Centrale Verwarming

Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alle werkzaamheden van CV monteurs.

In deze beschrijvingen lees je details over:

  • Hoe je je het best kunt voorbereiden op de klus
  • Hoe de klus wordt uitgevoerd
  • De voor- en nadelen die hierbij spelen
  • Wat er nog meer bij de klus komt kijken

Naast klusinformatie vind je hier ook de MyGo matchmaker. Met de matchmaker kom je eenvoudig in contact met CV monteurs door heel Nederland.

Om te zorgen dat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt bestaat de inhoudsopgave uit handige aanklikbare links. Zo navigeer je snel en gemakkelijk over de pagina.

In elk stukje tekst bevinden zich ook links die je brengen naar gerelateerde en mogelijk interessante onderwerpen.

We wensen je een goede ervaring en hopen dat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt!

Cv ketel controle

Cv ketel controle

In de huizen waar een cv ketel aanwezig is, is deze eigenlijk ook zo goed als onmisbaar. Bij problemen in de CV lukt het niet of nauwelijks meer om het huis en het water warm te krijgen. Dat terwijl de meeste mensen juist thuis het grootste comfort willen hebben, voor of na een lange drukke dag. Helaas is er geen enkele cv ketel probleemvrij, maar je kunt wel een aantal dingen doen om mìnder problemen te hebben met de centrale verwarming.

Controle cv ketel

Een van de dingen die je kunt doen is het regelmatig laten controleren van je cv-installatie. Het uit laten voeren van controles brengt problemen tijdig aan het licht en dat heeft een aantal voordelen. Door je cv ketel regelmatig te laten controleren kunnen problemen al worden gevonden en opgelost voor deze eigenlijk echt merkbaar zijn. Op deze manier blijft de cv ketel altijd op zijn best functioneren. Het repareren van de cv ketel voor de problemen echt merkbaar worden scheelt kosten ten opzichte van problemen later oplossen. Bovendien blijft de ketel zo zuinig mogelijk, waardoor deze minder moeite heeft met opwarmen. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee, in de stookkosten. Ook het milieu wordt minder belast als de cv-installatie minder energie nodig heeft om op te warmen. Bovendien heeft een slecht werkende ketel een hoger brandgevaar en gezondheidsrisico. De ketel kan namelijk gemakkelijker brand vatten wanneer deze meer warmte nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Bovendien kan een cv-ketel, wanneer je onderhoud hebt nagelaten, mogelijk ook koolstofmonoxide uitstoten. Dit is een stof die vrij komt bij verbranding en normaal gesproken direct via de schoorsteen naar buiten verdwijnt. Als koolmonoxide in huis blijft hangen kan dit leiden tot koolmonoxide vergiftiging, wat in de ergste gevallen zelfs dodelijk is. Naast deze voordelen gaat de cv ketel ook nog eens langer mee wanneer deze regelmatig wordt onderhouden. Dus ook op lange termijn bespaar je hiermee onnodige kosten.

Cv Ketel controle: waar zelf op letten?

Het eerste punt waar je op moet letten bij het onderhoud van de centrale verwarming is dat dit vaak genoeg gebeurt. Hoe vaak 'vaak genoeg' is, is per situatie verschillend. De leeftijd, het merk en het type ketel hebben hierop het meeste invloed. Een 'open' ketel heeft vaker een controle nodig dan een 'gesloten' ketel. Daarnaast schrijft een fabrikant vaak wel voor hoe vaak de ketel moet worden onderhouden. Dit onderhoud heeft dan ook vaak invloed op de garantie. De meest voorkomende voorschriften zijn eens per jaar, anderhalf jaar of twee jaar. Overigens kan regelmatig onderhoud ook een vereiste zijn vanuit de verzekering. Met een onderhoudscontract kan je de verantwoordelijkheid voor controles en onderhoud ook afschuiven op een vaste monteur.

Naast het laten uitvoeren van controles en onderhoud kan je zelf ook een paar dingen doen om de cv ketel te helpen. Het ontluchten en bijvullen van de ketel is bijvoorbeeld geen hele ingewikkelde klus, maar kan een hoop effect hebben.

Bij problemen met de cv ketel helpen de CV monteurs van MyGo graag. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken en kies de vakman die bij jouw past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag bij het vinden van de juiste vakman. Bel 085 432 00 32

Cv leiding aanleggen

Cv leiding aanleggen

Wanneer een woning gebruik maakt van een centrale verwarming, komen daar de nodige dingen bij kijken. De verwarming wordt namelijk overal in het huis aangestuurd vanaf een centraal punt; de cv ketel. Om een nieuwe verwarming te plaatsen of een warmwatervoorziening toe te voegen is het dus nodig om vanuit de cv een leiding te hebben die daarop aansluit. Deze leidingen zijn niet altijd al aanwezig en zullen dus soms moeten worden aangelegd.

Cv leiding aanleggen, hoe?

