Terug naar diensten
Geiser installeren

Geiser installeren

Bij de aankoop van een geiser moet je duidelijk voor ogen hebben wat voor type geiser je nodig denkt te hebben. Er zijn immers verschillende soorten geisers op de markt, ieder met hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Een keukengeiser heeft bijvoorbeeld een relatief kleine capaciteit, terwijl een badgeiser veel meer warm water kan verwerken.

Voor het installeren van een geiser maakt het verder uit hoe de luchttoevoer geregeld is. Bij open geisers wordt de benodigde lucht aan de ruimte zelf onttrokken. Dan is het dus belangrijk dat er altijd voldoende frisse lucht in deze ruimte aanwezig is. Ook moet je er hier voor zorgen dat rookgassen met een pijp naar buiten worden gevoerd. Bij een gesloten geiser is er daarentegen een eigen aan- en afvoer. Zeker in goed geïsoleerde woningen met weinig interne luchtcirculatie is een gesloten geiser de betere optie.

Geiser installeren kosten

De kosten van het installeren van een geiser zullen afhangen van de volgende factoren. Ten eerste, de arbeidskosten. Het uurloon van een installateur ligt doorgaans tussen de € 40,- en € 70,-. Kleinere loodgietersbedrijven en zzp’ers zijn vaak goedkoper, al heb je bij grote bedrijven meer kans op voordelige pakketdeals. De geiser zelf kun je meestal kopen voor bedragen tussen de 1.300 en 1.700 euro. Deze prijzen zijn in de regel inclusief montage en btw. Je kunt ook direct een onderhoudscontract afsluiten, zodat je in de toekomst verzekerd bent van kwalitatieve reparaties en inspecties. Vind een professionele cv monteur in de regio. Vergelijk vakmensen bij MyGo of bel direct voor een afspraak: 085 432 00 32.