Terug naar diensten
Parket vloer leggen

Parket vloer leggen

Een parketvloer geeft je huis een sfeervolle aanblik. Ook is een parketvloer duurzaam. Een parketvloer leggen doe je echter niet zomaar. Omdat het behoorlijk nauw steekt en er best nog wat bij komt kijken om een parktevloer goed te leggen, is het meestal een goed idee om je parketvloer door een vloer expert te laten leggen. Een parketvloer die goed gelegd is gaat bovendien jaren mee. Wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden, of naar de kosten voor het leggen van parket in jouw situatie is MyGo een perfect startpunt. Via de MyGo Matchmaker kom je heel gemakkelijk in contact met een vloerspecialist bij jou in de buurt, die het beste past bij jouw wensen.

Kosten Parket laten leggen

Als je een parketvloer laat leggen, moet je rekenng houden met een prijs van €. 20,- tot
€. 50,- per vierkante meter.

Vorm van jouw kamer.

Wanneer jouw kamer recht toe recht aan is, is de parketvloer natuurlijk makkelijk te leggen. Hoe meer hoeken en nisjes, hoe hoger de prijs per vierkante meter zal worden. De vakman zal eenvoudigweg meer tijd nodig hebben. Vraag daarom altijd een offerte aan, zodat je weet waar je aan toe bent.

Parketvloer: goede basis

Bij parket leggen moet de ondervloer aan een aantal eisen voldoen. Als je de vloer op een bestaande vloer wilt leggen dan is het belangrijk dat de ondervloer vlak, schoon en droog is. Het is belangrijk dat de ondervloer niet veert zodat het stevig genoeg is om de vloer op te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om op beton parket te leggen. In deze situatie mogen er geen scheuren of oneffenheden in het beton zitten. De grond kan het beste worden geëgaliseerd. Dit zijn enkele verschillende eisen waar je echt verstand van moet hebben om parket aan te leggen. Wil je zeker weten dat je ondervloer geschikt is voor het leggen van parket, schakel dan een expert in.

Parketvloer: aanleggen

Er zijn twee manieren waarop parket gelegd kan worden. Er zijn parketvloeren verkrijgbaar die op dezelfde manier gelegd kunnen worden als laminaat. Dit maakt het met een beetje kennis eenvoudiger om een vloer aan te leggen. De meeste parket vloeren worden nog op de klassieke manier gelegd. Voor het leggen van parket op de klassieke manier is ervaring vereist. Wanneer je niet over ervaring beschikt bij het leggen van een parketvloer kun je het beste een expert inschakelen. Wil je vrijblijvende informatie voor een expert bij jou aan huis? Vraag snel een offerte aan via de Matchmaker van MyGo. Of bel direct naar: 085 106 1600