Het klussen aan de cv en de bijbehorende leidingen is geen klusje om zelf mee aan de slag te gaan, wanneer je hier geen ervaring en inzicht in hebt. Bij het maken van een foutje bestaat de kans namelijk dat je niet alleen zit met een slechter werkende cv ketel maar ook nog een eventueel lek in de leidingen. Wanneer je de leiding laat aanleggen door een professional scheelt dit tijd, inspanning en risico op dat er iets mis gaat. Een loodgieter of cv monteur draait zijn hand namelijk niet meer om voor klusjes als dit en kan er op toe zien dat alles optimaal werkt voordat hij vertrekt.

Kosten cv leiding aanleggen

Voor het aanleggen van extra cv leiding kunnen de kosten variëren. Deze zijn van meerdere dingen afhankelijk. Elke vakman rekent natuurlijk een ander uurtarief voor zichtzelf, al zal dit niet vaak significant verschillen van andere vakmannen. Wat nog wel eens kan verschillen zijn de voorrijkosten. Woon je afgelegen, of komt de gekozen vakman niet uit de buurt? Dan zal een hoger voorrijtarief worden gerekend. Wat ook van belang is, is natuurlijk hoe veel leiding er moet worden aangelegd. Meer leiding betekent hogere materiaalkosten en ook meer arbeidsuren.

Voor het aanleggen van een leiding brengt MyGo gekwalificeerde vakmannen door heel Nederland bij elkaar op één plek. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman die geschikt is voor jouw klus. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken. Onze klantenservice helpt ook telefonisch met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Radiator installeren

Radiator installeren

Het hebben van een centrale verwaming in huis is niet voldoende om het huis warm te houden. Om een kamer warm te krijgen heb je een radiator nodig die de warmte ook daadwerkelijk overbrengt naar die kamer. Het kiezen van de juiste radiator is voor elke situatie nog een aardige klus.

Radiator soorten

Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten radiatoren. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen, en welke het beste is hangt dan natuurlijk ook af van de situatie. De meest gekozen radiator is de paneelradiator. Deze radiator verwarmt de ruimte sneller dan de andere radiatoren en is daardoor wat betreft het comfort een goede keuze. Een andere optie is de ledenradiator. Deze radiator houdt veel warm water vast waardoor de warmte voor een langere tijd in de ruimte of woning blijft hangen. In combinatie met goede isolatie is deze radiator dus erg zuinig en effectief. De elektrische radiator hoeft niet te worden verbonden met de cv. Een elektrische radiator kan dus gemakkelijk worden verplaatst, wat handig is als je de warmte graag met je mee neemt. Als je het belangrijk vindt dat de radiator aansluit bij het interieur van de woning kan je kiezen voor een designradiator. Desgin radiatoren komen in veel verschillende vormen, maten en kleuren, zodat de radiator altijd bij de rest van het huis past.

Alternatieven

In plaats van een radiator plaatsen zijn er ook andere manieren om het huis te verwarmen. Vloerverwarming groeit de laatste tijd flink in populariteit. Bij vloerverwarming zit de verwaming, zoals de naam al doet vermoeden, in de vloer verwerkt. Wat deze soort verwarming zo populair maakt is dat het hebben van een warme vloer door veel mensen als prettig wordt ervaren. Het thuis komen en op sokken of blote voeten op een warme vloer stappen is voor veel mensen een heel comfortabel idee. Andere vormen van verwarming zijn raamverwarming en plintverwarming. Wanneer je geen ruimte hebt voor een horizontale radiator kan je ook een verticale radiator laten plaatsen. Deze neemt in de breedte minder ruimte in beslag, waardoor je meer ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld meubilair.

Bij het overwegen om een nieuwe radiator of andere verwarming te laten plaatsen kan je altijd overleggen en een offerte aanvragen bij een CV Monteur. Via de MyGo matchmaker vind je gemakkelijk gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio. Ook telefonisch helpt onze klantenservice je graag om in contact te komen met de juiste vakman. Bel 085 432 00 32.

Storing cv ketel

Storing cv ketel

Storingen aan de cv ketel kunnen een aantal ongemakken met zich mee brengen. Zo verwarmt het huis misschien niet meer of minder goed, en wordt je water niet goed warm. Het laten oplossen van een storing zonder onderhoudscontract kost echter wel weer geld. Voor je een monteur belt om de storing te verhelpen, kan je misschien eerst zelf een paar dingen proberen te doen.

Cv ketel storing oplossen

Wanneer jouw centrale verwarming niet werkt zoals dat hoort zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen. Allereerst is het verstandig om even te controleren of de kraan aan de cv ketel misschien drupt. Als dit het geval is kan dat de oorzaak zijn en is het dichtdraaien van de kraan misschien al voldoende. Als het probleem hier niet lag dan kan je de stekkers en schakelaar even controleren. Controleer dan ook direct of de zekeringen in de meterkast nog goed staan.

