Terug naar diensten
Parket leggen

Parket leggen

Een parketvloer leggen doe je niet zomaar. Om het goed te laten leggen heb je een expert nodig. Een parketvloer die goed gelegd is gaat vaak nog jaren mee. Zo moet voor het leggen van het parket de ondervloer stevig zijn en aan verschillende eisen voldoen. Voor het berekenen van de kosten en het kijken naar de mogelijkheden komt een expert graag bij je langs.

Parketvloer: goede basis

Bij parket leggen moet de ondervloer aan een aantal eisen voldoen. Als je de vloer op een bestaande vloer wilt leggen dan is het belangrijk dat de ondervloer vlak, schoon en droog is. Het is belangrijk dat de ondervloer niet veert zodat het stevig genoeg is om de vloer op te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om op beton parket te leggen. In deze situatie mogen er geen scheuren of oneffenheden in het beton zitten. De grond kan het beste worden geëgaliseerd. Dit zijn enkele verschillende eisen waar je echt verstand van moet hebben om parket aan te leggen. Wil je zeker weten dat je ondervloer geschikt is voor het leggen van parket, schakel dan een expert in.

Parketvloer: aanleggen

Er zijn twee manieren waarop parket gelegd kan worden. Er zijn parketvloeren verkrijgbaar die op dezelfde manier gelegd kunnen worden als laminaat. Dit maakt het met een beetje kennis eenvoudiger om een vloer aan te leggen. De meeste parket vloeren worden nog op de klassieke manier gelegd. Voor het leggen van parket op de klassieke manier is ervaring vereist. Wanneer je niet over ervaring beschikt bij het leggen van een parketvloer kun je het beste een expert inschakelen. Wil je vrijblijvende informatie voor een expert bij jou aan huis? Vraag snel een offerte aan via de Matchmaker van MyGo. Of bel direct naar: 085 106 1600