Terug naar diensten
PVC dakbedekking aanbrengen

PVC dakbedekking aanbrengen

PVC dakbedekking aanbrengen is een vorm van dakbedekking waarbij kunststof rollen over het dak worden uitgerold, om vervolgens op maat gesneden te worden. Op deze manier kan de dakbedekking heel nauwkeurig worden aangebracht. Ben je je aan het oriënteren voor een nieuwe dakbedekking? Lees hieronder dan meer over PVC dakbedekking.

Zoek je direct een dakdekker voor hulp bij of advies over het aanbrengen van je dakbedekking? Maak dan gratis gebruik van de MyGo matchmaker. Vind meerdere dakdekkers bij jou in de regio en neem contact op of vraag eerst offertes aan om te vergelijken. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Toepasbaarheid van PVC dakbedekking

PVC dakbedekking aanbrengen is geschikt voor zowel een plat als licht hellend dak. De lichtheid en sterkte maken dat deze kunststof dakbedekking ideaal is voor verschillende soorten dakoppervlakten. Zo is het goed toepasbaar op een lichtere onderconstructie, zoals dat van een schuur. Daarnaast wordt het de laatste jaren ook vaak aangelegd als basis voor een groendak, vanwege de wortelbestendigheid.

PVC dakbedekking aanbrengen kosten

De kosten van PVC dakbedekking aanbrengen hangen af van verschillende factoren. Zoals hoeveel ervaring de dakdekkers hebben, hoe hoog de materiaalkosten zijn op het moment van aanleggen, of de oude dakbedekking ook verwijderd moet worden en hoe bereikbaar jouw woning is. Doordat het een arbeidsintensieve taak is die veel kunde en geduld vereist kun je rekenen op een gemiddelde prijs van 50 euro per m2. Wanneer de oude dakbedekking ook verwijderd dient te worden zijn de kosten van een PVC dakbedekking 80 tot 100 euro per m2.

Voor- en nadelen van PVC dakbedekking aanbrengen

PVC dakbedekking aanbrengen heeft een aantal voordelen. Zo is PVC dakbedekking vanzelfsprekend waterdicht, vereist het geen tot weinig onderhoud en is het UV-bestendig. Bovendien is het een duurzame dakbedekking, doordat het recyclebaar en wortelbestendig is. Naast dat het milieuvriendelijk is gaat het lang mee. Zo is de gemiddelde levensduur van PVC dakbedekking 20 tot 30 jaar.

Andere voordelen zijn:

  • PVC is goed bestand tegen chemicaliën
  • Vele kleuren verkrijgbaar
  • Sterk maar licht materiaal
  • Weinig belastend voor dakconstructie

Echter zitten er ook enkele nadelen aan een PVC dakbedekking. Zo is het niet geschikt voor een sterk hellend dak en is het plaatsen van PVC op een ondergrond van polystyreen of bitumen niet mogelijk zonder een speciale scheidingslaag.

Andere nadelen zijn:

  • Het aanbrengen is zeer arbeidsintensief en vereist veel kunde
  • De flexibiliteit van het materiaal wordt na een aantal jaren minder 

PVC dakbedekking aanbrengen

PVC dakbedekking wordt altijd op dezelfde manier aangebracht. Door middel van lijm en hete lucht worden de PVC rollen vastgemaakt. Een dakdekker gebruikt hiervoor een mechanische föhn. Het is mogelijk om PVC dakbedekking zelf aan te brengen. Echter is dit geen gemakkelijke klus. Het plaatsen en lijmen moet erg nauwkeurig gebeuren en het kost veel vaardigheid en geduld. Zo dient de lijm goed verdeeld te worden en moet het kunststof op zijn minst 45 minuten verzwaard  worden aangedrukt.

Bovendien bestaat er de kans dat de leverancier van het materiaal geen garantie geeft indien er schade is wanneer je zelf de dakbedekking hebt aangelegd. Als je een erkende dakdekker inhuurt weet je zeker dat de dakbedekking zo goed mogelijk wordt gelegd en dat je garantie hebt in geval van schade.

Alternatieve dakbedekkingen

Er zijn verschillende alternatieve dakbedekkingen, zoals EPDM, APAX en bitumen.

Bitumen dakbedekking

De meeste platte dagen in Nederland zijn bedekt met bitumen, ook wel bekend als dakleer. Bitumen is ontstaan tijdens de productie van ruwe aardolie. Het is eenvoudig te plaatsen en te verwerken en gaat rond de 25 jaar mee. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan PVC.

EPDM dakbedekking

EPDM is een synthetisch rubber dat wat uiterlijk betreft veel weg heeft van bitumen. Het is een zeer elastisch en duurzaam materiaal dat ongevoelig is voor UV licht en het heeft een zeer lange levensduur van 40 tot 50 jaar. De laatste jaren wordt EPDM steeds meer toegepast.

APAX dakbedekking

APAX is een half kunststof en half bitumineuze dakbedekking. Het is zeer licht, duurzaam en kan zonder open vuur worden aangebracht. Daarnaast heeft het een luxe uitstraling en lange levensduur van 35 tot 40 jaar.

PVC dakbedekking kopen of laten repareren?

Vind snel en gemakkelijk via de Matchmaker van MyGo dakdekkers bij jou in de buurt en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan. Telefonisch contact kan ook via: 085 106 1600. Zo vind je zonder zoeken een vakman die het beste bij jouw wensen aansluit.