Cv ketel ontluchten

Wanneer bovenstaande stappen niet hebben geholpen met het vinden en/of oplossen van het probleem kan het probleem liggen aan luchtbellen in de leidingen. Te veel lucht in de leidingen kan je herkennen aan vreemde geluiden in de radiator of een druk in de cv van onder de 1,5 bar. Deze druk kan je controleren op de drukmeter van de ketel. Om dit probleem op te lossen kan je met een ontluchtingssleutel de radiatoren één voor één te ontluchten. Begin bij de radiatoren op de begane grond, omdat de luchtbellen anders terug kunnen komen. Na het ontluchten moet je de cv ketel ook even bijvullen tot de druk weer tussen de 1,5 en 2,0 bar ligt. Controleer een paar dagen nadat je dit hebt gedaan de druk nog een keer. Als deze namelijk weer is gezakt kan dit heel goed duiden op een lekkage in de leidingen.

Kom je er zelf niet uit of wil je graag dat er een monteur komt helpen? De cv monteurs van MyGo staan altijd voor je klaar. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een gekwalificeerde vakman bij jou in de regio. vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk. Ook telefonisch helpen wij je graag aan de juiste vakman. Bel 085 432 00 32

 

Storingscodes cv ketel

Storingscodes cv ketel

Als een cv ketel niet werkt zoals deze hoort te werken heb je last van een storing. Elektronische ketels vermelden hierbij storingscode die duidelijk maken wat voor soort storing er is. De volgende codes zijn de meest terugkerende codes, en kunnen misschien helpen bij het oplossen.

Storingscode E4, Remeha

Bij de storingscode E4 in een Remeha ketel geeft de ketel aan dat er na maximaal 5 pogingen nog steeds geen vlam is gevormd. Het kan zijn dat deze storing gemakkelijk te verhelpen is. Controleer allereerst of de ontstekingskabel en elektrische aansluiting nog in goede staat zijn. Kijk ook even of de gaskraan open is, anders wordt vlamvorming uiteraard ook een beetje lastig. Als ook dit werkt, en het sifon is niet verstopt geraakt, dan is het tijd om toch een monteur te raadplegen.

Storingscode A1, Agpo Ferroli

Een veel voorkomende storingscode in de Agpo Ferroli ketels is storingscode A1. Deze code laat zien dat de druk in de ketel te laag is. over het algemeen moet de druk in een cv ketel tussen de 1,5 en 2,0 bar liggen. Als de druk te laag is warmt het water en de verwarming veel langzamer op dan normaal, en dat kost een hoop extra energie. Om de druk weer op pijl te krijgen kan je de radiatoren ontluchten met een ontluchtingssleutel en daarna de ketel bijvullen. Controleer na een paar dagen de druk van de ketel nog een keer. Als deze druk namelijk weer te laag ligt dan kan dit wijzen op een lekkage in de leidingen.

Storingscode 5, Intergas

Als je ketel van Intergas een code 5 aangeeft, is er een probleem in het vlamsignaal. Dit probleem kan een paar oorzaken hebben waar je zelf wat aan kunt doen. Controleer bijvoorbeeld eerst of het sifon nog goed is. Het sifon hoort doorzichtig te zijn, en als hij dat niet is moet deze worden vervangen. Verder kan het probleem liggen aan deen te lage gasdruk, het ontsteekunit of het gasblok.

Storingscode 6a, Nefit

Ook deze storingscode geeft aan dat er iets mis is gegaan bij de ontsteking van de vlam. Als de storingscode 6a op het scherm staat kan het soms echter voldoende zijn de ketel opnieuw op te starten. Het resetten van de ketel stelt alleen het probleem voornamelijk uit, en uiteindelijk zal er wel een monteur naar moeten komen kijken.

Voor hulp bij het oplossen van storingscodes en andere problemen aan de cv ketel kan je terecht bij onze cv monteurs. MyGo helpt graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen bij jou in de buurt. Vergelijk gemakkelijk op basis van offertes, ervaringen van anderen en het profiel van de vakman. Ook telefonisch helpen wij met het vinden van een vakman voor jouw klus. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Radiator Vervangen

Radiator Vervangen

Bij het opnieuw inrichten van een ruimte kan het zijn dat je de radiator wilt laten vervangen. Dan zijn er een aantal dingen die daarbij komen kijken. Radiatioren komen namelijk in verschillende soorten, designs en maten. Welke radiator het best past bij jouw situatie is echter ook afhankelijk van andere zaken dan het uiterlijk. Elke radiator werkt namelijk anders.

Radiator vervangen, waar moet ik op letten?

Bij het vervangen van een radiator moet je de keuze maken wat voor een radiator je wilt laten installeren. Deze keuze is voor een groot deel natuurlijk afhankelijk van het design. Bij wat voor een interieur moet de radiator passen en hoe moet deze naar voren komen. Hierbij komen er echter wel een paar dingen kijken. Als je namelijk een grotere radiator wilt dan welke er oorspronkelijk aanwezig was dan kan het zijn dat de aansluitingen moeten worden aangepast. Als de radiator op een andere plek moet komen dan eerst dan moeten er mogelijk ook leidingen worden verlegd.

Soorten radiatoren

De verschillende soorten radiatoren die je kunt laten installeren komen ook elk met verschillende eigenschappen. Zo heb je de paneelradiator, welke populair is aangezien deze de woning sneller verwarmt dan de meeste andere radiatoren. Een ledenradiator neemt meer water op en blijft daardoor voor een langere tijd warm. Wanneer je het belangrijk vindt dat de radiator goed past bij het interieur kan je kiezen voor een designradiator. Hoe goed deze radiator werkt verschilt per design, maar hij doet in elk geval zijn werk. CV specialisten helpen graag met het uitkiezen van de juiste radiator.

