Terug naar diensten
CV ketel onderhoud

CV ketel onderhoud

CV ketel onderhoud is van belang om het gehele verwarmingssysteem soepel te laten werken. Zonder onderhoud wordt de kans op storingen en andere problemen namelijk aanzienlijk groter.

Ben je op zoek naar een monteur die het onderhoud van jouw CV ketel op zich wil nemen, dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Door de Matchmaker in te vullen vind je namelijk snel en gemakkelijk een CV monteur die bij jou past. Heb je spoed of wil je graag direct telefonisch contact? Bel dan naar onze klantenservice op 085 106 1600.

Waarom is CV ketel onderhoud belangrijk?

Het is noodzakelijk om de CV ketel te laten onderhouden, zodat je CV ketel optimaal blijft presteren. Beschadigingen of vervuilingen zijn op het blote ook moeilijk te ontdekken. Je CV ketel kan aan de binnenkant verroesten of slijten en merk je dit pas zodra het ongemakken veroorzaakt. Als je te lang wacht met onderhoud, kan de schade daardoor onnodig hoog oplopen. Regelmatig onderhoud voorkomt zulke problemen.

Over het algemeen geldt dat na 4 jaar zonder onderhoud de kans op een defecte warmtewisselaar aanzienlijk toeneemt. Na 9 jaar is de kans op elektronische storingen ruim verdubbeld. Dan kan het dus gebeuren dat je ’s ochtends ineens geen warm water meer kunt gebruiken of de verwarming niet meer aan springt. Een onderhoudscontract met een MyGo-monteur kan daarom uitkomst bieden. Voor hulp of meer informatie kun je gebruikmaken van de MyGo Matchmaker of bellen naar 085 106 1600.

Hoe vaak moet ik mijn CV ketel laten onderhouden?

Hoe vaak je de CV ketel moet onderhouden is onder andere afhankelijk van het merk en het type CV ketel. Over het algemeen geeft de fabrikant in de handleiding een advies over de frequentie van het onderhoud. Gemiddeld genomen is het voldoende om de CV ketel eens in de 1 à 2 jaar te laten onderhouden. Bij het afsluiten van een onderhoudscontract zal de CV monteur zelf eens in de 1 of 2 jaar, afhankelijk van jullie onderlinge afspraak, contact met je opnemen voor een nieuwe onderhoudsbeurt.

Het is echter ook afhankelijk van hoe intensief je de CV ketel gebruikt. Als je de CV ketel bijvoorbeeld alleen in de wintermaanden intensief gebruikt, kan eht zijn dat je het onderhoud minder vaak hoeft te laten uitvoeren. In dat geval kan het raadzaam zijn om de CV ketel jaarlijks te laten onderhouden.

Daarnaast zijn er bepaalde factoren die de frequentie van het onderhoud beïnvloeden. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn om de CV ketel vaker te laten onderhouden als je in een gebied woont waar het water hard is, of als je een oudere CV ketel hebt.

het is daarom altijd aan te raden om advies te vragen aan een professionele monteur, zodat je zeker weet dat je de CV ketel op de juiste manier onderhoudt. MyGo kan je hierbij helpen. Neem contact op met onze klantenservice op 085 106 1600 voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Eenmalig onderhoud of onderhoudscontract?

Je kunt kiezen tussen eenmalig CV onderhoud en een onderhoudscontract. Het voordeel van een eenmalig CV onderhoud is dat je geen vast contract hoeft af te sluiten. Je zit niet vast aan periodieke betalingen of overeenkomsten met één bedrijf. Ook met eenmalig onderhoud blijft het echter belangrijk om frequent CV onderhoud te plegen, en zal je hier zelf aan moeten denken.

Je kunt ook een onderhoudscontract afsluiten. Hierbij betaal je een vast bedrag per periode en komt er een monteur van het bedrijf in elke afgesproken periode een controle en wat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Tussen deze onderhoudsafspraken door is de monteur ook bereikbaar voor reparaties, waarbij je in de meeste gevallen alleen de materiaalkosten betaalt. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat je zeker bent van regelmatig onderhoud en professioneel advies.

CV ketel onderhoud: het expansievat

Een expansievat reguleert de druk in je CV-ketel en de drukverschillen die ontstaan als het water krimpt of uitzet. Als water warm wordt, zet het namelijk zo’n 3 procent uit. Het expansievat compenseert deze extra massa door het overtollige water tijdelijk op te vangen. Zonder een expansievat kan de druk in je verwarmingsbuizen daardoor gevaarlijk oplopen.

Ook het expansievat is onderhevig aan slijtage en moet dus periodiek worden onderhouden, en tijdig worden vervangen. Als de CV installatie ineens niet meer werkt, of er zijn tikkende geluiden te horen vanuit de leidingen, dan kan het zijn dat het expansievat defect is. Net zoals bij CV ketels is het merk en type expansievat van grote invloed op de uiteindelijke levensduur. Daarnaast zijn ook de intensiviteit van het gebruik en de frequentie van onderhoud verantwoordelijk voor hoe lang een expansievat mee gaat. De gemiddelde levensduur van oudere expansievaten ligt tussen de 5 en 7 jaar, waar nieuwe expansievaten het al gauw 10 jaar uit houden. Met het juiste onderhoud kun je de levensduur in sommige gevallen zelfs rekken tot zo’n 20 jaar.

CV ketel onderhoud bij MyGo

MyGo heeft een uitgebreid netwerk aan professionele monteurs die je kunnen helpen met het onderhoud van je CV ketel. Ze bieden zowel eenmalig onderhoud als onderhoudscontracten aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw wensen past.

Als je gebruik maakt van onze Matchmaker, kun je snel en gemakkelijk een monteur vinden die werkzaam is bij jou in de buurt. Je kunt ook direct contact opnemen met onze klantenservice op 085 106 1600 voor meer informatie of om een afspraak te maken. We helpen je graag om ervoor te zorgen dat je CV ketel soepel blijft werken.