Terug naar diensten
Geiser installeren

Geiser installeren

Een geiser installeren kan je over het algemeen het beste over laten aan een professional. De leidingen moeten goed worden aangesloten om malfuncties te voorkomen.

Voor het inschakelen van een vakspecialist(e) kun je terecht bij MyGo. Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig verschillende geisermonteurs bij jou in de regio. Vergelijk offertes of neem direct contact op met een geschikte monteur. Wordt je liever telefonisch geholpen met het vinden van het juiste installatiebedrijf? Bel dan naar 085 106 1600.

Geiser installeren kosten

De kosten van een geiser installeren zijn afhankelijk van een aantal factoren. Gemiddeld betaal je voor een geiser installeren zo’n 1.300 tot 1.700 euro incl. aanschaf, montage en btw. Gemiddeld ligt de aanschafprijs van een geiser tussen de 650 en 1.100 euro. Deze prijs varieert per merk en type. Een professional kan adviseren over de beste optie voor jouw situatie.

De montageprijs moet hier nog bij worden gerekend. Gemiddeld ligt het uurtarief van een geisermonteur tussen de 40 en 70 euro per uur. Het installeren van een geiser duurt meestal een paar uur. Daar komen ook de materiaalkosten van eventuele leidingen bij.

Wat is het verschil tussen een boiler en een geiser?

Boilers en geisers lijken vaak hetzelfde, en doen in wezen ook hetzelfde. Er is echter een groot verschil: boiler bewaart een voorraad warm water in een geïsoleerd vat. Bij de geiser wordt het water daarentegen pas opgewarmd wanneer je het nodig hebt. De geiser is dus zuiniger omdat het water niet constant op temperatuur wordt gehouden. Het nadeel is dat een geiser een kleinere capaciteit heeft. Als het warme water eenmaal op is krijgt een geiser het water sneller warm dan een boiler.

Welke van de twee de beste keuze is, is afhankelijk van de woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld een groot huis dat veel warm water gebruikt op verschillende plekken? Dan is een boiler of een combi-ketel de beste optie. Bij een kleinere woning met weinig gebruik van warm water is een geiser de voordeligere en zuinigere keuze.

Soorten geisers

Voor je een geiser laat installeren moet je eerst weten wat voor een geiser je wilt aanschaffen. Geisers hebben namelijk ook verschillende soorten, met elk zijn eigen eigenschappen.

Open of gesloten geiser

De eerste keuze is tussen het installeren van een open of een gesloten geiser. Het verschil tussen de twee soorten zit in de toe- en afvoer van lucht. Een open geiser haalt frisse lucht uit de ruimte waar deze in staat. Het is bij deze soort geiser van belang dat de ruimte dus goed wordt geventileerd. Een gesloten geiser installeren kan in principe in elke ruimte. De gesloten geiser heeft een eigen af- en aanvoer voor buitenlucht. Bij de open geiser is het wel van belang dat er een afvoer komt voor de rookgassen. Daar let een monteur ook goed op.

Keukengeiser of badgeiser

De tweede keuze bij een geiser installeren is de keuze tussen een keuken of badgeiser. Een keukengeiser heeft een kleinere capaciteit. Deze is geschikt voor normaal gebruik in bijvoorbeeld de keuken. Een badgeiser heeft genoeg capaciteit voor een lange douche of het vullen van een bad. Om deze keuze goed te kunnen maken moet je dus na gaan hoeveel warm water er wordt gebruikt in huis. Ook bij deze keuze kan een geisermonteur advies geven.

Vind een monteur bij MyGo

Voor het installeren van een geiser kan je dus het beste een professional inschakelen. Met de MyGo Matchmaker zijn deze professionele monteurs heel gemakkelijk te vinden. Vraag offertes aan of neem direct contact op met de specialist(e). Wordt je liever telefonisch geholpen? Bel ons service center op 085 106 1600.