Terug naar tips
CV Ketel verplaatsen

CV Ketel verplaatsen

Cv-ketel verplaatsen

Je cv-ketel verplaatsen, het kan voorkomen dat het nodig of gewenst is. Bijvoorbeeld omdat de originele plek van de cv-ketel onhandig, of op een andere manier storend is. Ook kunnen aanpassingen aan je huis, denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, een aanleiding zijn om de CV ketel naar zolder te verplaatsen. Uiteraard hoef je dan enkel te betalen voor het verplaatsen van de CV ketel en geen nieuwe aan te schaffen. Het verplaatsen van de CV ketel is een aardige klus die specialisme vereist. Daarom is het verstandig om voor het verplaatsen van je CV ketel een professioneel vakman in te schakelen.

Cv-ketel verplaatsen: Kosten

De kosten voor het verplaatsen van de cv-ketel hangen af van de gevolgen van het verplaatsen. In de meeste gevallen zullen de leidingen van de cv installatie verlegd moeten worden. De totale kosten van de klus hangen vooral af van de hoeveelheid verleggingen die uitgevoerd moeten worden en de mate van toegankelijkheid voor de plekken waar de cv monteur dit moet uitvoeren.

CV Ketel verplaatsen

Cv ketel: Waar plaatsen?

Cv-ketels worden meestal op zolder geplaatst, de voornaamste reden hiervoor is de beschikbare ruimte en het gemak om rookgas af te voeren door het dak. Het nadeel aan het plaatsen van de cv-ketel op zolder is de afstand tussen de ketel en tappunten op de begane grond. Hierdoor duurt het mogelijk iets langer voor het warme water beschikbaar is in de keuken.  Je kunt ook overwegen om de cv-ketel te plaatsen naar een kast in de keuken, dit werkt het beste met een compact model.

Cv-ketel 1 meter verplaatsen

Hoeft de vakman de cv-ketel maar één meter te verplaatsen? Dan is hij minder lang bezig en ben je goedkoper uit. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de mate waarin er afgewerkt moet worden. Indien er een complete kast om de cv ketel heen moet komen, zal dit duurder uitvallen dan wanneer dit niet het geval is. Deze klus duurt gemiddeld enkele uren.

Cv-ketel naar beneden verplaatsen

Moet de vakman meer aanpassingen doen, bijvoorbeeld omdat de cv-ketel verplaatst moet worden van de zolder naar de begane grond? Dan moet je rekenen op hogere kosten. Bij klussen die een hele werkdag in beslag nemen zal je rekening moeten houden met een bedrag rond de 400 euro.

CV Ketel verplaatsen

Cv-ketel verplaatsen: Advies en tips

Voordat je de ketel laat verplaatsen is het handig om een aantal vragen voor jezelf te beantwoorden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je van tevoren met de installateur van de cv-ketel afspreekt wat voor extra kosten er mogelijk gemaakt moeten worden.

Het gaat hier bijvoorbeeld om:

  • Het plaatsen van een nieuwe dakdoorvoer
  • Het plaatsen van een condensafvoer
  • Het plaatsen of vervangen van een ketel thermostaat
  • Het afvoeren van de (mogelijk) vervangen ketel.

Vind bij MyGo via de Matchmaker een expert bij jou in de regio voor het verplaatsen van je cv-ketel. Of bel direct naar: 085 106 1600 voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.