Terug naar diensten
CV reparatie

CV reparatie

Is je CV ketel stuk en kom je er niet meer uit? In dit artikel geven we je enkele ideeën van wat het probleem kan zijn en hoe je dat zou kunnen oplossen. Anders kunnen we ook je in contact brengen met een CV reparateur in jouw regio die de reparatie van jouw CV op zich zou kunnen nemen.

Heb je meteen iemand nodig voor jouw CV reparatie? Bel dan naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden met de specialist voor jouw klus, of kijk in onze online Matchmaker om te zien wanneer er CV reparateurs beschikbaar zijn.

Direct een CV monteur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

CV reparatie bij storing

Als je last hebt van een storing aan je CV ketel, kun je die laten oplossen door een CV monteur. Wel is het verstandig om altijd even de storingscode te checken, aangezien die je meer zou kunnen vertellen over het probleem.

CV storing: geen verwarming

Als de verwarming het niet doet door een storing aan je CV, is het eerst verstandig om te kijken of je CV wel aanstaat (te zien aan de waakvlam of de stand van de aanknop) en of hij anders misschien in zomerstand staat. Vervolgstappen zijn om je CV bij te vullen (als de druk onder de 1,2 à 2,0 bar ligt) of hem te resetten.

Er zijn veel soorten storingen die ervoor zouden kunnen zorgen dat je geen verwarming meer hebt, dus werkt dit alles niet, dan zul je een CV monteur naar je probleem willen laten kijken.

CV storing: geen warm water

Een veelvoorkomende CV storing zorgt ervoor dat je geen warm water meer hebt. Vaak is het probleem dat de druk op je CV ketel te hoog is en dat deze ontlucht dient te worden. Anders kan de storing ook worden veroorzaakt door een kapot onderdeel, waardoor je CV op den duur kan gaan lekken. Dan is een CV reparatie niet meer te vermijden.

Heb je geen warm water, maar wel verwarming? Over dat specifieke probleem hebben we een los artikel geschreven, dat je kunt lezen door op de link te klikken.

CV reparatie door een ervaren vakman

CV reparatie wanneer CV lekt

Een lekkende CV ketel kan worden veroorzaakt door een te hoge druk of door een kapot onderdeel, zoals het overstortventiel, de ontluchter of de warmtewisselaar. Is een onderdeel kapot, dan zul je je CV moeten laten repareren door een monteur. Wordt het probleem veroorzaakt door hoge druk, dan kun je nog proberen om de druk op je CV ketel te verlagen. Ontlucht hiervoor je CV of laat wat water handmatig ontsnappen.

CV lekt condenswater

Normaal gesproken voert het overstortventiel van je CV condenswater af als de druk in de ketel te hoog is. Gaat dit overstortventiel kapot, dan begint je CV te lekken. In dat geval is CV reparatie noodzakelijk.

CV lekt onderaan

Lekt je CV aan de onderkant, dan betekent dat meestal dat de ontluchter kapot is (te herkennen aan kalkaanslag rondom de ontluchter). Ook in dit geval zal je CV door een specialist gerepareerd moeten worden.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een CV monteur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

CV reparatie kosten

De kosten van je CV reparatie zijn afhankelijk van het uurtarief en de voorrijkosten die je monteur hanteert, plus de prijs van eventuele onderdelen die vervangen dienen te worden. Moet je hele CV vervangen worden? Lees dan ons artikel Kosten CV ketel vervangen.

Kostenpost CV reparatie

Prijs

Uurtarief CV monteur

€ 50 - € 75 per uur

Voorrijkosten per kilometer

€ 0,25 - € 0,75 per kilometer

Voorrijkosten: vast tarief

€ 40 - € 80

Overstortventiel vervangen

€ 20 - € 50

Ontluchter vervangen

€ 10 - € 40

Warmtewisselaar vervangen

€ 500 - € 1000

CV reparatie door een ervaren vakman

CV reparatie: MyGo’s (bespaar)tips

Laat je CV ketel regelmatig onderhouden of sluit een onderhoudscontract af. Voorkomen is beter dan genezen. Om te voorkomen dat je CV te vaak gerepareerd moet worden, is regelmatig CV onderhoud daarom erg belangrijk. Daarvoor kun je een CV onderhoudscontract afsluiten, zodat je periodiek recht hebt op onderhoud zonder extra kosten.

Laat je CV repareren door een monteur met een of meer van de volgende keurmerken:

  • KOMO Instal: dit bedrijfskeurmerk toont aan dat de CV reparateur vakkundig is en met veilige, duurzame producten en apparatuur werkt.
  • VCA-keurmerk: dit keurmerk, de Veiligheidscertificering Aannemersbedrijven, bewijst dat een aannemer (in dit geval een CV reparateur) zich houdt aan de veiligheidsnormen en met apparatuur van hoge kwaliteit werkt. Eigenlijk alle aannemers zouden hierover moeten beschikken.
  • OK CV: dit keurmerk is in 2015 in het leven geroepen en wordt gegeven aan erkende CV-installateurs die bewezen hebben veilig en vakkundig te werk te gaan. Technisch gesproken is het in 2020 weer opgeheven, maar veel monteurs gebruiken het nog om zich te onderscheiden.

Laat de CV reparatie uitvoeren door een lokale reparateur. De meeste CV monteurs vragen voorrijkosten wanneer ze een CV moeten komen repareren. Standaard liggen die tussen de 0,25 en 0,75 euro per kilometer, hoewel sommigen ook een vast voorrijbedrag van 40 à 80 euro hanteren. Laat je je CV reparatie uitvoeren door een monteur die een kilometerprijs rekent, dan ben je dus vele malen goedkoper uit als die niet van ver hoeft te komen.

Vergelijk offertes van CV monteurs om te zien hoeveel zij vragen voor een reparatie. Zo voordelig mogelijk een CV reparatie laten uitvoeren kan alleen als je een beeld hebt van de prijzen die monteurs hier daadwerkelijk voor hanteren. Om het je gemakkelijk te maken, kun je onze MyGo Matchmaker gebruiken om eenvoudig een of meerdere offertes op te vragen bij CV installateurs.

Snel een CV monteur in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

CV reparatie nodig? MyGo helpt!

Ben je per direct op zoek naar een monteur voor jouw CV reparatie? Bel dan tijdens openingstijden naar 085 106 1600 om meteen gematcht te worden met een CV reparateur in jouw regio. Liever online een offerte opvragen? Dat kan ook, dankzij onze online MyGo Matchmaker.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!