Terug naar diensten
Laminaat vloer leggen

Laminaat vloer leggen

Laminaat vloer leggen

Laminaat is een betaalbaar en eenvoudig te onderhouden materiaal. Hierdoor is een laminaat vloer leggen erg populair in Nederland. Laminaat gaat ongeveer 15 jaar mee, waardoor je zo nu en dan een nieuwe vloer zult moeten leggen.

Kosten laminaat vloer laten leggen

Veel mensen zullen laminaat zelf willen leggen. Het materiaal is al verkrijgbaar vanaf 2 euro per m2, en is vrij gemakkelijk zelf aan te leggen. Afhankelijk van jouw affiniteit met deze klus zal de vloer er echter niet altijd perfect uit komen te zien. Daarom kun je laminaat ook laten leggen door een specialist(e).

Als je een professional inschakelt voor het leggen van een laminaat vloer zal dit gemiddeld tussen de 15 en 50 euro kosten per m2. Materiaalkosten en BTW zitten hier ook bij in. Over het algemeen leggen professionals een vloer sneller en komt de vloer mooier uit dan wanneer je dit zelf doet. Bovendien bespaart het jou een hoop moeite.

Voor het leggen van laminaat kun je een geschikte specialist(e) vinden in de MyGo Matchmaker. Voer jouw klus in en krijg een lijst met beschikbare vloerspecialisten in de regio. Kies zelf op welke manier je contact wilt opnemen, of bel naar 085 106 1600 en kom telefonisch in contact met een passende professional.

Wat is laminaat?

Laminaat is een vloer waarbij de bovenste laag bestaat uit een beschermende kunststoflaag, met daaronder een laag bedrukt papier. Dit papier geeft het laminaat zijn uiterlijk. Onder deze papier laag zit nog een zogeheten ‘drager’ en een onderlaag van kunststof.

Soorten laminaat vloeren

Laminaat is verkrijgbaar in zowel een klikvariant als een klassieke variant. De klikvariant is gemakkelijker te leggen dan de klassieke variant. Dat komt omdat kliklaminaat in elkaar kan worden geklikt, zonder dat je dit vast moet maken met lijm.

Naast de bovengenoemde varianten komt laminaat in een hoop verschillende soorten en maten. Dit kan verschillen in uiterlijk, zoals laminaat dat lijkt op parket of laminaat dat lijkt op natuursteen, maar ook in dikte en samenstelling.

Voor- en nadelen van een laminaat vloer

Een laminaat vloer kent natuurlijk voor- en nadelen ten opzichte van andere materialen. Die zullen wij hieronder even opsommen.

Voordelen

  • Laminaat is een van de goedkopere vloersoorten
  • Laminaat vloeren zijn verkrijgbaar verschillende stijlen
  • Laminaat is slijtvast en krast niet snel
  • Laminaat is gemakkelijk te onderhouden.
  • De klikvariant kan na het verwijderen opnieuw worden gelegd, dus ook worden verhuisd.

Nadelen

  • Laminaat is niet goed bestand tegen vocht
  • Laminaat kan niet worden gelegd in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Laminaat vloer laten leggen door MyGo

Als je de laminaatvloer niet zelf wilt of kunt leggen dan staan de vloerspecialisten van MyGo voor je klaar. Via de Matchmaker vind je eenvoudig een specialist(e) bij jou in de regio. Vul de Matchmaker online in en ontdek alle mogelijkheden, of bel naar 085 106 1600 en onze klantenservice begeleid jou door de matchmaker heen.