Terug naar prijzen
Epdm dakbedekking prijs

Epdm dakbedekking prijs

Wat is de prijs van epdm dakbedekking?

Epdm dakbedekking kost per vierkante meter zo’n 35 tot 85 euro. De prijzen verschillen op basis van de oppervlakte van het dak en de complexiteit van de klus. Als je je dak laat renoveren, kun je het dak ook direct laten isoleren. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van epdm dakbedekking. Wil je precies weten hoeveel epdm dakbedekking voor jouw dak zal kosten? Dan kun je één of meerdere offertes aanvragen bij professionele dakbedekkers via de MyGo Matchmaker. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken voor een situatieopname of voor het uitvoeren van de klus. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw epdm dakbedekking

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van epdm dakbedekking op basis van oppervlakte. De kosten zijn inclusief de plaatsing en de materialen.

Oppervlakte

Minimale kosten epdm

Maximale kosten epdm

1 m2

€35

€85

10 m2

€350

€850

20 m2

€700

€1.700

30 m2

€1.050

€2.550

40 m2

€1.400

€3.400

50 m2

€1.750

€4.250

60 m2

€2.100

€5.100

100 m2

€3.500

€8.500

Prijsscenario’s epdm dakbedekking

MyGo heeft een aantal prijsscenario’s voor je berekend zodat je een beter beeld krijgt van de prijs van epdm dakbedekking:

Eenvoudige dakbedekking. Wil je een gemiddeld dak van 40 vierkante meter bedekken met epdm en moet de oude dakbedekking hierbij verwijderd worden? Dan ben je ongeveer 2.500 euro kwijt aan deze klus.

Gemiddelde dakbedekking. Heb je een gemiddeld dak van 40 vierkante meter en wil je deze bedekken met epdm én isolatie plaatsen? Dat kost ongeveer 4.500 euro.

Luxe dakbedekking. Wil je een gemiddeld dak van 40 vierkante meter bedekken met dakbedekking, isolatie plaatsen en uitbreiden tot een groendak? Dan betaal je zo’n 8.500 euro.

Meer weten over epdm dakbedekking?

De levensduur van epdm dakbedekking is zo’n 35 tot 50 jaar. Epdm is een kunststof en wordt gemaakt van synthetisch rubber. Het materiaal is erg stevig en soepel. Het is goed bestand tegen uv-straling en je hoeft het niet te onderhouden. Epdm is bestand tegen alle soorten weer en het wordt bevestigd met lijm. Als je over een pvc dakbedekking beschikt en je wilt dit vervangen door epdm, dan moet de oude dakbedekking worden verwijderd. Heb je een andere soort dakbedekking dan pvc? Dan kan de oude dakbedekking meestal blijven liggen. Zo kun je een hoop geld besparen met epdm dakbedekking.

Extra mogelijkheden epdm dakbedekking

Er is een aantal extra mogelijkheden wanneer je epdm dakbedekking gaat plaatsen:

  • Groendak. Een groendak kan worden geplaatst op een epdm dak. Het dak wordt dan aangepast zodat het geschikt is voor vegetatie. Er kunnen dan dus planten op het dak groeien. Groendaken beschikken over speciale systemen waardoor regenwater snel kan worden afgevoerd en planten goed kunnen groeien. Dit wordt gedaan met behulp van begroeiings- en drainagelagen. Groendaken zijn erg goed voor het milieu en duurzaam, omdat ze de lucht verlossen van schadelijke stoffen. Voordelen van een groendak zijn dat het warmte goed binnenhoudt, akoestisch isoleert en uitstekende bescherming biedt tegen het weer.
  • Isolatie. Het is verstandig om je dak te laten isoleren wanneer je de dakbedekking laat vervangen. Dat komt omdat isolatiemateriaal het hoogste rendement heeft wanneer het onder de dakbedekking wordt geplaatst. Hier vind je meer over dakisolatie
  • Dakbeschot vernieuwen. Als het dakbeschot niet meer in goede staat is, kun je ervoor kiezen om tijdens de dakrenovatie ook het dakbeschot te laten vernieuwen. Een dakbeschot kan onder andere beschadigd raken door vocht.

Bespaartips van MyGo: dak bedekken

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig je dak kunt laten bedekken:

  1. Oude dakbedekking. Het kan voordeliger zijn om de oude dakbedekking te laten liggen wanneer je het gaat vervangen door pvc. Op lange termijn kan het echter verstandig zijn om de oude dakbedekking wel weg te halen. Het dak wordt namelijk zwaarder naar mate er meerdere lagen dakbedekking blijven liggen. Op een gegeven moment kan een dak te zwaar worden, en dan moeten alle oude lagen alsnog worden weggehaald.
  2. Vergunning. Meestal heb je geen vergunning nodig wanneer je je dak wilt vervangen. Breng je echter drastische veranderingen aan aan het dak, dan is het wel verstandig om een vergunning aan te vragen. Anders is het mogelijk dat de gemeente de verandering achteraf toch niet goedkeurt en dat je de renovatie ongedaan moet maken. Wil je een dak vervangen van een gemeentemonument of een beschermd stads- of dorpsgezicht, dan moet je altijd een vergunning aanvragen.
  3. Ander materiaal. Wil je je dak zo goedkoop mogelijk laten bedekken? Dan kun je ook voor een ander materiaal kiezen dan epdm. Je kunt je dak namelijk meestal goedkoper bedekken met bitumen dan met epdm. Meer lezen over verschillende materialen voor dakbedekking kun je op deze pagina.
  4. Wit dak. Heb je ’s zomers weleens last van de hitte op zolder? Dan kun je kiezen voor een wit dak. Een wit dak reflecteert het zonlicht, zodat er minder warmte naar binnen komt. Zo hoef je ’s zomers minder snel de airco aan te zetten, waardoor je kunt besparen op de energiekosten.
  5. Zelf afvoeren. Je kunt besparen op de arbeidskosten van een dakbedekker door zelf mee te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat er geen troep op het dak ligt wanneer de dakbedekker begint met de klus. Ook kun je zelf materialen afvoeren om te besparen op de kosten.

Voordelig je dak bedekken met MyGo

Je kunt je dakbedekking het beste laten plaatsen door een professional. Dat komt omdat er speciale apparatuur voor nodig is en het aanbrengen van dakbedekking precisiewerk is. Als de dakbedekking niet goed wordt aangelegd, kan je dak onstevig worden, waardoor de veiligheid van je woning op het spel staat. Daarom kun je het beste een geschikte specialist inschakelen via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van de beste specialisten bij jou in de buurt. Je kunt hen direct bellen of mailen voor een situatieopname of een afspraak, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo kun je niet alleen de beste, maar ook de voordeligste dakbedekker uitkiezen. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.