Vloeren

Onderstaand vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden bij een vloerenspecialist.

Voor elke klus op het gebied van vloeren staat hier een gedetailleerde beschrijving over:

 • Hoe jij je het best kunt voorbereiden
 • Hoe de klus wordt uitgevoerd
 • De voor- en nadelen van de verschillende klussen en vloersoorten
 • Wat er bij de klus komt kijken

Ook vind je hier de MyGo matchmaker. Daarmee vind je eenvoudig een vloerspecialist bij jou in de buurt, die past bij jouw klus.

Zodat je snel en gemakkelijk vind wat je zoekt kun je in de inhoudsopgave een onderwerp aanklikken.

Daarnaast zijn er in de tekst handige aanklikbare links verwerkt die je gemakkelijk doorverwijzen naar pagina's die voor jou relevant kunnen zijn.

Houten vloer schuren

Houten vloer schuren

Een houten vloer laten schuren wordt vaak gedaan om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Er wordt geadviseerd om dit ongeveer acht tot tien jaar te laten doen nadat de vloer gelegd is, bij intensief gebruik, en tien tot vijftien jaar na regulier gebruik. Op deze manier zorg je ervoor dat beschadigingen op de vloer verminderd worden, zodat je geen nieuwe vloer hoeft aan te schaffen. Voor het schuren van een houten vloer heb je de juiste apparatuur nodig. Schakel een vloerenspecialist in die hierover beschikt en gemakkelijk jouw vloer er weer als nieuw uit kan laten zien. Zijn er nog meer de voordelen voor het laten schuren van je houten vloer? 

Waarom een houten vloer schuren?

Om ervoor te zorgen dat je houten vloer nog lang mee kan gaan, kan de vloer speciaal onderhoud krijgen of op zijn tijd geschuurd worden. Naast het verlengen van de leeftijd van de vloer, heeft het schuren ook nog andere voordelen. 

 • Het verwijderd krassen, vlekken en andere beschadigingen die ontstaan zijn door intensief gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het schuiven van zware meubels of stoelen. 
 • Het zorgt ervoor dat de vloer makkelijk hersteld wordt na beschadigingen waardoor er geen vloer renovatie toepasbaar is. 
 • De vloer kan een compleet nieuw uiterlijk krijgen; afhankelijk van jouw wensen kun je ervoor kiezen om de vloer een andere kleur te geven na het schuren. 

Houten vloer laten schuren door een expert 

Afhankelijk van de oppervlakte, vlakheid en het aantal hoeken van de vloer kan er een kostenoverzicht gemaakt worden. Wil je hier meer informatie over? Of ben je benieuwd hoe de werkzaamheden verlopen voor het schuren van een houten vloer? Neem dan gemakkelijk contact op met een van onze vakmannen, online via de MyGo Matchmaker. Onze vloerenspecialisten staan voor je klaar voor het verhelpen van vloer werkzaamheden en het beantwoorden van al je vragen. Vraag online vrijblijvend een offerte aan, of neem telefonisch contact met ons op via 085 106 1600.

Kurkvloer leggen

Kurkvloer leggen

Een kurkvloer leggen omdat het een originele en luxe uitstraling heeft of omdat het lang meegaat. Het is in ieder geval belangrijk om van tevoren te bepalen welke soort kurkvloer je wilt: kurkparket of kurklaminaat? De werkzaamheden voor het voorbereiden van de ondergrond is voor beide soorten hetzelfde. Het grootste verschil zit in het leggen van de vloer, en de prijs. Hoe zorg je ervoor dat jouw vloer goed voorbereid is voor het leggen van een kurkvloer? En wat is het verschil tussen kurkparket en kurklaminaat? 

Kurkvloer leggen: voorbereiding 

Om ervoor te zorgen dat de kurkvloer goed hecht aan het oppervlak en niet gaat vervormen, is er een juiste voorbereiding van de ondergrond nodig. Hoe zorg je ervoor dat jouw ondergrond voldoet aan de eisen? 

 • De grond moet glad, schoon en vrij van oneffenheden zijn. Om ervoor te zorgen dat alle beschadigingen van de vloer verwijderd worden, kun je de vloer het beste laten egaliseren door een vloerenspecialist. 
 • Controleer de vochtigheid van de vloer met behulp van een hydrometer. Zo voorkom je dat de vloer gaat vervormen of dat er vochtvlekken ontstaan. 

Kurkvloer soorten 

Bij het bepalen van de soort kurkvloer die gelegd wordt, is het belangrijk om te weten hoe de werkzaamheden verlopen per soort. Zo kun je zelf bepalen welke soort het beste past bij jouw woonsituatie en wensen. Wat is verschil tussen het leggen van kurkparket en kurklaminaat? 

 • Kurkparket: bestaat uit tegels die worden gelijmd op de ondergrond. Eerst worden de tegels, zonder te lijmen, afgemeten op de vloer. Vervolgens wordt er lijm aangebracht op de tegels en worden ze vastgezet met een hamer. 
 • Kurklaminaat: bestaat uit stroken die gelegd worden op de ondervloer zonder ze vast te lijmen aan de grond. De stroken worden naadloos in elkaar geschoven en aan elkaar vastgemaakt met lijm. Door middel van een speciale zaag kan de gewenste afmeting gesneden worden. 

Kurkvloer vakkundig laten leggen

Wil je meer weten over het leggen van een kurkvloer? Of ben je benieuwd naar de exacte werkzaamheden en kosten per soort kurkvloer? Via de MyGo Matchmaker kom je gemakkelijk in contact met een van onze vakmannen. Zij staan voor je klaar voor het beantwoorden van al je vloer gerelateerde vragen, en helpen je graag verder voor het leggen van een kurkvloer. Vul vrijblijvend online een offerte in, of neem telefonsich contact met ons op via 085 106 1600.

Laminaat vloer leggen

Laminaat vloer leggen

Laminaat leggen is populair omdat deze vloer soort voordelig, slijtvast, gemakkelijk te onderhouden is en een groot aanbod aan verschillende soorten stijlen heeft. Het is belangrijk dat de werkzaamheden nauwkeurig en met enig geduld uitgevoerd worden, zodat de vloer goed recht komt te staan en niet uitzet. Hiervoor heb je de juiste kennis en materialen nodig. Als de vloer goed gelegd is en je hem vaak onderhoud, kan je er nog lang van genieten. Om hiervoor te zorgen wordt het aangeraden om de vloer te laten leggen door een expert. Waar moet je van tevoren rekening mee houden? En, wat kan de vloerenspecialist voor je betekenen? 

Laminaat leggen: waar moet je rekening mee houden?

Voor het leggen van laminaat zijn een aantal factoren bepalend voor het goed laten verlopen van de werkzaamheden. Een goede voorbereiding is het halve werk, en zorgt voor het beste eindresultaat. Wat zijn de belangrijkste factoren? 

 • Zorg allereerst voor een egale ondergrond. Hiermee wordt bedoeld dat de ondervloer geen oneffenheden of beschadigingen bevat. De vloerenspecialist kan dit gemakkelijk voor jou oplossen. 
 • Ook is het belangrijk dat er een juiste ondervloer gelegd wordt die voldoende isoleert. Dit is belangrijk, omdat hierdoor minder geluidsoverlast plaatsvindt en de vloer goed warmte geleid. 

Na deze voorbereidingen kan het laminaat geplaatst worden, op verschillende methoden. De meest voorkomende methode om laminaat te leggen is door middel van de klikmethode, waarbij je de vloeronderdelen voorzichtig in elkaar klikt. Je kunt er ook voor kiezen om de vloer op de klassieke wijze te laten leggen. Vraag de vakman voor advies. 

