Terug naar diensten
Houten Vloer Schuren

Houten Vloer Schuren

Een houten vloer schuren hoort na ongeveer 10 tot 15 jaar plaats te vinden. Bij commerciële ruimtes adviseren wij de vloer eerder te laten schuren, denk hierbij aan na ongeveer acht tot tien jaar. Na jaren intensief gebruik van de houten vloer zullen er namelijk slijtage plekken ontstaan. Deze slijtage komt vaak voor bij de deuren, stoelen, banken en op de looppaden. Wanneer je te lang wacht met het schuren van de vloer wordt het steeds moeilijker om de houten vloer weer helemaal mooi te krijgen. Schakel daarom op tijd een vakman in voor het schuren van de houten vloer. Zo heb je het langst plezier van de houten vloer. Het schuren van een houten vloer is een speciale klus en daarom een taak voor een vakman.

Houten vloer schuren: voordelen

Na verloop van tijd kan jouw houten vloer gebruikssporen vertonen. Zo kunnen er loopsporen, krassen of vlekken in de vloer ontstaan. Gelukkig is dan niet direct een nieuwe houten vloer nodig. Omdat hout een natuurproduct is, is het laten schuren hiervan een oplossing. Ook als de kleur van jouw houten vloer niet meer bevalt, kun je deze schuren en een andere kleur geven zodat deze weer helemaal past bij jouw interieur. Oftewel, het is een goed alternatief voor als je niet een nieuwe vloer wil aanschaffen. Onze vakmannen van MyGo komen graag bij jou langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn en geven een passend advies. 

Houten vloer schuren: waar moet je rekening mee houden? 

Een houten vloer kun je zelf proberen te schuren, maar ook gemakkelijk door een vloerenspecialist uit laten voeren. Het is hierbij belangrijk dat je over de juiste apparatuur beschikt, en weet wat er allemaal bij komt kijken. Hoe verlopen de werkzaamheden? 

  • Allereerst worden alle spijkers die uitsteken verwijderd. 
  • Maak gebruik van een kantenschuurmachine of speciale parketschuurmachine. Deze kan ook gemakkelijk de plinten schuren. Laat je informeren over de gebruiksaanwijzing door de specialist. 
  • Er hoeft maar 2 tot 4 millimeter weggeschuurd te worden om vuil en krassen te verwijderen. 
  • Laat je adviseren door de expert welke soort schuurpapier en korrelgrootte het beste is om te gebruiken.
  • Ga eventueel de houten vloer lakken of oliën na het schuren voor een verfijnd eindresultaat. 

Houten vloer schuren: kosten

De gemiddelde prijs voor het laten schuren van je houten vloer ligt ongeveer tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. Maar de kosten zijn ook afhankelijk van een aantal factoren namelijk:

  • De oppervlakte van de vloer
  • De vlakheid van de vloer
  • De hoeveelheid hoeken van de vloer

Ook kunnen er bijvoorbeeld nog aanvullende kosten kunnen worden berekend door de manier van afwerken, nabehandelen, werkloon of extra kosten in verband met maatafwijkingen of andere bijzonderheden aan jouw vloer. Wil je graag weten wat de totale kosten zullen zijn voor het schuren van jouw vloer? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de Matchmaker via MyGo. Zo kom je ook niet voor onverwachtse kosten te staan. Of bel direct naar: 085 - 432 00 32