Terug naar diensten
Natuursteen leggen

Natuursteen leggen

Natuursteen leggen is kiezen voor 100 procent natuurmateriaal wat lang mee gaat. De natuursteen wordt in groeves uitgehakt en daarna met de hand of machinaal tot tegels verwerkt. Doordat het gaat om een natuurmateriaal heeft iedere natuursteen zijn eigen uiterlijk en gebruiksbelasting. Dit geeft een mooi en sfeervol uiterlijk. Het leggen van natuursteen is geen gemakkelijke klus. Het is daarom aan te raden om dit te laten uitvoeren door een vakman. De maten en diktes kunnen bij natuursteen namelijk weleens uiteen liggen. Een ervaren vakman kan de natuursteen perfect egaal leggen. Wil je vloerverwarming in je huis? Dat kan ook met een natuurstenen vloer. Wat zijn de voordelen van de vloer:

  • Sterk en duurzaam
  • Makkelijk schoon maken
  • Goede geleiding vloerverwarming
  • Luxe uitstraling

Ondanks dat deze vloer wel tegen een stootje kan, kan hij naar verloop van tijd dof worden of verkleuren. Dan kun je het beste jouw natuursteen laten polijsten. Daarna ziet de vloer er weer uit als nieuw.

Marmeren vloer leggen

Marmer heeft een klassieke uitstraling en heeft een hoge gebruiksbelasting. Marmeren vloertegels worden vaak op dikte gefreesd en zijn daarom goed te lijmen. Hierbij worden de tegels met een dunne lijmmortel op de bestaande cementdekvloer geplakt. Ook kun je een marmer vloer aanbrengen op een reeds bestaande vloer. De vloer dient dan wel eerst egaal en vlak gemaakt te worden. Daarna wordt er een speciale ondervloer op de bestaande vloer aangebracht en daarover heen zal de marmer vloer gelegd worden. Marmer is een harde steensoort. Marmer is ontstaan door kristallisatie van kalksteen en wordt regelmatig toegepast in het interieur. De voordelen van een marmer vloer zijn eigenlijk hetzelfde als die bij natuursteen, omdat marmer een soort natuursteen is.

Natuursteen leggen kosten

De gemiddelde kosten die worden gerekend voor het leggen van natuursteen zijn afhankelijk van een aantal factoren. De soorten natuursteen verschillen in prijs maar ook de wijze van het leggen. Zo kun je kiezen of je de vloer laat lijmen of laat leggen in cement. De gemiddelde kosten waar je op kunt rekenen zijn:

  • Lijmen van natuursteen 23 euro per m2
  • Vastzetten in cement 40 euro per m2

Maar de prijzen kunnen dus nogal verschillend zijn. Wil je weten wat natuursteen leggen precies kost in jouw woning? Via de MyGo Matchmaker kun je een vakman kiezen en daar meer informatie aanvragen. Of bel direct naar 085 106 1600.