Laminaat professioneel laten leggen 

Wil je meer weten over de werkzaamheden voor het leggen van laminaat? Of ben je benieuwd naar de exacte kosten per vierkante meter? Kom dan gemakkelijk in contact met een van onze vloerenspecialisten bij jou in de buurt, online via de Matchmaker van MyGo. Zo kun je zelf kiezen voor een vakman die jou advies en informatie kan geven, en er uiteindelijk voor zorgt dat de vloer vakkundig gelegd wordt. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via: 085 - 432 00 32

Linoleum leggen

Linoleum leggen

Linoleum leggen is een klus die gemakkelijk zelf gedaan kan worden. Linoleum kan op een aantal manieren gelegd worden, maar als je zelf de vloer wilt leggen is het kliksysteem de eenvoudigste methode. Hierbij worden de onderdelen van de vloer simpelweg in elkaar geklikt. Het wordt daarentegen wel afgeraden om deze methode toe te passen bij vochtige ruimtes zoals de badkamer, omdat de vloer niet volledig afsluit. Voor een mooie afgewerkte en precies gelegde vloer wordt het aangeraden om een vloerenspecialist in te schakelen. Hoe zorgt de vakman ervoor dat jouw linoleum vloer vakkundig gelegd wordt, voor optimaal gebruik? 

Linoleum in verschillende soorten 

Bij het maken van de keuze welke linoleum vloer het beste past bij jouw woning, speelt het uiterlijk natuurlijk een grote rol. Het is belangrijk dat de vloer past bij jouw wensen en het interieur. Welke soorten linoleum vloeren worden het meest gekozen? 

 • Betonlook: deze soort wordt vaak gekozen omdat het de ruimte van de kamer groter laat lijken en omdat het bij veel verschillende soorten woningstijlen past. 
 • Marmoleum vloer: deze soort wordt vaak gekozen omdat het milieuvriendelijk is en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Marmoleum is namelijk een variant van linoleum die CO2-neutraal is. 

Hoe wordt linoleum gelegd? 

Het leggen van een linoleum vloer dient met een goede voorbereiding uitgevoerd te worden. De vloerenspecialist heeft de juiste kennis en ervaring om hiervoor te zorgen, en kan de vloer netjes en mooi afgewerkt leggen. Waar moet je van tevoren allemaal op letten? En, hoe verlopen de werkzaamheden om een linoleum vloer te leggen?

 • Zorg er van tevoren voor dat de vloer geacclimatiseerd is aan het leefklimaat van de woning, door deze 24 uur vooraf in de kamer te plaatsen. Zo voorkom je dat de vloer gaat vervormen tijdens het leggen. 
 • Voorkom vocht en vuil op je vloer, door alle openingen dicht te lassen. Zorg ervoor dat tussen de tegels of stroken, de naden afgesloten zijn. Anders kan de vloer op de lange termijn zelfs gaan rotten of loskomen. 
 • Voorkom andere beschadigingen aan de vloer door te kiezen voor een juiste ondervloer. De vakman weet precies welke geschikt is voor jouw woning. 

Linoleum laten leggen

Wil je meer informatie over de werkzaamheden voor het leggen van linoleum? Of ben je nieuwsgierig naar de totale kosten? Via de Matchmaker van MyGo vind je gemakkelijk vloerenspecialisten bij jou in regio. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je zelf de keuze maken. De vakman kan je advies geven en informeren over de verschillende materiaalkeuzes, en kan je nieuwe vloer gemakkelijk leggen. Vul online een vrijblijvende offerte in, of neem telefonsich contact met ons op via: 085 - 432 00 32

Natuursteen leggen

Natuursteen leggen

Een natuurstenen vloer leggen omdat het sterk en duurzaam is, lang meegaat, makkelijk te onderhouden is of omdat het een goede warmte geleiding heeft wat weer optimaal te combineren is met vloerverwarming. Het natuursteen wordt met de hand of machinaal tot tegels verwerkt, en doordat elke natuursteen weer een ander uitelijk en gebruiksbelasting heeft, oogt deze vloersoort origineel en luxe. Doordat de maten en diktes onderling veel verschillen, wordt het aangeraden om de vloer professioneel en vakkundig te laten leggen. De vakman heeft de juiste ervaring en materialen om de vloer zo egaal mogelijk te leggen. Hoe verlopen de werkzaamheden? En waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het leggen van een natuurstenen vloer? 

Hoe wordt natuursteen gelegd? 

Een marmeren vloer is een soort natuursteen, en is ontstaan doordat kalksteen gekristalliseerd wordt. Deze harde vloer wordt regelmatig gelegd omdat het een luxe uitstraling en redelijk hoge gebruiksbelasting heeft. Het is belangrijk dat deze vloer zo recht en precies mogelijk gelegd wordt. Hoe zorgt de vloerenspecialist hiervoor? 

 • De tegels kunnen gemakkelijk, met een dunne lijmwortel, gelijmd worden op een cementdekvloer. De tegels kunnen ook gelegd worden op de bestaande vloer, echter het is wel belangrijk dat deze egaal is. De vakman kan de vloer ook eventueel voor je egaliseren. Er wordt hierbij ook gebruik gemaakt van een speciale ondervloer.
 • Wanneer de natuurstenen vloer gelegd is en het na een tijdje zijn glans verliest of dof eruit komt te zien, kan de vakman gemakkelijk de vloer voor je laten polijsten

Natuursteen vakkundig laten leggen

Afhankelijk van de manier waarop je wilt dat de vloer gelegd wordt, dus of het gelijmd moet worden of dat je het laat leggen in cement, kunnen de kosten bepaald worden. De soort natuursteen die je gelegd wilt hebben heeft natuurlijk ook invloed hierop. Wil je meer informatie hierover? Of wil je meer weten hoe natuursteen leggen in zijn werk gaat? Kom dan online gemakkelijk in contact met onze vloerenspecialisten via de MyGo Matchmaker. Hier vind je alle beschikbare experts bij jou in de regio. Vul vrijblijvend een offerte in of kom telefonsich met ons in contact via 085 106 1600.

Onderhoud natuursteen vloer

Onderhoud natuursteen vloer

Een natuurstenen vloer onderhouden dient met regelmaat en precisie wekelijks gedaan te worden. Dit kun je zelf doen maar het is ook aan te raden om de vloer, om de zoveel tijd, professioneel te laten reinigen door een vloerenspecialist. Dit zorgt ervoor dat eventuele beschadigingen makkelijker verwijderd en voorkomen worden. Hierdoor heb je langer plezier van je vloer en ziet deze er weer als nieuw uit. De vakman kan je ook adviseren wat het beste onderhoud is voor je natuurstenen vloer. Hoe kun je zelf de vloer onderhouden? En wat kan de vakman voor je betekenen? 

Natuursteen zelf onderhouden 

Een natuurstenen vloer met kleine oneffenheden kun je allereerst zelf proberen te reinigen. Het is hierbij wel belangrijk dat je vantevoren weet welke werkzaamheden en producten het beste passen bij jouw vloer, en waar je allemaal rekening mee moet houden om beschadigingen te voorkomen. Wat kun je zelf doen om de vloer te onderhouden?

 • De vloer regelmatig schoonvegen met een zachte veger, in plaats van stofzuigen omdat dit krassen veroorzaakt op de vloer. 
 • Wekelijks de vloer dweilen met speciale reiniginsmiddelen. 
 • De juiste apparaten huren bij bedrijven, als je zelf ervaren bent, om de vloer professioneel te onderhouden. 

