Direct hulp
Terug naar blog
PVC vloer voordelen

PVC vloer voordelen

30 mei '22 Door MyGo redactie

Overweeg je te kiezen voor een nieuwe vloer? Maak dan kennis met de voordelen van een PVC vloer. Dit type vloer wordt steeds vaker gekozen en voor een goede reden. Het is een geschikt alternatief ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat of een tegelvloer. Dit zijn de voordelen van PVC.

PVC vloer is effectief te onderhouden

Een belangrijke eigenschap van een PVC vloer is dat deze zeer goed te onderhouden is. Het oppervlak van PVC is glad en strak. Zorg er bij het dweilen wel voor dat je geen aanvullende schoonmaakmiddelen gebruikt. Zodoende blijft de vloer langer schoon en behoudt haar authentieke look. Eenvoudig in onderhoud en dus duurzaam bij ieder type gebruik.

PVC vloer dempt het geluid goed

PVC vloeren zijn geluiddempend. Dat betekent dat je niet iedere stap of beweging in huis hoort. Dit maakt dat PVC ideaal is voor woningen met meerdere verdiepingen of een appartementencomplex. Een nieuwbouw appartementencomplex in de (vrije) huursector heeft hoogstwaarschijnlijk een PVC vloer als gebruikte ondergrond. Het is duurzaam en heeft een geluidsisolerende waarde.

PVC vloer: te combineren met vloerverwarming

Wil je vloerverwarming aanleggen en twijfel je over de vloer die je gaat installeren? Een PVC vloer functioneert perfect in combinatie met vloerverwarming. Aangezien we bij PVC niet over een houten vloer spreken, hoef je jezelf ook geen zorgen te maken over het uitzetten of inkrimpen van de vloer. Dit zorgt ervoor dat een PVC vloer niet alleen perfect werkt op vloerverwarming, maar ook met vloerkoeling; het omgekeerde concept. PVC vloeren geleiden de warmte optimaal, waardoor je bij het activeren van de vloerverwarming snel het comfort van een warme vloer ervaart.

PVC vloeren zijn kleur- en stijlvast

Een PVC vloer heeft een strakke ligging. Het oppervlak is vlek- en afdrukbestendig, hetgeen betekent dat modderplekken, vocht of schoenafdrukken niet in de vloer trekken. Wel is het belangrijk om vlekken zo snel mogelijk aan te pakken. Wist je trouwens dat je een PVC vloer meerdere keren kunt verhuizen? Bij klik-PVC kan je zelf de vloer ontmantelen en opnieuw leggen in een nieuwe omgeving.

Enkele andere voordelen van de PVC vloer zijn:

    • Voelt altijd comfortabel en warm aan; anders dan tegels of laminaat
    • Gaat gemiddeld langer mee dan andere vloertypen
    • Slijtvast en daardoor langere tijd van hoge kwaliteit

Heeft de PVC vloer dan ook nadelen? Toch wel, we zullen deze ook met je bespreken.

PVC vloer nadelen

De PVC vloeren zijn zoals je ziet buitengewoon aantrekkelijk als vloertype voor je woning of appartement, maar er zijn ook nadelen, welke overigens bestaan voor ieder type vloer. Bij PVC vloeren kan je denken aan de kostprijs van het materiaal. PVC vloeren gaan gemiddeld langer mee en zijn beter bestand tegen beschadigingen, maar de kosten voor PVC vloeren liggen over het algemeen iets hoger in aanschaf ten opzichte van andere vloertypen zoals laminaat. Het is de prijs/kwaliteit verhouding die je moet afwegen bij de keuze voor PVC. Verder vereist PVC een egaal vloeroppervlak in de basis en daar is niet altijd sprake van.

PVC vloer laten leggen?

Ben je overtuigd door de voordelen van een PVC vloer en wil je deze laten leggen in je eigen woning of appartement? MyGo helpt je graag om in contact te komen met een geschikte vloerenspecialist in jouw regio. Heb je liever telefonisch contact? Dan kun je bellen naar 085 106 1600.

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 14 mei ‘19 en werd op 30 mei ‘22 geactualiseerd met informatie over de voordelen van PVC vloeren.