Terug naar prijzen
Kosten expansievat

Kosten expansievat

Wat kost een expansievat?

Een expansievat kost gemiddeld tussen de 30 en de 70 euro. Een expansievat heb je nodig wanneer er in je woning gebruik wordt gemaakt van een cv installatie. Dat komt omdat water tot drie procent kan uitzetten wanneer het wordt opgewarmd. Een expansievat houdt de druk van dit uitgezette water tegen. Het plaatsen of vervangen van een expansievat wordt meestal gedaan door een deskundige cv monteur.

Je kunt snel en eenvoudig in contact komen met de beste monteurs in jouw regio via de MyGo Matchmaker. Je kunt meteen een afspraak inplannen, maar je kunt ook eerst offertes opvragen om de prijzen van expansievaten te vergelijken. Zo vind je in een mum van tijd de voordeligste manier om jouw expansievat te plaatsen. Voor meer informatie over de MyGo Matchmaker kun je bellen naar 085 106 1600.

Prijsopbouw expansievat soorten

De aanschafprijs van een expansievat kan verschillen op basis van het volume (in liter) en de voordruk (in bar). De maat die je nodig hebt hangt af van de waterinhoud van je cv installatie. Als je twijfelt wat voor type expansievat je nodig hebt, kun je het beste een deskundige cv monteur om advies vragen via de MyGo Matchmaker. In onderstaande tabel vind je de prijzen van verschillende expansievaten van de gerenommeerde merken Reflex en Flamco.

Type expansievat

Gemiddelde prijs per stuk

Reflex expansievat 18 liter, 0,5 bar

€30-40

Reflex expansievat 25 liter, 0,5 bar

€35-45

Flamco Flexcon expansievat 18 liter, 0,5 bar

€35-45

Flamco Flexcon expansievat 18 liter, 1,0 bar

€35-50

Flamco Flexcon expansievat 25 liter, 1,0 bar

€55-70

Plaatsing / vervanging expansievat

€100-130

Kosten vervangen expansievat

Het laten vervangen van een expansievat door een cv monteur kost meestal zo’n 100 tot 130 euro plus de kosten van het expansievat zelf, die tussen de 30 en de 70 euro bedragen. Het wordt aangeraden om een expansievat om de vijf tot zeven jaar te vervangen. Toch gebeurt het met regelmaat dat expansievaten een stuk langer meegaan dan de voorgeschreven periode. Als je je afvraagt of je expansievat aan vervanging toe is, kun je het beste een cv onderhoudsbeurt inplannen met een cv monteur. Tijdens dit onderhoud controleert de monteur namelijk ook het expansievat en kan hij of zij aangeven wanneer deze aan vervanging toe is. Cv onderhoud kost meestal ongeveer 65 euro per jaar en garandeert een optimale werking van de centrale verwarming en het expansievat.

Wat kost een expansievat?Tips om op je expansievat te besparen

MyGo heeft wat handige tips voor je om zo voordelig en veilig mogelijk een expansievat te plaatsen en te onderhouden:

  1. Onderhoudscontract. Om je expansievat regelmatig te onderhouden kun je kiezen voor een onderhoudscontract voor de centrale verwarming met een cv monteur. Je betaalt dan meestal tussen de 3 en de 8 euro per maand en bent verzekerd van regelmatig onderhoud aan de cv en het expansievat. Ook wanneer er een storing is aan je cv of expansievat, kun je snel bij deze monteur terecht.
  2. Zelf plaatsen / vervangen. Om geld te besparen op de installatiekosten, kun je ook zelf het expansievat plaatsen of vervangen. Het is dan essentieel dat je de cv ketel uitzet door de stekker uit het stopcontact te halen. Vervolgens tap je de ketel af totdat het waterniveau onder het expansievat komt of, wanneer het expansievat zich in de kelder bevindt, tap je de ketel helemaal af. Draai dan het expansievat van de koppeling af. Wikkel teflontape zeven keer rechtsom het schroefdraad heen om het geheel waterdicht af te sluiten. Vervolgens kun je het expansievat linksom weer vastdraaien op de koppeling. Tot slot vul je de cv ketel weer bij met water tot 1,5 tot 2 bar.
  3. Een vakman inschakelen. Wanneer je nog nooit een expansievat zelf hebt vervangen, is het verstandiger om een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat er niets fout kan gaan en dat je cv installatie niet beschadigd raakt en lang mee kan gaan. Een vakman kun je vinden via de MyGo Matchmaker.

Hulp van MyGo om voordelig je expansievat te plaatsen

Hoewel je je expansievat ook zelf kunt plaatsen of vervangen, wordt het aangeraden om dit te laten doen door een professionele cv monteur. De beste cv installateurs bij jou in de buurt vind je via de MyGo Matchmaker. Via deze handige functie van MyGo ontvang je een overzicht van geschikte installateurs voor jouw klus. Je kunt hen meteen bellen of mailen, maar je kunt ook eerst één of meerdere offertes aanvragen. Als je graag prijzen wilt vergelijken, is het dus handig om offertes aan te vragen van verschillende monteurs. Zo vind je al snel de beste én voordeligste monteur bij jou in de buurt. De offertes zijn uiteraard volledig gratis en vrijblijvend. Ga dus snel naar de MyGo Matchmaker button of bel naar 085 106 1600 voor meer informatie.