Terug naar diensten
Vloer lakken

Vloer lakken

Wordt de vloer intensief gebruikt en wil je weinig onderhoud? Neem dan een laklaag als bescherming voor je vloer. Lak is namelijk de sterkste vloerafwerking en bovendien zorgt lak voor een afsluitende laag over de vloer. Hierdoor is de vloer goed tegen vuil en vocht beschermd. Dit maakt ook het schoonmaken makkelijker, want het vuil hecht niet goed aan de lak. Stof en losliggend vuil kun je gewoon met de stofzuiger verwijderen. Daarna kun je de vloer nog even afnemen met een licht vochtige dweil met speciale reiniger voor lak. Wordt de gelakte vloer na verloop van tijd minder mooi? Vraag dan een van de specialisten via de MyGo Matchmaker om de gelakte vloer op te knappen. 

Parket lakken

Om je parket te beschermen is het raadzaam het parket te lakken met parket lak. Parket lak is sneldrogend en vergeeld niet. Het is handig dat lak sneldrogend is. Vaak ligt de vloer namelijk in de woonkamer en is het vervelend als je die lange tijd niet kan gebruiken. De parket lak is helder en neutraal van kleur, zodat de natuurlijke kleur van het hout te zien blijft. De lak is slijtvast en daarom een goede vloerafwerking. Het zorgt voor optimale bescherming van de vloer. Ook zorgt de lak ervoor dat de vloer een slijt en kras vaste laag krijgt. Hierdoor zal de vloer minder snel afslijten, waardoor je langer plezier hebt van je mooie houten vloer.

Parket schuren en lakken

De vloer is een gebruiksvoorwerp en na verloop van tijd zal deze toch enige slijtage plekken gaan vertonen. Het is dan raadzaam om de houten vloer te schuren en lakken. Dit zorgt ervoor dat je vloer zijn mooie uitstraling weer terug krijgt. Wanneer je houten vloer beschadigingen heeft, hoef je dus niet direct te denken aan een nieuwe vloer. Je kunt de vloer laten lakken, zodat deze er weer uitziet als nieuw. Het is belangrijk om de vloer af en toe een nieuwe vloerafwerking te geven. Hierdoor blijft het hout goed beschermd en gaat het uiteindelijk langer mee. Wil je je vloer vakkundig laten lakken? Neem dan snel contact op via de MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600.