Terug naar diensten
Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen zodat je geen koude voeten meer hebt in je woning en gemakkelijk de warmte thuis kunt regelen. Onze installateurs zorgen ervoor dat de leidingen professioneel gelegd worden en geven advies over de juiste vloerafwerking. Of het nu in de badkamer, keuken of het hele huis gelegd moet worden, onze vakmannen zullen samen met je kijken naar de mogelijkheden. Wat zijn de eisen voor vloerverwarming, hoe verlopen de werkzaamheden om het vakkundig te laten leggen en waar moet je nog meer rekening mee houden? 

Vloerverwarming aanleggen: verschillende types

Wanneer je kiest voor vloerverwarming heb je de keuze uit twee verschillende systemen: hydrosystemen of elektrische verwarmingssystemen. Wat is het verschil tussen deze systemen? En wat is de beste keuze voor jou? 

  • Bij het elektrische systeem worden dunne kabels onder de tegel zelf geplaatst. Het voordeel is dat deze vorm van vloerverwarming eenvoudig te installeren is. Het verbruikt daarentegen wel de meeste energie waardoor deze soort vloerverwarming vaak als bijverwarming gebruikt wordt, bijvoorbeeld in kleine ruimtes zoals de badkamer of toilet. 
  • Het installeren van een hydrosysteem, bestaande uit buizen, een waterpomp en een spruitstuk, is ingewikkelder omdat deze onder de vloer geplaatst dient te worden. Deze manier van vloerverwarming plaatsen is echter op de lange termijn voordeliger voor je portemonnee. Deze soort kan het beste geplaatst worden in grote ruimtes. 

Hoe wordt vloerverwarming gelegd? 

Nadat je gekozen hebt voor een type vloerverwarming, is het natuurlijk zaak dat deze gelegd wordt. Hoe gaat de vakman te werk en op wat voor manier kan de vloerverwarming gelegd worden? Vloerverwarming kan op drie verschillende manieren geplaatst worden. 

  1. De leidingen laten infrezen: deze manier van leggen wordt vaak toegepast omdat de leidingen op de bestaande dekvloer geplaatst kunnen worden. Dit wordt voornamelijk bij houten, betonnen of tegelvloeren gedaan. 
  2. Op noppenplaten leggen.
  3. Op een bestaande vloer leggen. 

Wat is de beste vloerafwerking? 

Als je voor vloerverwarming kiest, is het belangrijk om te kiezen voor een vloer soort die het beste warmte geleid, zodat je uiteindelijk geld bespaart op je energierekening. In principe is elke vloer geschikt voor vloerverwarming, mits deze goed gelegd wordt. 

  • De beste combinatie is met natuursteenplavuizen of andere steenachtige materialen omdat deze warmte het beste geleiden. Bij tapijt moet je er op letten dat je geen tapijt koopt met een foam rug.
  • In combinatie met parket of laminaat moet er rekening gehouden worden met de dikte van het hout, in verband met de isolerende werking die hout heeft. Neem voor meer informatie contact op met één van de installateurs van Mygo om te bepalen wat de beste keuze van vloerbedekking is. 

Vloerverwarming aanleggen: kosten 

De kosten voor het leggen van vloerverwarming hangen af van de soort vloerverwarming, het oppervlak en op welke manier je er gebruik van wilt maken; als bijverwarming of als hoofdverwarming?

  • De kosten voor het leggen van vloerverwarming bedragen ongeveer tussen de 800 en 2.000 euro (inclusief arbeidskosten en materialen).

Voor meer informatie over de kosten voor het aanleggen van vloerverwarming kun je het beste een van onze vakmannen benaderen. Vind ervaren CV monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van Mygo. Vul online een offerte in of neem telefonsich contact met ons op via: 085 - 432 00 32.