Terug naar diensten
EPDM leggen

EPDM leggen

EPDM is een veelgebruikte dakbedekking voor platte daken. Wereldwijd wordt het al ruime 50 jaar toegepast en dat is niet zonder reden. In tegenstelling tot veel andere vormen van dakbedekking combineert EPDM een effectieve, waterdichte structuur met een duurzame productie. Roofing en bitumen, twee andere populaire dakvormen, worden met een branding aangebracht en zijn daardoor een stuk vervuilender dan EPDM. Deze dakbedekking heeft bovendien een zeer lange levensduur en kan meermaals gerecycled worden. Het is daarnaast bestand tegen zeer hoge temperaturen, heeft geen last van onkruid, en is eenvoudig aan te brengen.

EPDM dakbedekking aanbrengen

Wie op zoek is naar duurzame dakbedekking die bovendien lang meegaat, hoeft na EPDM niet verder te zoeken. Gemiddeld gaat een dak van EPDM minstens 35 jaar mee, en het behoudt gedurende die periode zijn kwaliteit. Natuurlijk is het belangrijk om het dak schoon te houden, maar in tegenstelling tot dakpannen of rietdaken zal het vuil zich niet in kieren en gaten ophopen. EPDM breekt bovendien niet makkelijk en zal ook niet gaan rotten. Vanwege zijn resistentie tegen zuren, micro-organismen of zouten weet het dak de jaren eenvoudig te doorstaan.

EPDM dakbedekking kosten

Gemiddeld betaal je zo € 50,- per vierkante meter van EPDM. Dit is inclusief BTW. Voor bitumen betaal je doorgaans iets minder, € 45,-, maar de levensduur van EPDM is zo’n 15 jaar langer. Via de Matchmaker van MyGo kun je de tarieven van verschillende dakdekkers bij jou in de buurt gemakkelijk naast elkaar leggen. Of telefonisch via: 085 - 432 00 32