Terug naar diensten
Vloer coating

Vloer coating

Vloer coating dient als een ultradunne beschermlaag over een al bestaande (beton)vloer – gemiddeld is deze coating niet dikker dan een millimeter. Vloercoating heeft verschillende voordelen:

  • Bevordert de hygiëne
  • Betaalbaar
  • Antislip of brandvertragend
  • Decoratief

Vloer coating aanbrengen

Voordat de vloercoating aangebracht kan worden, heeft de vloer eerst een grondige voorbereiding nodig. De oude verflaag moet verwijderd worden en eventuele beschadigingen van de vloer gerepareerd. Je gaat eigenlijk bijna hetzelfde te werk als wanneer je de vloer wilt verven. Als je de vloer verft en beschadigingen vrij hebt gemaakt, zorg je ervoor dat de vloer vet en stofvrij wordt. Daarna kun je een eventuele primer of hechtlaag aanbrengen, die ervoor zorgt dat de vloercoating niet in de vloer trekt. Zelf vloercoating aanbrengen is niet moeilijk, maar zeker gezien alle voorbereidingen is het vaak wel een tijdrovende klus. Wil je jouw vloer laten coaten door een specialist? Kijk dan via de MyGo Matchmaker voor een vloerenspecialist bij jou in de regio. Ga je zelf vloercoating aanbrengen, dan kun je dat het beste doen met een pluisvrije vachtroller. Voor de randen gebruik je een kwast. De vloercoating moet in meerdere lagen worden aangebracht voor een mooi resultaat. Je moet de coating wel eerst goed laten uitharden voor je de vloer weer gaat gebruiken.

Vloer coating kosten

Wat vloercoating kost hangt af van een aantal factoren. Zo zal de prijs iets dalen als het gaat om veel vierkante meter. Ook de type coating die je kiest beïnvloed de prijs. Daarnaast als er veel voorbereidend werk gedaan moet worden, zal dat de kosten ook hoger maken. De gemiddelde kosten van vloercoating liggen tussen de 20 en 60 euro per vierkante meter. Mocht je meer informatie willen dan helpen wij je graag. Neem snel contact op via Mygo of bel naar: 085 106 1600