Bij MyGo vind je gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio. Gebruik de MyGo matchmaker om gemakkelijk in contact te komen met de juiste vakman voor jouw. Ook telefonisch helpt onze klantenservice graag met het vinden van de beste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Onderhoudscontract CV

Onderhoudscontract CV

De meeste mensen hebben wel eens meegemaakt dat de cv ketel ineens niet meer naar behoren werkt. Dit kan natuurlijk altijd voorkomen, maar de kans dat dit gebeurt wordt wel kleiner als de ketel goed is onderhouden.

Cv ketel onderhoudscontract

Voor het onderhouden van je cv ketel heb je een paar opties. Je kunt natuurlijk wachten tot de ketel problemen vertoont en deze dan laten oplossen. Vaak ben je hierdoor uiteindelijk alleen duurder uit dan wanneer je je cv regelmatig laat onderhouden. Voor het onderhouden van de ketel kan je cv monteurs laten komen voor losse onderhoudsbeurten. Het is echter ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten met een vakman. Je betaalt dan een vast bedrag per jaar voor een jaarlijkse of anderhalfjaarlijkse controle van je cv ketel. Daarnaast staat de vakman het hele jaar door klaar om eventuele problemen op te lossen. Vaak betaal je voor deze service alleen extra voor materiaal kosten en voorrijkosten.

Onderhoudscontract het geld waard?

Voor een onderhoudscontract betaal je doorgaans jaarlijks een iets groter bedrag als voor een losse onderhoudsbeurt. Als je dus alleen onderhoud nodig hebt is het afsluiten van een contract het geld niet waard. Dit geldt vooral voor wanneer de ketel nog vrij nieuw is en de kans op defecten dus klein. Als je echter wel defecten krijgt in de cv ketel betaal je ook flink om deze te laten repareren. Wanneer je een onderhoudscontract afsluit zitten veel van deze reparaties al bij de jaarprijs in en ben je bij defecten dus goedkoper uit.

Bij MyGo vind je gekwalificeerde vakmannen uit jouw regio waarmee jij een contract kunt afsluiten. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een vakman die voldoet aan jouw wensen en behoeften. Vraag ook gratis en vrijblijvend offertes aan om te kunnen vergelijken. Word je liever telefonisch geholpen? Onze klantenservice helpt graag met het vinden van de juiste vakman. Bel 085 432 00 32

Lekkage verwarming

Lekkage verwarming

De centrale verwarming krijgt elke dag een flink hoeveelheid water te verwerken. Doordat water altijd drukt geeft is het dan ook niet zo raar dat de cv leidingen het soms begeven en gaan lekken. De Loodgieters van MyGo zijn je graag van dienst bij het repareren van lekkages, maar er zijn eerst dingen die je zelf kan proberen om geld uit te sparen.

Oorzaak lekkage achterhalen

Een lekkage in de cv ketel kan door een aantal dingen komen. Zo is het handig om eerst het expansievat te controleren. Het expansievat is een bak waar overtollig water vanuit de cv ketel wordt opgevangen. Water zet namelijk uit wanneer het warm wordt, en met het expansievat kan de druk op de leidingen worden verlaagd. Als deze vol zit kan het water echter nergens meer heen en wordt de druk wel te groot. Je kan controleren hoe vol de bak zit door op de bovenkant en onderkant te tikken met een hard voorwerp of je knokkels. Als beide kanten hetzelfde geluid maken is het expansievat vol en zit er zeer waarschijnlijk een lek in de leidingen. Het kan ook zijn dat de druk in de leidingen juist te laag is. Door bijvoorbeeld luchtbellen bouwt er ergens een druk op en zoekt de lucht een weg naar buiten. Dit kan resulteren in een lekkage. Als de druk te laag is kan je met een ontluchtingssleutel proberen de radiatoren en de ketel te ontluchten. Vul hierna de ketel bij met water en controleer over een paar dagen of de druk alweer te laag is. De druk in de leidingen hoort idealiter tussen de 1,5 en 2,0 bar te liggen. Als de druk in een paar dagen alweer is gezakt zit er waarschijnlijk een lekkage in de leidingen.

Oplossen cv lekkage

Voor het oplossen van een lekkage in de centrale verwarmingsbuizen zal je eerst moeten achterhalen waar het lek exact zit. Dit kan soms moeilijk zijn en kan ook worden gedaan door een vakman. Deze kan dan direct helpen om het probleem op te lossen en jouw cv weer in orde te maken. Als je het liever zelf probeert kan je alle leidingen waar het lek zich vermoederlijk bevindt grondig controleren. Vervolgens kan je proberen het lek te dichten of een nieuw stuk leiding aan te brengen.

