Terug naar diensten
Onderhoud natuursteen vloer

Onderhoud natuursteen vloer

Wie zijn natuurstenen vloer mooi en goed wil houden, doet er verstandig aan om deze wekelijks te onderhouden. Hiervoor is het belangrijk dat je de vloer veelvuldig veegt. De beschermlaag van de vloer bepaalt namelijk de impact van de beschadigingen. Daarnaast is het van belang om de vloer op tijd te impregneren. Zo houd je de natuurstenen vloer langer mooi. Wie de vloer daarnaast ook nog wekelijks dweilt en verzorgt met onderhoudsproducten, zorgt helemaal voor een langer en mooier resultaat. Vraag aan een vloerenspecialist naar de beste behandeling van jouw natuurstenen vloer. 

Marmeren vloer reinigen

Wanneer een marmeren vloer juist is gelegd, is het belangrijk dat je de vloer goed de tijd geeft om te drogen. Is de vloer met lijm gezet, dan heeft hij drie tot vier weken nodig om te drogen. Een vloer die in specie is gezet heeft zes tot acht weken nodig om volledig te drogen. Bij een marmeren vloer moet je tevens uitkijken met zuren. Zorg er daarom voor dat de vloer een goede beschermlaag heeft. Dit doe je door de vloer te impregneren. Hierdoor kan vocht, vet, vuil en olie moeilijker de vloer binnendringen. Om te voorkomen dat je krassen maakt in marmer, mag je een marmeren vloer niet stofzuigen. Je kunt deze beter met een zachte bezem vegen.  

Marmeren vloer onderhoud

Het onderhouden van de marmeren vloer kun je voor een deel zelf doen. Je kunt de vloer wekelijks schoonmaken. Het polijsten en schuren van de marmeren vloer is echter wel wat lastiger, zeker als je hiervoor niet de juiste apparatuur hebt. De benodigde apparaten zijn vaak wel te huur, mocht je toch liever zelf aan de slag gaan. De meeste mensen kiezen er echter voor om het grootonderhoud uit te laten voeren door een vakspecialist. Zij hebben tenslotte een grote expertise in het onderhoud van marmeren vloeren. Zo ben je er ook zeker van dat het resultaat optimaal is. 

Vind snel en gemakkelijk vloerenspecialisten bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker voor het onderhouden van een natuurstenen vloer. Of bel direct naar 085 106 1600.