Natuursteen professioneel laten onderhouden

Na het leggen van een natuurstenen vloer is het belangrijk om deze goed te laten opdrogen, zodat de kwaliteit van de vloer behouden blijft. Het advies is om de vloer, afhankelijk van hoe deze gezet is, minimaal drie en maximaal acht weken te laten drogen. Wat kan de vakman hierna voor je betekenen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de vloer? 

 • De vloer laten impregneren, zodat de beschermlaag in tact blijft en beschermt wordt tegen o.a. vocht, vuil, olie en zuur.
 • De vloer laten polijsten of schuren, zodat de uitstraling weer als nieuw wordt zonder een nieuwe vloer te leggen. Dit is vooral handig als er grote beschadigingen aanwezig zijn op de vloer. 

Schakel een vakman in 

Wil je meer weten over onderhoud van natuurstenen vloeren? Of wil je meer informatie over de werkzaamheden en kosten per vierkante meter? Kom dan gemakkelijk en snel met een van onze vloerenspecialisten in contact, via de online MyGo Matchmaker. Zo kun je zelf bepalen welke vakman het beste past bij jouw situatie. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via het nummer 085 106 1600

Parket vloer leggen

Parket vloer leggen

Een parketvloer kun je gemakkelijk zelf leggen, of laten uitvoeren door een ervaren vloerenspecialist. Het is namelijk belangrijk om vantevoren vast te stellen of jouw vloer geschikt is voor parket. De vakman kan dit gemakkelijk vaststellen, zodat je weet waar je aan toe bent. Ook heeft hij de juiste kennis en kan precies zien wat er nodig is om de vloer goed voor te bereiden, zodat de werkzaamheden makkelijker verlopen. Bij een juiste voorbereiding en uitvoering kan de vloer nog jaren meegaan. Daarom raden wij aan het door een expert te laten doen. Waar moet je vantevoren en tijdens het leggen van een parketvloer allemaal op letten? 

Parketvloer leggen: waar moet je rekening mee houden?

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het leggen van een parketvloer. Wat zijn de eisen voor het leggen van een parketvloer en hoe zorg je ervoor dat de werkzaamheden makkelijker verlopen? 

Let op:

 • Een schone en vlakke ondergrond is noodzakelijk voor een juiste hechting van de vloer. Reinig de vloer dus goed vantevoren. 
 • Zorg ervoor dat de ondervloer mooi egaal en stevig is, vooral als de ondervloer van beton is. Oftewel, zorg ervoor dat er geen scheurtjes of gaten op de vloer aanwezig zijn. De vakman kan dit gemakkelijk voor je oplossen door het te laten egaliseren
 • Het is ook mogelijk om het parket op dezelfde werkwijze als laminaat te laten leggen, wat de werkzaamheden vaak makkelijker maakt. De vloerenspecialist weet precies hoe dit uitgevoerd moet worden en heeft ook de juiste apparatuur hiervoor beschikbaar. 

Parketvloer laten leggen 

Wil je meer weten over de kosten en werkzaamheden voor het leggen van een parketvloer? Of ben je benieuwd hoe de parketvloer onderhouden moet worden? Via de Matchmaker van MyGo kom je snel en gemakkelijk in contact met een van onze vloerenspecialisten. Hier vind je namelijk een overzicht van alle beschikbare vakmannen bij jou in de regio. Zo kun je zelf een expert kiezen die aansluit bij jouw wensen. Of neem contact met ons op via: 085 - 432 00 32

Parket onderhoud

Parket onderhoud

Het onderhouden van je parketvloer is noodzakelijk om de kwaliteit, uitstraling en levensduur van de vloer te behouden. Zelf kun je de vloer gemakkelijk onderhouden door bijvoorbeeld te stofzuigen. Wanneer het vuil dusdanig in de vloer getrokken is, is het verstandig om een vloerenspecialist in te schakelen. Deze heeft de juiste apparatuur en kennis om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Wat kun je zelf doen om de vloer schoon te houden en wat kan de vakman voor je betekenen? 

Parket onderhoud: wat kun je zelf doen? 

Als je parketvloer weinig vuil bevat, dan is het in eerste instantie makkelijk zelf op te lossen. Het belangrijkste is dat je regelmatig de vloer blijft onderhouden, om toekomstige beschadigingen en ophopend vuil te voorkomen.

Wij adviseren om: 

 • Regelmatig de vloer te reinigen.
 • Een droogloopmat te gebruiken die vuil opvangt.
 • Regelmatig de vloer te stofzuigen en eens in de 2 weken te dweilen. Let op: niet teveel water gebruiken tijdens het dweilen, en maak gebruik van een natuurzeep.
 • Viltjes te gebruiken onder meubels en meubels met wieltjes aanschaffen.

Parket laten onderhouden 

Omdat parketvloeren vaak bedekt zijn in een laag olie, is het noodzakelijk om deze laag te onderhouden. De vakman heeft de juiste onderhoudsolie en apparatuur om dit uit te voeren. Voordat de vakman dit aanbrengt zorgt hij ervoor dat de vloer eerst gereinigd wordt. Het wordt geadviseerd om ieder jaar de parketvloer vakkundig te laten onderhouden, voornamelijk bij huishoudens met kinderen of huisdieren. 

Schakel een vloerenspecialist in

Wil je meer informatie over hoe je het beste je parketvloer kunt onderhouden? Of wil je jouw vloer vakkundig aan laten pakken door een expert zodat de vloer er weer als nieuw uitziet? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om eenvoudig een overzicht van alle vloerenspecialisten bij jou in de regio te vinden. Onze vakmannen bieden de juiste expertise om je vragen te beantwoorden en vloerwerkzaamheden professioneel uit te voeren. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 085 106 1600

Parket schuren

Parket schuren

Een parketvloer laten schuren is onderdeel van het vloeronderhoud wat eens in de zoveel tijd hoort plaats te vinden. Het grootste voordeel aan het schuren is dat je langer profijt hebt van de vloer. Vaak wordt het schuren van de vloer ook gecombineed met een olie of lak voor het beste eindresultaat. Zo komt de vloer er weer als nieuw uit te zien en heb je de komende tijd geen professioneel onderhoud nodig. Zijn er nog andere redenen om je vloer te laten schuren? 

Waarom je parketvloer laten schuren? 

Om ervoor te zorgen dat de vloer weer een nieuwe uitstraling krijgt, kun je ervoor kiezen om de vloer te laten schuren door een vloerenspecialist. Het voordeel van schuren, in vergelijking tot lakken of oliën, is dat er geen rekening gehouden hoeft te houden met onder andere droogtijden en de aanschaf van bijkomende materialen. Wat is nog meer een reden om je parketvloer te laten schuren? 

 • Ongedaan maken van gebruikssporen, zoals: krassen of scheurtjes.
 • Een nieuw uiterlijk, zonder de oude vloer te verwijderen en een nieuwe vloer aan te schaffen en aan te leggen. 
 • Behouden van de kwaliteit. 

Parketvloer laten schuren 

Wil je je parketvloer professioneel laten schuren? Of ben je benieuwd hoe de werkzaamheden verlopen en wat de uiteindelijke kosten zijn? Neem dan gemakkelijk contact op met een van onze vloerenspecialisten via de MyGo Matchmaker. Hier vind je een overzicht van vakmannen, bij jou in de buurt, die klaar staan om je verder te helpen aan een nieuw uiterlijk van je vloer. Wij zijn ook telefonisch te benaderen via 085 106 1600

Plavuizen leggen

Plavuizen leggen

Een plavuizen vloer wordt voornamelijk gelegd omdat het weinig onderhoud nodig heeft en optimaal te combineren is met vloerverwarming. Tegelvloeren dienen nauwkeurig en vakkundig gelegd te worden, wat enig geduld vereist. Voor het leggen van tegelvloeren, zoals plavuizen, wordt het daarom aangeraden om dit uit te laten voeren door een vloerenspecialist. Deze heeft de juiste kennis en apparatuur om de vloer te leggen. Hoe gaat de vakman precies te werk en waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het leggen? 