Voor hulp bij het oplossen van een lekkage kan je terecht bij de loodgieters van MyGo. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk deze. Ook telefonisch helpen wij graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel onze klantenservice op 085 432 00 32

Radiator Aansluiten

Radiator Aansluiten

Bij het aan (laten) sluiten of vervangen van een radiator is de grootste vraag vaak; wat voor een radiator wil ik hebben? Wanneer het uiterlijk van de radiator belangrijk is bij de keuze ben je het beste af met een design radiator. Design radiatoren komen in een hoop verschillende groottes, vormen en kleuren. Hierdoor is er altijd een radiator die past bij jouw stijl en inrichting.

Design radiator, vermogen

De eerste vraag die bij veel mensen op komt als het over design radiatoren gaat, gaat over het vermogen. Kan een radiator die zo gefocust is op het uiterlijk wel genoeg warmte uitstralen om een kamer te verwarmen? Het antwoord heirop is simpel. Dat kan, maar dan moet je wel de goede radiator hebben. Elke design radiator heeft een ander vermogen, en daarom moet je opletten dat je de juiste keuze maakt. Hoeveel vermogen jouw radiator nodig heeft hangt af van twee dingen. Allereerst is het van belang dat je weet hoe groot de ruimte is die verwarmd moet worden. Hoe groter de ruimte hoe meer vermogen er nodig is. Ten tweede is ook de isolatie van de ruite van belang. Hoe beter de ruimte is geïsoleerd, hoe minder warmte er verloren zal gaan. Een radiator in een goed geïsoleerde kamer heeft dus minder vermogen nodig dan een in een slecht geïsoleerde kamer. Om bijvoorbeeld een ruimte van 21 m3 te verwarmen tot 21 graden in een slecht geïsoleerde kamer is een vermogen nodig van 1701 watt. Als de muren goed zijn geïsoleerd is dit nog maar 1531 watt. Op internet kan je heel gemakkelijk het benodigde vermogen berekenen

Plaatsen design radiator

Voor het plaatsen van een radiator kan je over het algemeen altijd een vakman inschakelen. Verwarmingsspecialisten hebben jarenlange ervaring en weten precies wat er wel of niet zuinig, handig en mooi is. Er zijn een aantal dingen waar je zelf alvast rekening mee kunt houden. Plaats je de radiator bijvoorbeeld in de keuken, dan is het bijvoorbeeld handig om de koudste plek in de keuken te vinden. Als je de radiator vervolgens hier aansluit zal de keuken optimaal verwarmd worden. In de buurt van bijvoorbeeld het gasfornuis of de oven heeft een radiator minder effect omdat hier al warmte van af komt en blijft hangen. Geef de radiator ook genoeg ruimte om de lucht eromheen te laten circuleren. Als je een radiator plaatst voor bijvoorbeeld het ophangen van de was of handoeken is het verstandig de plek hiervoor goed uit te kiezen. Je wilt de radiator namelijk gemakkelijk kunnen bereiken, maar deze moet niet in de weg zitten voor eventuele kastjes of haakjes. Denk dus ook na of je op die plek niet binnenkort wat anders wilde neerzetten.

De CV monteurs van MyGo staan altijd klaar om jou te voorzien van advies en service. Voor het aansluiten van een radiator vind je via de MyGo matchmaker eenvoudig een gekwalificeerde vakman uit jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan of kom direct in contact met de vakman zelf. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman. Bel 085 432 00 32

Alles over cv ketels

Alles over cv ketels

De cv ketel is een belangrijk onderdeel van een hoop huishoudens. Ondanks dat de centrale verwarming meestal doet wat het moet doen, kunnen er toch problemen voorkomen in de ketel. Voor alle problemen omtrent de cv installaties kan je terecht bij de cv monteurs van MyGo. Of het nou gaat om een installatie, een reparatie of het vervangen van een cv ketel. Vervangen kan gaan om het plaatsen van een nieuwe ketel, maar natuurlijk ook het installeren van duurzamere alternatieven.

CV ketel onderhoud

Het onderhouden van een cv ketel is een belangrijke klus die door veel mensen over het hoofd wordt gezien. Problemen in de cv ketel bouwen zich langzaam op, en in het begin merk je niet eens dat er iets verkeerd zit. Toch zullen deze problemen naar verloop van tijd groter worden en gaan opvallen. Als je wacht met een reparatie tot de problemen merkbaar zijn zal de prijs van de reparatie hoger uitvallen dan wanneer je deze in de kiem smoort. Door de cv ketel regelmatig te laten controleren en onderhouden ben je een stuk goedkoper uit per reparatie en bespaar je ook nog eens op de stookkosten. Een goed onderhouden cv ketel werkt namelijk zuiniger en haalt ook gemakkelijker de geschatte levensduur, hij gaat dus langer mee. Voor onderhoud en controles kan je gebruik maken van losse onderhoudsbeurten of je kunt een onderhoudscontract afsluiten.

CV ketel reparatie

Als zich problemen voordoen in de cv ketel moet deze worden gerepareerd. Gebeurt dit niet dan wordt de ketel minder gemakkelijk warm en zal je het in huis dus ook kouder hebben of zullen de stookkosten flink oplopen. Het repareren van een defecte ketel is een klusje waar een ervaren cv monteur zijn hand niet meer voor omdraait. Hij kan vooral in de koude maanden vaak snel langs komen en het probleem vlug verhelpen zodat het huis weer lekker warm kan worden.

