Terug naar diensten
Parket onderhoud

Parket onderhoud

Het is belangrijk om je parket goed te onderhouden, zodat deze niet zijn uitstraling verliest. Bij het onderhouden van een parketvloer is de dagelijkse reiniging erg belangrijk. Zandkorrels en ander losliggend vuil gaan namelijk in het hout zitten en zullen de laklaag beschadigen of de geoliede vloer bevuilen. Een goede droogloopmat kan een hoop onderhoud voorkomen. Hoe minder zand op de vloer terecht komt, hoe minder onderhoud de parketvloer nodig heeft. Veeg of stofzuig de vloer regelmatig, zo beperk je dat het zand in de vloer gelopen zal worden. Ook moet je zo nu en dan het parket dweilen. Het is belangrijk dat je de vloer niet te nat dweilt. Plasvorming kan de vloer namelijk beschadigen. Dweil de vloer het liefst met water en een dopje natuurzeep. De natuurzeep zorgt namelijk voor een lichte laag bescherming op de vloer. Het beste is om een keer in de twee weken de parketvloer te dweilen.

Parket onderhoudsolie

Nadat de vloer gelegd is, wordt deze vaak ook geolied. Om deze olielaag te onderhouden is het belangrijk de vloer één keer per jaar te behandelen met onderhoudsolie. Zie je dat de vloer al eerder een beurt nodig heeft, of heb je huisdieren of kleine kinderen? Dan raden wij aan om de vloer twee keer per jaar te behandelen met onderhoudsolie. Het is goed om hem dan eerst te reinigen met een intensiefreiniger/ontvetter. Zo kan de onderhoudsolie beter intrekken. Hoe beter de vloer verzadigd is met olie, hoe beter deze bestand is tegen vlekken. Indien je vloer afgewerkt is met lak, kun je deze regelmatig reinigen met speciale reiniger die geen vette laag achterlaat. Daarnaast onderhoud je de parketvloer vier keer per jaar met polish. Die laat een beschermende laag achter en vult kleine krasjes op in het parket. Verder geldt voor alle parketvloeren:

  • Viltjes onder de meubels
  • Bloempotten op onder schotels
  • Juiste wieltjes voor de meubels
  • Goede klimaatbeheersing

Kom je er nou niet helemaal uit met het onderhouden van jouw parketvloer, dan kun je ook gebruik maken van parket onderhoud service. De dagelijkse reiniging zal je natuurlijk wel zelf moeten blijven doen.

Parket onderhoud service

Wil je hulp bij het onderhoud van je parketvloer? Dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van parket onderhoud service. Onze vakmannen van MyGo staan klaar om jouw vloer weer in topconditie te brengen. Die kunnen dan bij je langskomen om je vloer te beoordelen en advies geven over de vele mogelijkheden zoals schuren, lakken, oliën of polishen van jouw vloer. Ook als je bijvoorbeeld niet weet welke middelen je het best kunt gebruiken of niet het gewenste resultaat krijgt, kun je met al je vragen terecht bij onze vakmannen. Ben je nieuwsgierig wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact op via de MyGo Matchmaker. Dit kan ook telefonisch via 085 106 1600

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!