Terug naar diensten
Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming aanleggen zorgt ervoor je geen koude voeten meer hebt in je woning en gemakkelijk de warmte thuis kunt regelen. Onze installateurs zorgen er bovendien voor dat de vloerverwarming professioneel gelegd wordt en geven advies over de juiste vloerafwerking. Of het nu in de badkamer, keuken of het hele huis gelegd moet worden, onze vloerverwarmingsmonteurs zullen samen met je kijken naar de mogelijkheden.

Om direct in contact te komen met een specialist(e) op het gebied van vloerverwarming aanleggen kan je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Vind eenvoudig lokale monteurs en neem contact op voor advies of voor een afspraak. Heb je spoed of wordt je liever telefonisch geholpen met kiezen? Bel dan naar 085 106 1600.

Vloerverwarming aanleggen: verschillende types

Vloerverwarming aanleggen stelt je voor de keuze uit twee verschillende systemen: hydrosystemen of elektrische verwarmingssystemen. Wat is het verschil tussen deze systemen? En wat is de beste keuze voor jou?

 • Bij elektrische vloerverwarming worden dunne kabels onder de tegel zelf geplaatst. Het voordeel is dat deze vorm van vloerverwarming eenvoudig te installeren is. Het verbruikt daarentegen wel de meeste energie waardoor deze soort vloerverwarming vaak als bijverwarming gebruikt wordt, bijvoorbeeld in kleine ruimtes zoals de badkamer of toilet.
 • Het installeren van een hydrosysteem, bestaande uit buizen, een waterpomp en een spruitstuk, is ingewikkelder omdat deze onder de vloer geplaatst dient te worden. Deze manier van vloerverwarming aanleggen is echter op de lange termijn voordeliger voor je portemonnee. Deze soort kan het beste geplaatst worden in grote ruimtes. 

Hoe wordt vloerverwarming aangelegd? 

Nadat je het type vloerverwarming hebt gekozen, is het natuurlijk zaak om deze aan te leggen. Hoe gaat de vakman te werk en op wat voor manier kan de vloerverwarming aangelegd worden? Vloerverwarming kan op drie verschillende manieren geplaatst worden. 

 1. Vloerverwarming infrezen: deze manier van vloerverwarming aanleggen wordt vaak toegepast omdat de leidingen op de bestaande dekvloer geplaatst kunnen worden. Dit wordt voornamelijk bij houten, betonnen of tegelvloeren gedaan. 
 2. Vloerverwarming op noppenplaten aanleggen.
 3. Vloerverwarming op een bestaande vloer aanleggen. 

Wat is de beste vloerafwerking? 

Wanneer je vloerverwarming laat aanleggen kan je het beste een vloersoort hebben die warmte geleid. Zo heb je het meeste effect van je vloerverwarming tegenover het laagste energieverbruik. Dat bespaart je uiteindelijk ook geld op je energierekening. In principe is elke vloer geschikt voor vloerverwarming, mits deze goed gelegd wordt

 • De beste combinatie is met natuursteenplavuizen of andere steenachtige materialen omdat de warmte van de vloerverwarming het beste geleiden. Bij tapijt moet je er op letten dat je geen tapijt koopt met een foam rug.
 • In combinatie met parket of laminaat moet er rekening gehouden worden met de dikte van het hout, in verband met de isolerende werking die hout heeft. Neem voor meer informatie contact op met één van de installateurs van MyGo om te bepalen welke vloerverwarming het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. 

Vloerverwarming aanleggen kosten 

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming hangen af van de soort vloerverwarming, het oppervlak en op welke manier je er gebruik van wilt maken; als bijverwarming of als hoofdverwarming?

 • De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming bedragen ongeveer tussen de 800 en 2.000 euro (inclusief arbeidskosten en materialen).

Voor meer informatie over de kosten voor het aanleggen van vloerverwarming kun je het beste een van onze vakmannen benaderen. Vind ervaren CV monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van MyGo. Vul online een offerte in of neem telefonisch contact met ons op via: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!