CV ketel vervangen

Voor het vervangen van de cv installatie heb je een aantal mogelijkheden. Natuurlijk kan je de cv ketel altijd laten vervangen door een nieuwere variant van hetzelfde of een ander merk. Ook kan je de ketel laten vervangen voor een zogenaamde HR (hoge rendement) ketel. Deze ketels zijn door nieuwe technieken een stuk zuiniger en efficienter dan gewone cv ketels. Naast het plaatsen van een nieuwe ketel kan je er ook voor kiezen over te stappen op gasvrije opties, om jouw steentje bij te dragen aan het verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler of een warmteterugwinunit. Ook het aansluiten op stadsverwarming is een duurzaam alternatief op een cv ketel. Ook voor al deze opties kan je terecht bij de cv monteurs van MyGo.

Bij MyGo vind je altijd een ervaren vakman bij jou in de buurt. Via de MyGo matchmaker vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan of kom je direct of indirect in contact met dè vakman voor jou. Vergelijk gemakkelijk alle beschikbare vakmannen, of bel 085 432 00 32 en laat onze klantenservice helpen met het vinden van een vakman die bij jou past.

CV ketel vervangen

CV ketel vervangen

Voor elke cv ketel komt er een keer een moment waarop deze moet worden vervangen. Bij het vervangen van een cv installatie sta je voor een aantal keuzes. Je kunt namelijk uiteraard altijd een nieuwere cv ketel kunnen laten plaatsen, zowel van hetzelfde als ook van een nieuw merk. Maar dit is niet de enige mogelijkheid.

CV ketel vervangen, waarom

Wanneer je ervoor kiest om de cv ketel te laten vervangen heeft dit waarschijnlijk een van de volgende redenen; de ketel werkt niet meer naar behoren en is al verouderd, of je wilt verduurzamen in het energie verbruik. Het niet meer naar behoren functioneren van de cv ketel valt op een paar manieren te merken. Allereerst kunnen er vreemde geluiden komen uit de leidingen of uit de ketel zelf. Daarnaast zijn regelmatige storingen ondanks reparaties vaak een teken van verval. Als de ketel moeite heeft met warm worden en de stookkosten ineens beginnen op te lopen kan je ook gaan denken aan vervanging. Bovendien wil de overheid uiterlijk in 2050 volledig gasvrij leven, wat betekent dat alle op gas werkende ketels sowieso moeten worden vervangen. Het is dus helemaal geen gek idee om alvast in te stappen op deze duurzame trent, als je ketel toch al aan vervanging toe is.

CV ketel duurzaam vervangen

Met de technieken van tegenwoordig zijn er een hoop duurzamere mogelijkheden dan een ketel die op aardgas werkt. Het installeren van een waterpomp is een van de mogelijkheden bij het vervangen van de ketel. Met een waterpomp zal je de ketel nog wel moeten houden, maar deze gebruik nog maar 50% van de hoeveelheid gas ten opzichte van eerst. Dit bespaart zowel in de portemonnee als ook in de belasting van de natuur. Een andere mogelijkheid om duurzamer te verwarmen is met het installeren van een HR-ketel, welke een significant hoger rendement weet te halen dan een gewone ketel. Dat houdt in dat een HR-ketel minder energie nodig heeft om hetzelfde resultaat te krijgen. Ook het gebruiken van een warmtepomp of zonneboilers is een duurzame investering die een cv ketel overbodig kunnen maken. Voor het verduurzamen kan ook een warmteterugwinunit een goede investering zijn, alleen is deze op zichzelf niet voldoende om het huis te verwarmen. Het zorgt er echter wel voor dat de warmte vanuit het huis minder gemakkelijk wegvloeit naar buiten.

De CV monteurs van MyGo kunnen helpen bij elke verwarmingsklus die je voor ze hebt. Van een reparatie aan de ketel tot het plaatsen van vloerverwarming. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman uit jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes en informatie aan om vakmannen te vergelijken. Ook telefonisch helpt onze klantenservice graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

CV reparatie

CV reparatie

Zoals vrijwel alles in een huishouden kan ook de centrale verwaming soms last hebben van kuren. Bij een slecht werkende cv ketel is de hinder alleen meestal groter dan bij veel andere problemen. Iedereen wil immers een prettige temperatuur in huis. Als de ketel problemen vertoont dan heeft deze vaak moeite om het huis warm te krijgen. Hoe langer het probleem voort duurt hoe meer energie het de ketel kost om warm te worden.