Hoe worden plavuizen gelegd?

Plavuizen zijn, vergeleken tegels, iets dikker en kunnen in elke woonruimte gelegd worden. Daarbij is het ook in verschillende stijlen en maten te verkijgen. Het laten leggen van plavuizen wordt zorgvuldig uitgevoerd. Het belangrijkste is dat er rekening gehouden wordt met de droogtijden. Hoe verloopt dit proces? En zijn er nog factoren waar je vantevoren over na moet denken? 

Stappenplan: 

 1. Ten eerste hoort de ondergrond schoon en vrij te zijn van oneffenheden en beschadigingen. Als dit niet meer zelf op te lossen is door bijvoorbeeld een tegellijm, dan kan je de ondervloer ook laten egaliseren
 2. Vervolgens wordt er een primer aangebracht, wat eventueel herhaalt moet worden.
 3. Nu worden alle tegels opgemeten en kan je zelf het patroon kiezen. Ga je voor een diagonale look, of een reguliere legging? 
 4. De tegellijm wordt vervolgens aangebracht. Let op: de lijm droogt snel. Hierna worden de plinten aangebracht. Het uitharden is heel belangrijk en duurt ongeveer 24 uur. 
 5. De tegels worden gevoegd door middel van een voegmortel, wat gelijkmatig aangebracht wordt. 
 6. Als laatste wordt de vloer schoongemaakt en gekit. 

Plavuizen vloer laten leggen 

Ben je benieuwd naar de exacte kosten voor het leggen van plavuizen tegels? Of heb je andere vragen over het leggen van tegelvloeren? Vind dan gemakkelijk professionele vloerenspecialisten bij jou in de buurt, via de Matchmaker van MyGo. Onze vakmannen staan voor je klaar om jouw vloer vakkundig te behandelen en jouw wensen te vervullen. Wij zijn ook telefonisch te bereiken via: 085 - 432 00 32

Pvc vloer leggen

Pvc vloer leggen

Een pvc vloer wordt voornamelijk gelegd omdat het een lange levensduur heeft (doordat het van kunststof gemaakt is) en omdat het een houten uiterlijk kan nabootsen. Het vergt wel enige nauwkeurigheid en de juiste kennis om dit uit te voeren. Ook is het belangrijk dat de ondervloer goed voorbereid wordt vantevoren voor een betere hechting. Met welke factoren moet je rekening houden om het juiste eindresultaat te krijgen? En, wat zijn de kosten voor het leggen van een pvc vloer? 

Pvc vloer leggen: waar rekening mee houden?

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het leggen van pvc vloeren. Of je nu liever zelf de vloer wilt leggen of het wilt laten uitvoeren door een ervaren vloerenspecialist; het is belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: 

 • De ondervloer: zorg ervoor dat de ondervloer vantevoren, voornamelijk bij beton, goed egaal is. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen beschadigingen of kleine gaten in de vloer zitten en dat deze niet te zien zijn bij het eindresultaat. Onze vakmannen kunnen gemakkelijk kleine gebreken in de vloer opsporen en dit egaal maken en repareren. Zo kan de pvc vloer beter hechten en krijg je het beste afgewerkte eindresultaat. 
 • Vloerverwarming: mocht je (willen) beschikken over vloerverwarming dan is het ideaal te combineren met een pvc vloer. Dit komt doordat deze vloer soort warmte goed kan geleiden en isoleren. Hierdoor zal je uiteindelijk meer besparen op je energierekening. 

Pvc vloer laten leggen

Afhankelijk van welke soort pvc vloer je wilt, kan er een specifiek kostenoverzicht gemaakt worden. 

 • Pvc vloer leggen: gemiddeld 35 tot 60 euro per m2. 

Wil je meer informatie over het leggen van een PVC vloer? Of wil je een exacte prijsopgave en meer advies over het aanschaffen van een PVC vloer? Neem dan gemakkelijk contact op met een van onze vloerenexperts, via de MyGo Matchmaker. Onze vakmannen hebben de juiste kennis en ervaring om deze vloer werkzaamheden professioneel op te pakken. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 085 106 1600

Vloer coating

Vloer coating

Vloer coating verbetert de hygiëne, is betaalbaar, bevat een antislip of brandvertragende laag en is decoratief. De voornaamste eigenschap is dat het functioneert als beschermlaag over de (beton)vloer. Vloer coating is vaak minder dan een millimeter dik en kan hierdoor snel en gemakkelijk aangebracht worden. Het wordt voornamelijk toegepast bij fabrieken, winkels of kantoren. Dit komt doordat de betonvloer weinig onderhoud nodig heeft en slijtvast is. Wat zijn de mogelijkheden voor het aanbrengen van vloer coating? En, hoe verlopen de werkzaamheden?  

Vloer coating mogelijkheden

Zorg voor het aanbrengen van vloer coating dat je vantevoren hebt bepaald welke soort coating en dikte je wilt. Bepaal ook in welke kleur of kleurencombinatie je de coating aan wilt brengen. Transparante coating is ook mogelijk, als je de kleur van de ondergrond wilt houden. 

Vloer coating bestaat uit kunststof en je kunt kiezen uit drie soorten:

 • Epoxy: wordt voornamelijk gebruikt in fabrieken, omdat de harde coating sterk genoeg is tegen chemisch afval. 
 • Polyurethaan: wordt voornamelijk gebrukt in woningen, winkels of kantoren, omdat de zachte coating comfortabeler is om op te lopen en kan verkleuring tegengaan op de grondvloer. 
 • Acrylaat: deze soort coating bestaat uit verf en is beschikbaar in vele kleuren. Voor het beschermen van betonnen vloeren wordt deze soort niet aangeraden. 

Vloer coaten werkzaamheden 

Doordat vloer coating vaak minder dan een millimeter dik is, verlopen de werkzaamheden snel en gemakkelijk. Het meeste werk zit in de voorbereiding en het is belangrijk dat dit nauwkeurig uitgevoerd wordt. Onze vloerenspecialisten zijn ervaren en hebben de juiste kennis en mankracht om dit voor jou uit te voeren. Hoe gaat de vakman te werk? 

 1. Ten eerste wordt de vloer klaargemaakt door eventuele verflagen en oneffenheden te verwijderen en beschadigingen te repareren
 2. Vervolgens wordt de vloer stof en vetvrij gemaakt. 
 3. Eventueel wordt er een primer aangebracht. 

Tip: als je zelf de vloer wilt coaten gebruik dan een vachtroller die pluisvrij is en gebruik een kwast om de randen nauwkeurig mee af te werken. Breng meerdere lagen aan voor een beter eindresultaat en laat deze goed uitharden. 

Vloer laten coaten  

Wil je meer informatie over vloer coating? Of ben je benieuwd naar de exacte kosten voor het door jou gekozen coating? Vind dan gemakkelijk vloerenspecialisten bij jou in de regio. Dit kan online via de MyGo Matchmaker. Hier vind je een handig overzicht van alle beschikbare vakmannen, zodat je zelf de keuze kunt maken. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 085 106 1600

Vloer lakken

Vloer lakken

Het lakken van de vloer wordt voornamelijk toegepast zodat er minder vloer onderhoud hoeft plaats te vinden. Zo zorgt de lak, een van de sterkste vloerafwerkingen, voor een beschermlaag op de vloer wat vuil, vocht en beschadigingen tegengaat. Door het lakken van de vloer is het onderhouden van de vloer ook makkelijker. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van speciale schoonmaakmiddelen die bestemd zijn voor lak. Wat houdt het lakken van de vloer precies in? En brengt het nog andere voordelen met zich mee? 

