Terug naar diensten
Onderhoud Natuursteen

Onderhoud Natuursteen

Het onderhoud van de natuurstenen vloer is een wekelijks proces. Het is belangrijk dat je veelvuldig stofzuigt of veegt. De beschermlaag van de vloer bepaalt de impact van de beschadigingen. Laat de vloer op tijd impregneren voor het beste resultaat. De vloer wekelijks dweilen en verzorgen met onderhoudsproducten zorgt ook voor een langer en mooier resultaat van de vloer. Vraag aan een vakman bij jou in de buurt via Mygo, naar de beste behandeling van jouw natuurstenen vloer. 

Marmeren vloer onderhoud

Het onderhouden van de marmeren vloer kun je voor een deel zelf doen. Je kunt de vloer wekelijks schoonmaken. Het polijsten en schuren van de marmeren vloer is echter wel wat lastiger, zeker als je hiervoor niet de juiste apparatuur hebt. Je kunt de apparaten wel huren bij bedrijven, als je toch graag zelf aan de slag gaat. De meeste mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te laten voeren door een specialist. Die hebben vaak een grote expertise in het onderhoud van marmeren vloeren. Zo ben je er ook zeker van dat het resultaat optimaal is. 

Marmeren vloer reinigen

Het is ten eerste belangrijk, dat je de marmeren vloer goed de tijd geeft om te drogen na het leggen. Is de vloer gezet met lijm dan heeft hij drie tot vier weken nodig om te drogen. De in specie gezette vloer heeft zes tot acht weken nodig om volledig te drogen. Ook moet je bij een marmeren vloer uitkijken met zuren. Zorg er daarom voor dat de vloer een goede beschermlaag heeft. Dit doe je door de vloer te impregneren. Dit zorgt ervoor dat vocht, vet, vuil en olie moeilijker de vloer kan binnendringen. Om te voorkomen dat je krassen maakt in marmer, mag je een marmeren vloer niet stofzuigen. Je kunt deze beter met een zachte bezem vegen.  

Vind snel en gemakkelijk vloerenspecialisten bij jou in de buurt via de Matchmaker van MyGo voor het onderhouden van een natuurstenen vloer. Of bel direct naar: 085 106 1600