Geiser

Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over alle klussen die gerelateerd zijn aan geisers.

De inhoudsopgave en tekst hebben handige links die je snel begeleiden naar voor jou mogelijk interessante onderwerpen. Zo wordt het inlezen over de klus een fluitje van een cent!

Geiser onderhoud

Geiser onderhoud

Geisers dienen in principe éénmaal per jaar of twee jaar te worden onderhouden. Dit kun je het beste door een ervaren installateur laten doen. Een vakman kan immers een grondige inspectie uitvoeren en ook direct eventuele problemen oplossen. De meeste installatiebedrijven bieden uitvoerige onderhoudscontracten, waarmee een maandelijkse of jaarlijkse betaling het recht geeft op onderhoud per 12 of 24 maanden.

Vaillant geiser onderhoud

Behalve het afsluiten van een onderhoudscontract, kun je ook zelf toezien op het onderhoud van je Vaillant geiser. Zoals ieder apparaat dat veel met warm water werkt, is een geiser gevoelig voor kalkaanslag. Kalkaanslag wordt op zijn beurt weer veroorzaakt door hard water. Er zijn veel sites waarmee je de kwaliteit van je eigen water kunt testen. Met een waterverzachter kun je eventueel de hardheid van je water verminderen. Het is ook mogelijk om met vloeibaar fosfaat kalkaanslag en roest in je geiser tegen te gaan.

Geiser onderhoud kosten

Voor vloeibaar fosfaat om kalkaanslag te bestrijden, betaal je gemiddeld € 15,-, afhankelijk van het precieze merk. Een waterverzachter (of waterontharder) kopen is ook een effectieve oplossing voor kalkaanslag. Dit is echter wel een dure optie. Prijzen van € 1200,- of € 1500,- zijn niet ongewoon. Met een onderhoudscontract ben je doorgaans het voordeligst uit. Voor gemiddeld € 50,- op jaarbasis ben je verzekerd van een onderhoudsbeurt iedere 24 maanden. Bij Mygo kun je meer advies opvragen over de mogelijkheden en beste opties. Vergelijken loont, immers.

Vind professionele CV Monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van Mygo of bel direct voor het maken van een afspraak naar: 085 432 00 32

Geiser installeren

Geiser installeren

Bij het aanschaffen van een geiser kan je een paar dingen na gaan om de juiste keuze te maken. Geisers komen namelijk in een hoop verschillende soorten en maten. En welke voor jou het beste is, is volledig afhankelijk van de situatie. Een geiser in de keuken is bijvoorbeeld een stuk minder groot dan een geiser voor een badkamer omdat in de keuken een minder grote hoeveelheid warm water nodig is. Ga na hoeveel water jij ongeveer gebruikt op de plek waar jouw geiser op wordt aangesloten.

Soorten geisers

Naast dat geisers verkrijgbaar zijn in verschillende groottes zijn er ook verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld de open geiser, die bij het verwarmen gebruik maakt van de lucht eromheen. Als je een open geiser plaatst in een ruimte moet deze goed geventileerd worden. Er wordt namelijk veel zuurstof uit de lucht getrokken door een open geiser en dat maakt de lucht in de betreffende ruimte onprettig om in te ademen. Naast een goede ventilatie moet de geiser ook een uitvoer hebben voor de rook die het produceert. Deze rook wil je uiteraard ook niet in huis hebben hangen en zal dus ergens naaar buiten moeten. Een gesloten ketel is in dit opzicht dus gemakkelijker. De toe- en afvoer van lucht en rook is hier al geregeld met een gesloten in- en uitvoersysteem. Er zijn dus veel minder dingen om rekening mee te houden.

Geiser aanschaffen

Bij het aanschaffen van een geiser zijn er dus een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de geiser voldoende capaciteit heeft om jou het warm water te geven dat je nodig hebt. Je wilt echter niet te veel overcapaciteit hebben omdat dit in aanschaf vaak duurder is en er drinkwater verloren gaat dat in de geiser opgeslagen blijft. Als tweede wil je natuurlijk ook een geiser met een zuinig energielabel.

Hoe zuiniger de geiser, hoe minder kosten je hebt na de aanschaf, en dat is natuurlijk altijd goed. Na de aanschaf van een geiser kan je bij de monteur een onderhoudscontract afsluiten. Met dit onderhoudscontract ben je verzekerd van periodieke controles en onderhoud. Daarnaast is de monteur bij eventuele defecten bereikbaar om deze te repareren. Vaak wordt met een onderhoudscontract ook een lagere prijs gerekend voor reparaties.

Voor de plaatsing en het onderhoud van een geiser kan je altijd terecht bij een cv monteur. Via de MyGo matchmaker vind je eenvoudig een gekwalificeerde vakman bij jou in de buurt die aansluit op jouw wensen. Vergelijk offertes, profielen en recensies op eerdere klussen om de juiste vakman te vinden voor jou. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Geiser repareren

Geiser repareren

Net als de centrale verwarming, en eigenlijk elk apparaat in huis, gaat ook de geiser zo nu en dan een keertje kapot, of werkt deze niet meer naar behoren. Het meest voorkomende probleem is een lekkage in de geiser, en dit kan erg vervelend zijn. Als je namelijk een lekkage in de geiser hebt is deze niet meer goed in staat om water te verwarmen, waardoor het best koud kan worden in huis. Gelukkig is een lekkage vaak gemakkelijk opgelost, en hoeft dit dus niet perse lang te duren.

Geiser reparatie

Bij een lekkage in de geiser is de boosdoener meestal een van de rubberen onderdelen of het membraan. Als er hier een scheurtje of gaatje in komt dan wordt het hele verwarmingsprocess verstoord omdat de druk in de geiser niet meer klopt. Verder kan een loszittend schroefje bijvoorbeeld ook de oorzaak zijn van de lekkage. Een losse schroef kan je uiteraard zelf wel weer vastdraaien, als het probleem dan is verholpen ben je er gemakkelijk van af. In de andere gevallen is het verstandig om een cv specialist in te schakelen. Met veel ervaring en expertise is de lekkage vlug en vakkundig verholpen. Zo weet je zeker dat nieuwe problemen voorlopig weer even uitblijven als de geiser volgens de voorschriften wordt gebruikt.

Bij het aanschaffen van een geiser, en daarna uiteraard ook altijd nog, kan je een onderhoudscontract afsluiten. Met het afsluiten van dit contract controleert een expert eens in het jaar of eens in de twee jaar of de geiser naar behoren werkt. Ook maakt hij hem dan even schoon en probeert hij problemen te voorkomen. Met dit onderhoudscontract bespaar je een hoop kosten. Op jaar basis betaal je tussen de 40 en 50 euro, en daarvoor heb je onderhoud, controles en snel hulp bij eventuele defecten. Voor reparaties van deze defecten betaal je in de meeste gevallen alleen nog de materiaal- en eventuele voorrijkosten.

Voor het installeren, onderhouden en repareren van geisers staan de CV monteurs van MyGo graag voor je klaar. Via de MyGo matchmaker kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit jóuw regio die aansluiten op jóuw wensen. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en recensies over eerdere klussen, en kies jouw ideale vakman. Onze klantenservice helpt ook telefonisch met het vinden van de vakman voor jou. Bel 085 432 00 32


Mocht je op deze pagina niet hebben kunnen vinden wat je zoekt, dan kun je ook eens kijken op de onderstaande pagina's.

Zoek je iets heel anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.