CV reparatie, aandachtspunten

Voor je de cv ketel laat repareren zijn er een paar dingen die het makkelijker maken voor de vakman. Allereerst is het handig om te weten wat voor een cv ketel je in huis hebt staan. Er zijn namelijk een aantal merken waar veel cv monteurs geen reparaties meer aan uit voeren. Het merk van de ketel staat in de meeste gevallen wel benoemd op de ketel zelf. Ook op het garantiebewijs kan je vaak het merk en het type wel vinden. Het is ook handig om te weten waar het probleem ongeveer vandaan komt. De exacte oorzaak vinden is vaak best lastig, en dat kan de monteur dan ook zelf voor je doen. Als je echter weet waar de monteur waarschijnlijk moet zoeken kan wel schelen in hoe lang de klus duurt, en dat scheelt weer in de portemonnee. Om hier achter te komen zijn er een paar dingen die je kunt doen. Als er sprake is van een storing is het vrij simpel. De cv ketel geeft dan meestal een storingscode aan die vertelt waar het probleem vandaan komt. Het noemen van deze storingscode is voor de meeste monteurs al genoeg informatie om het probleem snel op te lossen. Geeft de ketel nou geen storingscode aan dan kan je kijken of er misschien een lekkage is en of de waakvlam functioneert. Een lekkage vind je door bijvoorbeeld op de onder en bovenkant van het expansievat te tikken met iets hards. Als beide kanten hetzelfde geluid geven is deze vol en zit er hoogstwaarschijnlijk een lekkage in de leidingen. Ook als de druk in de leidingen lager ligt dan 1.5 bar kan dit duiden op een lekkage.

CV laten repareren

Als je de mogelijke oorzaak van het probleem hebt gevonden kan je deze vermelden aan de vakman die jou komt helpen bij de reparatie. Lukt het niet om de oorzaak te vinden dan helpt de monteur uiteraard graag om deze alsnog op te sporen en te verhelpen. Bij een reparatie betaal je over het algemeen het uurloon van de vakman en voorrijkosten. Als er voor de reparatie ook extra onderdelen nodig zijn kan de monteur ook materiaalkosten rekenen. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij een specialist. Deze komt dan eens in de afgesproken tijd langs om de cv ketel te controleren, onderhouden en repareren. Ook tussen deze periodes door is de vakman dan beschikbaar voor reparaties en worden de arbeids- en voorrijkosten dan vaak niet of lager gerekend.

Bij MyGo vind je een groot aanbod van vakmannen bij jou in de regio. Via de MyGo matchmaker kan je eenvoudig, gratis en vrijblijvend vakmannen vergelijken en offertes aanvragen. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Bel 085 432 00 32

Cv ketel onderhoud

Cv ketel onderhoud

Aangezien cv ketels dure apparaten zijn, en een belangrijke rol vervullen in het huishouden, wil je dat deze altijd zo goed mogelijk werkt. Hierbij is er echter wel zorg nodig voor alle leidingen en systemen die hier bij horen. Om te zorgen dat een cv ketel zijn geschatte levensduur haalt of zelfs overstijgt, en zo veel mogelijk goed blijft werken is er dus periodiek onderhoud nodig.

CV onderhoud, hoe vaak?

Hoe vaak de cv installatie moet worden onderhouden hangt van een aantal dingen af. Allereerst verschilt dit per merk en type ketel. De fabrikant geeft in het aankoopbewijs en het garantiebewijs vaak aan hoe vaak zij onderhoud zouden aanraden. Meestal ligt dit voorschrift op één keer per jaar, anderhalf jaar of twee jaar. Naast het merk en het type ketel speelt ook de leeftijd van de ketel een rol. Een oudere ketel moet vaker worden onderhouden dan een nieuwere, tot je het uiteindelijk tijd vindt voor vervanging.

Voordelen CV onderhoud

Het regelmatig onderhoud plegen aan je cv ketel brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst scheelt het dat een goed onderhouden cv ketel minder kuren zal vertonen. Hierdoor zit je veel minder vaak thuis in de kou, en het scheelt bovendien een hoop reparatie kosten. Naast deze reparatiekosten scheelt onderhoud ook in de stookkosten. Een ketel die niet voldoende is onderhouden heeft vaak namelijk meer moeite om ruimtes te verwarmen, waardoor er meer energie nodig is. Deze energie komt van aardgas, en dat kost geld én is slecht voor het milieu. Bovendien kan onderhoud aan de cv ketel ook gelden als voorwaarde voor de garantie en bepaalde verzekeringen.

CV onderhoud, contract of los?

Voor het onderhouden van een cv ketel heb je twee opties. Je kunt een vakman inschakelen voor een losse onderhoudsbeurt of controle. Het voordeel hiervan is dat je nergens aan vast zit en dus altijd de vakman kunt zoeken met het voordeligste aanbod. Bovendien kan je dan een keer een onderhoudsbeurt overslaan als het financieel gezien toch niet zo goed uit komt. Een nadeel is wel dat je zelf zult moeten onthouden dat de cv ketel wel vaak genoeg moet worden onderhouden. Als je dit vergeet wordt de kans op problemen weer groter en kan het zijn dat je alsnog duurder uit bent.

Bij het afsluiten van een onderhoudscontract met de vakman maakt de vakman zelf eens per afgesproken periode een afspraak voor onderhoud. Dit onderhoud is al betaald in het termijnbedrag dat wordt betaald. Naast het langs komen voor controles en onderhoud zal de vakman tussendoor ook bereikbaar zijn voor storingen en reparaties mochten die alsnog nodig zijn. In de meeste gevallen worden hierbij minder tot geen arbeidskosten gerekend.

