Terug naar prijzen
Dakgoot vervangen kosten

Dakgoot vervangen kosten

Wat kost een dakgoot vervangen?

Een dakgoot vervangen kost gemiddeld ongeveer 650 tot 950 euro, inclusief de materialen, de arbeidskosten en de btw. De kosten van een dakgoot vervangen hangen af van de soort dakgoot en de werkzaamheden die erbij komen kijken. In dit artikel vind je alles over de mogelijkheden en de kosten van een dakgoot vervangen.

Wil je direct een afspraak maken voor het vervangen van je dakgoot? Gebruik dan de MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600. Wil je liever eerst één of meerdere offertes aanvragen? Dat kan ook via onze Matchmaker. Zo vind je snel de beste specialist bij jou in de buurt.

Prijsopbouw dakgoot vervangen

In tabel 1 vind je de prijs van een dakgoot vervangen. Naast het vervangen van de dakgoot staan ook de kosten van een dakgoot repareren en een dakgoot schoonmaken vermeld. In de rest van het artikel lees je hier meer over.

Tabel 1. Dakgoot vervangen kosten

Werkzaamheid dakgoot vervangen

Prijs

Vervangen kunststof dakgoot

€650-€850

Vervangen zinken dakgoot

€850-€1.250

Dakgoot schoonmaken

€10-€15 per meter

Dakgoot repareren

€100-€200

Mogelijkheden dakgoot vervangen

Het is niet altijd meteen nodig om een dakgoot volledig te vervangen. Het kan ook zijn dat je de dakgoot slechts hoeft laten schoonmaken of repareren. Twijfel je wat er moet gebeuren aan de dakgoot? Vraag dan om advies bij een dakspecialist via de MyGo Matchmaker. De mogelijkheden van een dakgoot vervangen zijn als volgt:

  • Dakgoot schoonmaken. Is de dakgoot alleen verstopt? Dan hoef je deze alleen maar te laten schoonmaken. De kosten bedragen zo’n 10 tot 15 euro per vierkante meter.
  • Dakgoot repareren. Een dakgoot repareren doe je wanneer deze beschadigd is, maar niet zo erg dat het niet meer te redden valt. Het repareren van een dakgoot kost zo’n 100 tot 200 euro.
  • Dakgoot vervangen. Een dakgoot vervangen doe je wanneer de oude dakgoot dusdanig beschadigd is dat deze niet meer goed werkt of simpelweg te oud is. Ook kun je een dakgoot vervangen wanneer je de oude niet meer mooi vindt. Een dakgoot vervangen kost tussen de 650 en de 1.250 euro, afhankelijk van het materiaal.

Materialen dakgoot

Een dakgoot kan van verschillende materialen gemaakt worden. De mogelijkheden vind je in tabel 2, inclusief de prijs per meter en de voordelen van het materiaal.

Tabel 2. Materiaal dakgoot

Soort dakgoot

Prijs per meter

Voordelen

Kunststof

€25-35

Kunststof is onderhoudsarm en beschikbaar in vele kleuren

Aluminium

€30-50

Aluminium is kras- en slagbestendig en ook naadloos te verkrijgen

Zink

€35-55

Zink heeft een luxe uiterlijk en gaat lang mee

Koper

€40-50

Koper heeft een lange levensduur en een exclusieve uitstraling

Meer weten over dakgoten?

Een dakgoot wordt gemaakt van één van de materialen uit tabel 2. Een dakgoot voert regenwater af, zodat het niet op het dak blijft liggen of naar beneden spattert. Er kunnen bladeren, vuil en ongedierte in de dakgoot terechtkomen. Daarom is het verstandig om de dakgoot regelmatig schoon te maken. Het wordt aangeraden dit één tot twee keer per jaar te laten doen. Je kunt ook een bladvanger plaatsen, zodat er geen bladeren of vuil in de dakgoot terecht komen. Hiermee verklein je de kans op verstopping. Een bladvanger kost ongeveer 20 euro voor een dakgoot van drie meter.

Bespaartips van MyGo: dakgoot vervangen

MyGo heeft een aantal handige bespaartips verzameld voor een voordelige dakgoot:

  1. Offertes vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken met de MyGo Matchmaker kun je gemakkelijk en snel de voordeligste specialist vinden. Zo kun je flink besparen op de kosten van een dakgoot vervangen.
  2. Locale dakspecialist. Door de MyGo Matchmaker te gebruiken kun je locale dakspecialisten vinden. Hiermee bespaar je op de voorrijkosten.
  3. Meer dakgoten. Vaak rekenen dakspecialisten in verhouding een lagere prijs wanneer je meerdere dakgoten tegelijk laat vervangen.
  4. Samen met de buren. Zijn jouw dakgoten aan vervanging toe? Misschien zijn die van de buren dan ook wel verouderd. Als je deze klus samen met de buren laat doen, rekenen dakspecialisten vaak een speciale korting.

MyGo helpt je aan een voordelige dakgoot

Je kunt je dakgoot laten vervangen door een professionele dakspecialist. Een geschikte dakspecialist vind je met de MyGo Matchmaker. De Matchmaker toont een handig overzicht van de beste dakspecialisten bij jou in de buurt. Je kunt hen direct bellen of mailen om een afspraak te maken of om advies te vragen. Een specialist komt graag langs voor een situatieopname. Ook kun je eerst één of meerdere offertes aanvragen, zodat je de voordeligste specialist kunt kiezen. Zo weet je van tevoren al hoeveel de klus gaat kosten. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.