Terug naar diensten
CV ketel vervangen

CV ketel vervangen

De meeste Nederlandse woningen zijn nog steeds aangesloten op aardgas. Maar de alomtegenwoordigheid van gas loopt wel op zijn einde. Door nieuwe klimaatakkoorden en lokale initiatieven om duurzamer te stoken, zal gasgebruik rond 2050 (of misschien al wel eerder) definitief tot het verleden behoren. Als woningbezitter is het handig om op deze ontwikkelingen in te spelen, niet alleen voor het milieu maar ook voor je portemonnee. 

Het vervangen van een oude CV ketel biedt dus mogelijkheden. Zorg er eerst voor dat je goed op de hoogte bent van de plannen in je eigen gemeente. Zijn er al plaatselijke voorstellen om gas te vervangen, en zo ja: wanneer en hoe zal dat gebeuren? Op basis van deze informatie kun je beslissen wat voor vervangende apparatuur je aan kunt schaffen. Verder is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met je eigen energiebehoeftes, je budget, en het soort huis dat gestookt moet worden. 

CV ketel vervangen door waterpomp

Aangezien we momenteel in een tussenfase zitten wat energieverbruik (en voorziening) betreft, kan je voor een gedeeltelijke vervanging kiezen, in plaats van een volledige. De hybride waterpomp is hier een slimme optie. Dit is een elektrische waterpomp die naast je cv-ketel wordt geplaatst en toeziet op het leeuwendeel van de warmteverspreiding in je huis. De waterpomp is bovendien geen volledige vervanging, - de cv ketel werkt nog steeds! - en je woning hoeft ook niet over bijzonder goede isolatie te beschikken.

Een ander voordeel van de waterpomp is dat hij geen grote ombouw vereist. Je hoeft geen extra ruimte vrij te maken en de waterpomp zelf gaat net als de cv ketel grofweg 15 jaar mee. Wat betreft het energieverbruik zijn er ook nog voordelen: je maakt welliswaar nog altijd gebruik van aardgas, maar tot wel 50% minder dan eerst. Daarmee ben je zowel het milieu als jezelf van dienst. Bij MyGo kun je altijd extra informatie inwinnen over deze duurzame optie. 

CV ketel vervangen wanneer

Wanneer je cv ketel vervangen? De gemiddelde cv ketel gaat ongeveer 15 jaar mee, mits je hem in de tussentijd goed onderhoud. Als er trouw jaarlijks of tweejaarlijks onderhoud wordt gepleegd, is het vervangen van je cv ketel waarschijnlijk pas aan het einde van zijn looptijd aan de orde. Het kan echter ook dat de cv ketel eerder kapot gaat. In dat geval zal de ketel meer moeite krijgen het verwarmen van de woning. Je kunt dit herkennen aan tikkende geluiden die de cv ketel maakt en opvallend hogere stookkosten dan voorheen. Als het bijvoorbeeld steeds langer duurt voordat radiotoren opwarmen of er warm water uit de kraan komt, is het waarschijnlijk tijd om je cv ketel te vervangen of te laten repareren.

CV ketel vervangen kosten

Het vervangen van een cv ketel brengt natuurlijk bepaalde kosten met zich mee. De prijs van een nieuwe cv ketel ligt doorgaans tussen de € 1000 en 2000,-, afhankelijk van het type. Voor een waterpomp plus cv ketel betaal je gemiddeld € 4500 – 6500,-. Dit is inderdaad significant duurder dan een traditionele cv ketel, maar jaarlijks wordt met de waterpomp wel € 200 à 300,- bespaard. Over 15 jaar gerekend is dat een behoorlijk bedrag. 

Zoek op professionele CV Monteur in de regio. Vergelijk vakmensen bij Mygo of bel direct voor een afspraak: 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!