Waarom een vloer laten lakken? 

Het lakken gebeurt voornamelijk bij parket vloeren. De voornaamste reden is om deze vloeren te beschermen en parket onderhoud te minderen. Op een gegeven moment zal de vloer namelijk beschadigingen oplopen en zal er slijtage ontstaan. Als dit het geval is, wordt het geadviseerd om allereerst de vloer te laten schuren, en daarna pas te lakken. Zo zorg je ervoor dat de vloer weer als nieuw eruit komt te zien, zonder dat je een nieuwe vloer hoeft te leggen. Zo heb je ook op de lange termijn nog steeds profijt van de houten vloer. 

Vloer lakken voordelen 

Een vloer laten lakken kan een uitkomst zijn als je niet een nieuwe vloer wilt leggen. Waarom wordt dit als alternatief gezien? Oftewel, wat zijn zoal de meest belangrijke voordelen die het lakken van de vloer met zich mee brengen?

 • Het is sneldrogend.
 • Het voorkomt dat de vloer vergeeld. 
 • De lak heeft een transparante kleur, zodat de oorspronkelijke kleur van de vloer nog steeds te zien is. 
 • Het is slijtvast en bevat een kras vaste laag. 
 • Een van de beste keuzes om de vloer te beschermen tegen vuil en vocht. 

Vakkundig de vloer laten lakken 

Wil je meer informatie over het lakken van de vloer? Of ben je benieuwd hoe de werkzaamheden precies verlopen en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn? Vind dan gemakkelijk online via de MyGo Matchmaker vloerenspecialisten bij jou in de regio. Onze vakmannen staan voor je klaar om al je vloer gerelateerde vragen te beantwoorden en om de vloer werkzaamheden vakkundig uit te laten voeren. Wij zijn ook telefonisch te benaderen via 085 106 1600

Vloer leggen

Vloer leggen

Het leggen van een vloer bij nieuwbouw woningen, of simpelweg omdat je toe bent aan een nieuwe uitstraling van je woning, is een nauwkeurige en geduldzame klus. Het is verstandig om van te voren te bepalen aan welke eisen de nieuwe vloer moet voldoen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ondervloer niet vergeten wordt. Wanneer deze ontbreekt of niet meer gebruikt kan worden, zal deze gerepareerd of extra aangeschaft moeten worden. Afhankelijk van deze aandachtspunten en de oppervlakte en uiteindelijke afwerking van de vloer, kan er een kostenoverzicht gemaakt worden. Wat voor uitstraling past het beste bij jouw interieur? En aan welke eisen moet de nieuwe vloer aan voldoen? 

Vloer leggen: welke soort past bij jou? 

Een nieuwe vloer kiezen; een keuze die afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur, waarbij het natuurlijk ook belangrijk is dat de vloer lang meegaat. Een tip is om ook te kijken naar het onderhoud die de vloer soort nodig heeft. Kijk naar de frequentie en moeite die nodig is om de vloer schoon te houden. Zo kun je gemakkelijker bepalen welke vloer het beste past bij jouw situatie. Onze vloerenspecialisten staan voor je klaar om gemakkelijk een nieuwe vloer te leggen. Kies uit onderstaande vloer soorten. 

Houten vloeren:

 • Eiken vloeren 
 • Parket vloeren

Kunststof vloeren: 

Stenen vloeren:

Vakkundig een nieuwe vloer leggen

Wil je meer informatie over het laten leggen van een nieuwe vloer? Of wil je een exacte prijsopgave voor het leggen van de gekozen vloer soort? Vind dan snel en gemakkelijk vakmannen via de MyGo Matchmaker. Hier vind je een overzicht van vloerenspecialisten bij jou in de buurt. Zij staan voor je klaar om advies te geven en vloer werkzaamheden professioneel voor jou uit te laten voeren. Ook zijn wij telefonsich te bereiken via 085 106 1600

Vloer oliën

Vloer oliën

Een vloer oliën wordt veelal toegepast tijdens een onderhoudsbeurt van houten vloeren. Het zorgt er namelijk voor dat de vloer weer een nieuwe, glanzende uitstraling krijgt. Daarbij wordt de vloer voorzien van een beschermlaagje, wat de vloer beschermt tegen toekomstige beschadigingen en vuil. Het oliën van de vloer is een nauwkeurig proces wat het beste door een vloerenspecialist uitgevoerd kan worden voor het beste eindresultaat. Hoe zien de werkzaamheden eruit? En wat zijn de kosten voor het oliën van de vloer? 

Vloer laten oliën 

Bij het oliën van de vloer kun je zelf kiezen wat voor nieuwe uitstraling je wilt. Zo kun je zelf de vloer stijlen door te kiezen voor extra of minimale glans, en kun je kiezen uit een groot aanbod aan kleuren. Waar gaat je voorkeur naar uit? En hoe gaat de vakman te werk om de vloer vakkundig te oliën? 

 1. Ten eerste hoort de vloer egaal en stofvrij te zijn en dient de vloer schoongemaakt te worden. De vloer kan ook geschuurd worden voor een beter eindresultaat. 
 2. De olie wordt vervolgens in een geleidelijke hoeveelheid aangebracht op de vloer, dit kun je ook zelf doen met een doek die niet pluist. Als je gekozen hebt voor een extra kleur, breng deze dan tijdens dit proces aan en zorg dat het goed gemengd wordt. Doordat de kleurvloeistof meer massa heeft dan de olie, wordt het gemakkelijk met elkaar gemengd. Dit olie proces wordt herhaald, afhankelijk van de vloer soort. 
 3. Laat de vloer minimaal 48 uur opdrogen voordat het weer gebruikt kan worden. 

Kosten vloer laten oliën 

De kosten zijn afhankelijk van de omvang, de soort vloer en de zelfgekozen olie soort. De kosten hangen ook af van de extra toepassingen, bijvoorbeeld een extra kleur. Wat zijn de gemiddelde kosten voor het oliën van de vloer? 

 • Transparante olie (inclusief schuren): 15 tot 25 euro per m2 
 • Extra kleur toevoegen: 4 euro 

Professioneel vloer oliën 

Wil je meer informatie over het oliën van je vloer? Of wil je meer informatie over de werkzaamheden en de kosten? Neem dan gemakkelijk contact met ons op, via de MyGo Matchmaker. Zo vind je gemakkelijk en snel vloerenspecialisten bij jou in de buurt, zodat je zelf de keuze kunt maken. Onze vakmannen staan voor je klaar voor het beantwoorden van al je vloer gerelateerde vragen en maken je vloer weer als nieuw. We zijn ook telefonisch te benaderen via 085 106 1600

Vloer onderhoud

Vloer onderhoud

Regelmatig vloer onderhoud is van belang voor de levensduur en kwaliteit van je vloer. Ook voor de hygiëne van de leefomgeving is het belangrijk. Afhankelijk van de vloer soort en de staat van je vloer kun je ervoor kiezen om een vloerenspecialist in te schakelen. De vakman gaat vakkundig en snel te werk om je vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Verschillen de werkzaamheden, per vloer soort, voor het onderhouden van je vloer? 

