheid voor het onderhoud en eventueel vervangen van de dakgoot. Mocht de dakgoot door een storm beschadigd zijn geraakt of is hij simpelweg aan vervanging toe, is het raadzaam om eerst een plan van aanpak met de buren te bespreken. Als beide partijen het eens zijn kun je gezamenlijk een kostenberaming opstellen of een offerte opvragen bij een dakdekker. Als de huizen van gelijke lengte/grootte zijn, zullen de kosten ook grofweg overeenkomen. Mocht het voorkomen dat de buren weigeren om aan de vervanging mee te betalen, ook al is de dakgoot duidelijk aan vervanging toe, kun je alsnog je gelijk halen via een juridisch proces. De beste optie is echter om gezamenlijk tot een gedeelde keuze te komen.

Dakgoot laten vervangen

Bij het vervangen van een dakgoot, zal je ook na moeten denken over wat er nou voor in de plaats komt. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voordelen. Een dakgoot van kunststof is doorgaans goedkoper, een dakgoot van zink gaat vaak wel 40 jaar mee en is erg licht. Koper is op zijn beurt heel duurzaam en kan eenvoudig bewerkt worden. Het vervangen zelf kun je het best overlaten aan een ervaren vakman. Omdat er bij het vervangen van een dakgoot vaak op grote hoogte moet worden gewerkt, is het noodzakelijk om de juiste apparatuur te hebben. Een dakdekker heeft ervaring met het werken op hoogtes en zal geen onnodige fouten maken bij het aanbrengen van je nieuwe dakgoot.

Dakgoot vervangen kosten

De kosten van een dakgoot vervangen zullen neerkomen op materiaalkosten en arbeidskosten. Bepaalde materialen, zoals zink en koper, zijn relatief duur. Kunststof is daarentegen goedkoper, maar gaat ook minder lang mee. Het is belangrijk om je vooraf goed in te lezen en eventueel advies in te winnen bij een ervaren dakdekker. Bij Mygo kun je hier eenvoudig voor terecht. Over het algemeen zullen de kosten een nieuwe dakgoot tussen de 400 en 1200 euro liggen, afhankelijk van het materiaal, de lengte en overige werkzaamheden. Als de dakdekker de oude dakgoot bijvoorbeeld nog moet verwijderen, zal dat de kosten weer opvoeren.

Vind snel en gemakkelijk via de Matchmaker dakdekkers bij jou in de buurt. Of telefonisch via: 085 106 1600