Voor onderhoud aan je cv ketel kan je altijd terecht bij de vakmannen van MyGo. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig vakmannen in de buurt die bij jou passen. Vergelijk gratis en vrijblijvend reviews, eerdere klussen, profielen en offertes van verschillende vakmannen en kies de vakman die jij wilt. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag bij het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

CV installatie

CV installatie

Voor het verwarmen van je woning zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk kan je lekker ouderwets wat hout op een hoop gooien en bij het vuur zitten, maar met de verwarmingsmogelijkheden van tegenwoordig kan het een stuk comfortabeler. Centrale verwarmingen komen in verschillende soorten en maten en elk vereist zijn eigen aandacht en onderhoud.

CV installatie aanleggen

Bij het aan laten leggen van een cv installatie zijn er een paar dingen die van belang zijn. Wanneer je uberhaupt nog geen cv had, of je wilt de plek waar de cv ketel staat veranderen, dan moet er bijvoorbeeld een leidingstelsel worden aangebracht of verlegd. De meeste huizen hebben echter al een ketel in bezit, en moeten dus alleen een nieuwe ketel uitkiezen en aanschaffen. Bij het uitkiezen van een ketel is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen dat de ketel nodig heeft om jouw huis voldoende te verwarmen.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar het rendement van de ketel die je aan wilt schaffen. Nieuwere ketels zijn door verbeterde technieken een stuk zuiniger dan oude ketels, hoewel de nieuwe ketels in aanschafprijs wel een beetje meer kosten. Bovendien vertonen oudere ketels ook vaker en sneller verval dan nieuwe ketels. Op de lange termijn kan dit het aanschaffen van een nieuwere ketel dus best wat geld besparen op stookkosten en minder reparaties. Bij de aanschaf van een cv installatie kan je er tegenwoordig ook steeds vaker voor kiezen de ketel te huren of leasen.

CV installatie onderhoud

Na de aanschaf van een cv ketel ben je nog niet helemaal klaar. In principe zou de gemiddelde ketel tot 15 jaar of zelfs langer door moeten kunnen. Hier staat echter wel tegenover dat bijna geen cv ketel de hele 15 jaar ook probleemloos functioneert. Materialen verouderen, leidingen gaan lekken en de systemen zullen soms storingen hebben. Deze zijn echter relatief gemakkelijk te verhelpen, en de cv ketel op zichzelf zal dan ook blijven werken, alleen minder effectief. Om de levensduur van de ketel te behalen of zelfs te verlengen is het noodzaak de ketel goed te laten onderhouden. Hiervoor kan je losse onderhoudsbeurten laten uitvoeren of een onderhoudscontract afsluiten.

Duurzame verwarming

Naast een gewone cv ketel zijn er meer mogelijkheden om het huis te verwarmen. De opties die het dichtst bij liggen zijn de VR-ketel en de HR-ketel. Deze twee ketels werken ongeveer hetzelfde als een gewone cv ketel, maar zijn flink zuiniger. De HR-ketel is het zuinigst en bespaart tot soms wel meer dan 50% op de gasrekening. Als je helemaal van het gas af wilt, zoals de regering dat uiterlijk 2050 ook wil, kan je kiezen voor het plaatsen van een warmtepomp. Ook een zonneboiler en stadsverwarming zijn duurzame mogelijkheden voor verwarming. Om nog meer energie te besparen helpt het ook enorm om het huis goed te isoleren. Het plaatsen van een WTW (warmteterugwin) unit bespaart een hoop energie doordat warmte minder gemakkelijk uit het huis ontsnapt.

Voor alle vragen en klussen betreffende de centrale verwarming staan de cv monteurs bij MyGo voor je klaar. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met een plaatselijke vakman die bij jou past. Vraag gratis en vrijblijvend offertes en informatie aan bij al onze vakmannen in jou regio en vergelijk. Ook telefonisch helpen wij graag bij het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Cv monteur

Cv monteur

Een cv monteur helpt je met alle klussen omtrent de centrale verwarming of andere soorten verwarming, zoals een warmtepomp of vloerverwarming. Een cv monteur helpt je onder andere met cv ketel onderhoud, een cv ketel plaatsen of vervangen, en een cv storing oplossen of een cv ketel repareren. Ook kunnen cv installateurs cv leidingen plaatsen en verleggen en de cv waterzijdig inregelen zodat je kunt besparen op je gasverbruik.

Een cv monteur kost gemiddeld 55 tot 75 euro per uur, afhankelijk van de werkzaamheden die hij of zij moet uitvoeren. Bij cv monteur kun je meer lezen over de kosten van een cv installateur.

Via de MyGo Matchmaker vind je snel en gemakkelijk de voordeligste cv installateur bij jou in de buurt. Je kunt direct online een afspraak maken met de Matchmaker of bellen naar 085-432 00 32. Ook kun je later teruggebeld worden of eerst offertes aanvragen.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over de centrale verwarming en CV monteurs. Hieronder staan nog een aantal gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.