Onderhoud vloer soorten 

Het onderhouden van je vloer verschilt als je een houten vloer of tapijt hebt. De vakman zorgt ervoor dat de werkzaamheden geschikt zijn voor de juiste vloer soort en zorgt ervoor dat je vloer de komende tijd geen onderhoudsbeurt meer nodig heeft. 

 • Tapijt: voor het verwijderen van onder andere hardnekkige wijn - of koffie vlekken maar ook voor het algemeen reinigen van je tapijt kun je bij onze vakmannen terecht. Door het gebruik van de juiste apparatuur en mankracht komt het tapijt er weer als nieuw uit te zien. 
 • Houten vloeren: bij het onderhouden wordt de vloer onder andere in een was of olie gebracht. Om ervoor te zorgen dat de vloer niet beschadigingen oploopt wordt het aangeraden om deze onderhoudswerkzaamheden door een expert uit te laten voeren. Deze heeft de juiste kennis en apparatuur om de vloer een opknapbeurt te geven. 

Vakkundig vloer onderhoud 

Wil je meer informatie over het onderhouden van je vloer? Of wil je weten wat de exacte kosten zijn, die afhankelijk zijn van de staat en de soort vloer, voor een onderhoudsbeurt? Onze vloerenspecialisten staan voor je klaar om antwoord te geven op al je vloer gerelateerde vragen. Vind vakmannen bij jou in de buurt online via de Matchmaker van MyGo. Zo kun je zelf bepalen welke vakman het beste past bij jouw situatie. Dit kan ook telefonisch via 085 106 1600

Vloer ophogen

Vloer ophogen

Een vloer ophogen creëert meer ruimte voor het leggen van onder andere vloerverwarming, een water aan - en afvoer en leidingen. Daarnaast wordt het ook toegepast op het interieur, doordat verschillende ruimtes afgescheiden kunnen worden. Het verhogen van de vloer vergt enige kennis en mankracht. Het wordt daarom aangeraden om de vloer te laten ophogen door een vloerenspecialist. Hoe verlopen de werkzaamheden? En waar moet je rekening mee houden?

Houten vloer ophogen  

De vloerenspecialist zorgt ervoor dat het verhogen van houten vloeren makkelijk en professioneel verlopen. Hoe gaat de vakman precies te werk?

 1. Eerst wordt de ondergrond egaal gemaakt.
 2. Daarna worden er dwarsbalken geplaatst waarvan de dikte afhangt van de zelfgekozen hoogte.
 3. Vervolgens wordt er, waterpas, plaatmateriaal op geplaatst (zoals gipsvezel of OSB). Let bij het kiezen van het soort plaatmateriaal op de maximale hoeveelheid belasting die het materiaal kan verdragen.
 4. Tot slot worden de onder – en grondvloer geplaatst.

Cementenvloer ophogen  

Ook voor het snel en vakkundig verhogen van cement vloeren kun je bij onze vakmannen terecht. Hoe verlopen deze werkzaamheden?  

 1. Voor het ophogen van cement vloeren wordt er gebruik gemaakt van betonblokken. Het voordeel is dat deze blokken gemakkelijk te zagen en aan de ondervloer te lijmen zijn.
 2. Leidingen kunnen tussen de betonblokken door geplaatst worden, wat weer ruimte scheelt. Voornamelijk voor de leidingen in de badkamer.
 3. Vervolgens wordt de ruimte opgevuld met vulmortel.
 4. Hierna wordt zandcement en vezel gebruikt om de vloer af te werken en te versterken.
 5. Tot slot kunnen de onder – en eindvloer gelegd worden.  

Vloer laten ophogen  

Wil je meer weten over het ophogen van je vloer? Of wil je een exacte prijsopgave? Kom dan snel en gemakkelijk in contact met een van onze vloerenspecialisten. Dit kan online op MyGo, via de Matchmaker, zodat je zelf weet waar je aan toe bent en kun een vakman kunt kiezen die past bij jouw behoefte en situatie. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 085 106 1600.

Vloer reinigen

Vloer reinigen

Het reinigen van de vloer is noodzakelijk voor een hygiënische leefomgeving en voor het behouden van de kwaliteit van de vloer. Het wordt aangeraden om eens in de drie jaar de vloer grondig te laten reinigen door een vloerenspecialist. In de tussentijd is het belangrijk dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit kun je ook zelf doen door regelmatig te stofzuigen of te dweilen. Zo zorg je ervoor dat het vuil en stof niet op de vloer blijft en dat het uiterlijk van de vloer als nieuw blijft. Hoe gaat de vakman te werk om verschillende soorten vloeren te reinigen en, wat kun je zelf doen om de kwaliteit te behouden?

Vloer zelf reinigen

Zoals eerder genoemd is het grondig reinigen van de vloer door een vloerenspecialist op zijn tijd van belang. Hoe kun je er ondertussen zelf voor zorgen dat de vloer schoon blijft?

 • Regelmatig de vloer stofzuigen en dweilen. Let bij het dweilen op dat je speciale schoonmaakmiddelen gebruikt die geschikt zijn voor jouw vloer soort. En maak geen gebruik van een groene zeep, deze laat strepen achter.
 • Wees zuinig met het gebruik van water.
 • Kijk goed naar de verhoudingen op het etiket van het desbetreffende schoonmaakmiddel. Zo zorg je ervoor dat de juiste concentratie gebruikt wordt en de vloer niet beschadigd raakt.
 • Gebruik voor het reinigen van tapijt een shampoo die geen kleverige substantie achterlaat. Zorg er ook voor dat het tapijt niet te nat wordt. Zuig de overige shampoo restanten op.

Vloer reinigen verschillende soorten

De werkzaamheden voor het reinigen van de vloer verschillen per soort.

 • Houten en parket vloeren: stof en vuil komt gemakkelijk op het oppervlak. Onze vakmannen zorgen ervoor dat de vloer professioneel gereinigd wordt en dat nieuw vuil geen kans krijgt om zich aan de vloer te hechten. Dit wordt voorkomen door een laag was aan te brengen. Het reinigen van de vloer gaat hierdoor ook makkelijker.
 • Tegelvloeren: het reinigen van tegelvloer soorten, vooral poreuze, is van belang voor de kwaliteit van de vloer. Onze vakmannen zorgen ervoor dat dit vakkundig gebeurt en dat de voegen ook grondig worden schoongemaakt.
 • Tapijt: deze vloer soort dient vaker gereinigd te worden, namelijk eens in de twee jaar. Onze vloerenspecialisten zullen alle vlekken verwijderen, huisstofmijt wegwerken en een laag aanbrengen wat nieuw vuil afweert.

Vakkundig laten reinigen

Wil je meer informatie over het laten reinigen van de vloer? Of heb je andere vragen over het behouden van de kwaliteit van je vloer? Onze vakmannen staan voor je klaar voor het beantwoorden van al je vragen en voor het professioneel reinigen van de vloer. Kom gemakkelijk in contact met vloerenspecialisten bij jou in de buurt, online via de Matchmaker van MyGo. Of telefonisch via 085 106 1600.

Vloer renoveren

Vloer renoveren

Door het renoveren van de vloer krijgt je woning een nieuwe uitstraling. Ook als er beschadigingen optreden kan een vloer renovatie de juiste oplossing bieden. Denk hierbij aan: waterschade, gebruikssporen, krassen of vlekken en droogte of vocht. Deze beschadigingen zijn niet goed te voorkomen, maar wel te behandelen. Naast het renoveren, kan het onderhoudenoliën of schuren van de vloer ook een uitkomst bieden en deze schade behandelen. Hoe gaat de vloerenspecialist te werk tijdens een vloer renovatie? En waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens het renoveren? 

Vloer renovatie werkzaamheden

De renovatie werkzaamheden van de vloerenspecialist bestaan onder andere uit: het verwijderen van oude en aanleggen van nieuwe plinten, het schuren en lakken of oliën van de vloer, het vervangen van beschadigde onderdelen en het opnieuw inlijmen van de vloer. De vloer soorten waar de vakman zich mee bezig houdt zijn:

Vloer laten renoveren

Voor het renoveren van de vloer is het belangrijk om te bepalen welke nieuwe soort uitstraling je wilt. Moet de vloerenspecialist de vloer lakken of oliën? En zo ja, wat voor kleur moet de olie of lak dan hebben? Bedenk dit alvast van tevoren. Waar moet je nog meer rekening mee houden tijdens het renoveren van de vloer?

 • Zorg ervoor dat er niks meer op de vloer ligt, dus ook geen kabels of snoeren. 
 • Stofzuig de vloer, en voornamelijk de radiator, zodat de vloerenspecialist stofvrij te werk kan gaan. Het vooraf dweilen van de vloer is niet nodig. 
 • Wees de eerst volgende 3 weken extra voorzichtig met de nieuwe vloer. Daarmee bedoelen we: niet te vaak zware dingen schuiven over de vloer en wacht met het leggen van vloerkleden.

Wil je meer informatie over het renoveren van de vloer? Of wil je een overzicht van de kosten? Kom dan in contact met een vloerenspecialist bij jou in de buurt. Dit kan online, via de Matchmaker van MyGo. Zodat je zelf gemakkelijk en snel kunt bepalen welke vloerenspecialist past bij jouw wensen. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via: 085 - 432 00 32.

Vloer repareren

Vloer repareren

Een vloer laten repareren omdat een gedeelte beschadigd is, komt vaak doordat de kwaliteit van de vloer afneemt na verloop van tijd. Er kunnen dan op een aantal plekken beschadigingen voorkomen. Maar ook als er plotseling schade ontstaat moet de vloer gerepareerd worden. Het voordeel is dat niet de hele vloer vervangen hoeft te worden maar alleen op de plekken waar de schade zit. Hoe gaat de vloerenspecialist te werk om dit te repareren? En, zit er ook verschil in de werkzaamheden van het repareren van verschillende soorten vloeren? 

Vloer laten repareren 

Een vloer gaat gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar mee. Tijdens of na deze periode kunnen er beschadigingen ontstaan door de verminderde kwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: deuken in de vloer, een verzakte vloer of wanneer de vloer krom trekt. Beschadigingen kunnen ook per ongeluk ontstaan. Hoe gaat de vakman te werk om dit te herstellen, en waar moet je rekening mee houden? 

Zorg er ten eerste voor dat de vloer schoon en droog is zodat de vakman makkelijk te werk kan gaan. Bij houten, stenen maar ook pvc-vloeren geldt hetzelfde; de vakman gaat met behulp van een pasta de vloer herstellen. Bij grotere beschadigingen, bij houten vloeren, moet er vaak een plank vervangen worden. De werkzaamheden verlopen snel en zijn voordeliger dan het compleet vervangen van de vloer, tenzij je het uiterlijk wilt vervanderen van je woning en een vloer renovatie wilt. Wat zijn de kosten voor het repareren van de vloer? 

Kosten voor het repareren van de vloer 

De kosten voor het herstellen van de schade hangen af van drie factoren: de oorzaak en grootte van de beschadiging en het materiaal van de vloer wat gerepareerd moet worden.

Het wordt geadviseerd om na te vragen bij de verzekering of de schade vergoed wordt. In sommige gevallen kan de schade namelijk ontstaan zijn door vloerlekkage of een ongeval. In deze gevallen kun je verzekerd zijn voor het herstellen van de vloer. De verzekering vraagt vaak eerst een schaderapport, voordat het gerepareerd kan worden. 

Wil je meer informatie over het repareren van de vloer of heb je andere vloer gerelateerde vragen? Kom dan gerust met een van onze vakmannen in contact. Dit kan online, via de Matchmaker van MyGo, waarbij je direct een overzicht krijgt van vloerenspecialisten bij jou in de buurt. Hier kun je ook terecht voor een gespecificeerd kostenoverzicht. Daarnaast zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 085 106 1600

Vloeren schuren

Vloeren schuren

Een vloer laten schuren omdat het uiterllijk niet meer voldoet aan de wensen, doordat er bijvoorbeeld krassen, vlekken of kleurverschillen zijn ontstaan door waterschade of lichtinval op de vloer. Als het uiterlijk van de vloer na een onderhoudsbeurt vooralsnog niet volstaat aan de wensen, wordt de vloer geschuurd en vervolgens gelakt of geolied voor een beter eindresultaat. Het schuren en lakken vergt enige expertise. Hoe gaat de vakman te werk? En waar moet je allemaal rekening mee houden? 

Vloer schuren: hoe te werk? 

Eerst wordt de bovenste laag van de vloer grof geschuurd, waarbij het oorspronkelijke deel van de vloer weer tevoorschijn komt. Beschadigde delen die hierna nog steeds te zien zijn, worden vervangen. Vervolgens wordt de vloer fijn en glad geschuurd. Het schuren van de vloer vergt enige expertise, doordat er speciale professionele schuurmachines gebruikt worden. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee: 

 • De ontstane stofdeeltjes worden meteen opgezogen. 
 • De werkzaamheden verlopen spoedig; je kunt op de korte termijn weer gebruik maken van je vloer. 
 • Het wordt schoon en 'als nieuw' opgeleverd. 

Hierna wordt de vloer in een lak of olie gebracht, afhankelijk van jouw situatie en voorkeur. Belangrijk bij het lakken is dat de vloer schoon en stofvrij is. Belangrijk bij het oliën is dat de vloer droog is en dat de olie goed geroerd wordt vantevoren. Daarnaast vergt het oliën veel tijd en geduld; het opnemen en laten opdrogen van de olie duurt ongeveer 30 uur. De vloerenspecialist maakt gebruik van lakken en oliën die duurzaam zijn. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en wensen kan dit gedaan worden in meerdere lagen. De uiteindelijke uitstraling bepaal je zelf. 

Vloer laten schuren 

Wil je meer weten over het schuren van je vloer of wil je weten of jouw vloer wel bestemd is tegen een schuurbehandeling? Onze vloerenspecialisten staan voor je klaar voor het beantwoorden van al je vragen met betrekking tot vloeren, maar ook over het onderhouden en renoveren ervan. Ook voor een kostenoverzicht, per m2, kun je bij onze vakmannen terecht. Vind vloerenspecialisten bij jou in de buurt, online via de Matchmaker van MyGo, of telefonsich via 085 106 1600

Houten vloer vervangen

Houten vloer vervangen

Het vervangen van de grondvloer is een uitgebreide klus waar de juiste kennis en apparatuur voor nodig is. Vervang de vloer daarom alleen als hij dusdanig beschadigd is of niet meer volstaat aan de eisen. Bijvoorbeeld houten vloeren, die op den duur aan vervanging toe zijn. Het advies is om de vloer dan ook gelijk te laten isoleren, om onder andere vochtproblemen te voorkomen. Hoe gaat de vakman precies te werk? En, welke soorten vloeren zou je het beste kunnen gebruiken als vervanging? 

Soorten vloeren

Om te bepalen welke soort vloer het beste is voor vervanging zetten wij de meest voorkomende soorten voor je op een rijtje, met van elke soort de eigenschappen. Zo kun je gemakkelijk alle opties overwegen en ze met elkaar vergelijken om te bepalen welke grondvloer je uiteindelijk wilt. 

 • Hout: heeft een lange levensduur en grote kruipruimte, waardoor het isoleren van de vloer gemakkelijker verloopt. Hoewel hout kan gaan rotten en hierdoor schade veroorzaakt. De structuur van houten vloeren kan ook schimmels en zwammen aantrekken. 
 • Beton: wederom heeft deze soort een lange levensduur. Daarnaast bevat het een stevige structuur, wat zorgt voor stabiliteit. Ook is het makkelijker aan te leggen dan hout. Als er vloerverwarming aanwezig is, wordt het aangeraden om voor deze soort te kiezen. Mocht je de betonnen vloer willen isoleren, dan is dat minder praktisch omdat de kruipruimte minder toegankelijk is. 
 • Betonnen broodjesvloer: bestaat uit liggers van beton die vervolgens gevuld worden met piepschuim broodjes. Vervolgens komt daar weer een laag beton over. Dit is een eenvoudige vloer om aan te leggen, wat ook minder lang duurt. 

De werkzaamheden

Nadat je de soort vloer hebt gekozen als vervanging is het belangrijk om te weten hoe de vakman te werk gaat en waar je rekening mee moet houden tijdens het verwijderen van de oude vloer.  

 • Voordat de nieuwe vloer gelegd wordt, zal de oude verwijderd moeten worden. Bij houten vloeren is het aan te raden om voorzichtig de eerste plank te verwijderen, voor het geval je de planken nog wilt bewaren of verkopen.
 • Als alle planken verwijderd zijn wordt de achtergebleven lijmlaag weggehaald. Dit gebeurt met behulp van een lijmverwijderaar en een speciale beitel.
 • Nu is het belangrijk om te kijken naar de staat van de ondervloer; is deze ook toe aan vervanging? Zo ja, raadpleeg dan een vloerenspecialist die professioneel advies kan geven. Als de (nieuwe) ondervloer klaar is, kan de nieuwe vloer gelegd worden. 

Schakel een vloerenspecialist in

Wil je meer informatie over het vervangen van je vloer, het vervangen van de ondervloer of heb je andere vloer gerelateerde vragen? Kom dan gemakkelijk in contact met een van onze vloerenspecialisten via de Matchmaker van MyGo. Wij kunnen je professioneel advies geven en hebben de juiste mankracht en ervaring om de werkzaamheden vakkundig uit te laten voeren. We zijn bereikbaar online, maar ook telefonisch via: 085 432 00 32

Vloer laten leggen

Vloer laten leggen

Je wilt een nieuwe vloer laten leggen omdat de oude beschadigd is, hij niet meer volstaat aan de eisen of simpelweg omdat je toe bent aan een nieuw uiterlijk in je woning. Ook als je gebruik wilt maken van vloerverwarming heb je een speciale vloer nodig. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, het budget en de tijd die je beschikbaar hebt om de vloer te laten leggen maak je een keuze. Wij geven het aanbod weer van verschillende soorten vloeren, zodat je voor jezelf kunt vergelijken en bepalen welke het beste past bij jouw situatie. 

Vloeren aanbod 

Uit welke verschillende soorten vloeren kun je kiezen? Wij zetten het voor je op een rijtje zodat je zelf kunt vergelijken en een keuze kunt maken.

Kies voor:

 • Houten en parket vloeren als het snel gelegd moet worden en je hygiëne en duurzaamheid op prijs stelt. 
 • Vloerbedekking als je een geluiddempende, veilige en energiezuinige vloer wilt. 
 • Laminaat als je wilt dat het makkelijk en snel gelegd wordt, weinig onderhoud wilt en direct beloopbaar is. 
 • Vloertegels als je wilt dat het gebruiksvriendelijk, makkelijk te onderhouden en overal te leggen valt. 

De totale kosten zijn afhankelijk van de duur van het plaatsen en het materiaal. Vraag aan de vloerenspecialist een specifiek overzicht van de kosten. 

Overige werkzaamheden

Naast het leggen van een nieuwe vloer staan de vloerenspecialisten ook voor je klaar tijdens andere vloer gerelateerde werkzaamheden, zoals: 

Vakman inschakelen

Wil je meer informatie over het laten leggen van een nieuwe vloer? Kom dan in contact met een van onze vloerenspecialisten, via de Matchmaker van MyGo. Hier kun je ook vakmannen bij jou in de buurt vergelijken en zelf, geheel vrijblijvend, een keuze maken. Onze vloerenspecialisten hebben de nieuwste apparatuur en juiste expertise zodat er snel en vakkundig gehandeld wordt. Ook voor het beantwoorden van al je, vloer gerelateerde, vragen kun je bij ons terecht; online of telefonisch via: 085 - 432 00 32

Lekkage vloer

Lekkage vloer

Plotseling lekkage vanuit je vloer brengt nadelige gevolgen met zich mee als dit niet vroegtijdig wordt verholpen. Naast het constateren van een opvallende hoeveelheid water kun je een vloerlekkage ook herkennen aan het ontstaan van vochtigheid in de woning, een opvallende geur, verkleuring van de vloer, maar ook bijvoorbeeld wanneer een tegel verschoven is. Het kan je woning en vloer beschadigen en schimmel veroorzaken, door de luchtvochtigheid. Om bijkomende schade en kosten te beperken is het noodzakelijk dat de lekkage zo snel mogelijk opgespoord en verholpen wordt. 

Lekkage vloer opsporen  

Het is vaak niet eenvoudig te zien waar de lekkage zich in de vloer bevindt. Daarnaast is de plek waar de lekkage zichtbaar is ook niet altijd de plek van de oorzaak van de lekkage. Gelukkig kan een lekdetectiespecialist zonder hak- en breekwerk precies zien waar de lekkage vandaan komt. Daarvoor gebruikt de lekdetectiespecialist infrarood en warmte camera's. Zodra het lek gedetecteerd is kan het lek, en uiteindelijk ook de vloer, hersteld worden. 

Lekkage vloer oplossen 

Nadat het lek gedetecteerd is, wordt er gekeken naar waar er beschadigingen in de vloer zitten. Bij vroegtijdige opsporing hoeft alleen het beschadigde stuk van de vloer hersteld te worden, wat weer kosten scheelt. In geval van een koophuis wordt ledetectie meestal wel vergoed vanuit de opstalverzekering. Wanneer het een huurhuis betreft is het mogelijk dat dit vanuit de inboedelverzekering wordt vergoed. In lekkage verzekering leggen we duidelijk uit in hoeverre lekkages vanuit verzekeringen gedekt worden. Om zeker te zijn bevelen we aan om even contact op te nemen met je eigen woonhuisverzekering. 

Kosten van lekkage in de vloer

De kosten verschillen van geval tot geval en hangen af van: de grootte van de schade, de reparatietijd, de plek van de lekkage, en de voorrijkosten. Via de matchmaker van MyGo kun je gratis en vrijblijvend een concreet beeld verkrijgen van de kosten van je eigen situatie. De matchmaker geeft bijvoorbeeld aan welke vakmannen bij jou in de buurt gespecialiseerd zijn in hetverhelpen van jouw probleem. Verder kun via de matchmaker offertes aanvragen van verschillende lokale vakmannen. In het geval van vloerlekkage kan MyGo je naast een lekdetectiespecialist ook aan een vloerspecialisthelpen. De MyGo matchmaker helpt je graag, gratis en vrijlijvend, zowel online als telefonisch. Voor online; zie de matchmakerknop op het scherm. Voor telefonisch; bel gratis met 085 432 00 32


Hopelijk weet je nu voldoende over de verschillende vloersoorten en werkzaamheden. Hieronder staan nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!