Boiler

Onderstaand vind je uitgebreide informatie over boilers en daaraan gerelateerde werkzaamheden.

De inhoudsopgave en tekst bevatten aanklikbare links die je gemakkelijk doorsturen naar voor jou relevante onderwerpen. Zo wordt inlezen over jouw klus een fluitje van een cent!

Boiler installeren

Boiler installeren

Het installeren van een boiler in huis kan een hoop verschillende redenen hebben. Boilers reguleren de aanwezige warmwatervoorraad in huis waardoor je minder lang hoeft te wachten op warm water. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld minder lang wachten op warm water uit de douche en een sneller werkende vloerverwarming. Een van de grote redenen voor eht aanschaffen van een boiler is dus comfort. Daarnaast is een boiler vaak zuinig en is een elektrische boiler, waterpompboiler of zonneboiler zelfs een goede stap richting gasloos wonen. Bij het kiezen van een boiler komen er alleen wel een aantal dingen kijken. MyGo helpt je graag mee bij het maken van deze keuze, en ook onze CV experts voorzien je graag van advies.

Boiler installeren, waar op te letten?

Bij het aanschaffen en installeren van een boiler moet je rekening houden met een aantal dingen. Allereerst is het van belang dat de boiler genoeg opslagruimte heeft voor de hoeveelheid warm water die jij wilt gebruiken. Plaats je bijvoorbeeld een boiler voor alleen het warmwater gebruik in the keuken, dan heb je maar een kleine boiler nodig. Als de boiler dient voor de badkamer of voor het hele huis dan is een grotere boiler al een stuk belangrijker. Het is belangrijk dat je ook geen overcapaciteit hebt. Als de boiler veel groter is dan nodig kost deze meer energie om het water dat je niet gebruikt warm te houden. Ook is het belangrijk om te letten op het vermogen van de boiler. Een boiler met meer vermogen kan het water warmer maken dan een boiler met een lager vermogen. Als je dus op zoek bent naar echt heet water dan wil je een boiler met veel vermogen. Een grotere boiler heeft altijd een hoger vermogen maar wordt niet extra warm, het gaat dus ook om de verhouding van vermogen en grootte.

Voor vragen over en het plaatsen van een boiler in huis staan de vakmannen van MyGo altijd voor je klaar. Via de MyGo matchmaker komt je gemakkelijk in contact met gekwalificeerde vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend recensies, profielen en offertes van verschillende vakmannen in jouw regio. Ook telefonisch helpt onze klantenservice graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Alles over boilers

Alles over boilers

Om warm water te kunnen reguleren maken veel huishoudens gebruik van een boiler. Deze boiler slaat water op in een tank waar ook verwarmingselementen in zitten. Van hieruit wordt het water verwarmd. Door de goede isolatie blijft het water ook warm, en heb je dus altijd beschikking over warm water wanneer je dit nodig hebt. Het hebben van een boiler geeft dus een hoop comfort omdat bijvoorbeeld de vloerverwarming of de douche sneller warm water geeft.

Soorten boilers

Boilers komen in een hoop soorten en maten. Hierin zitten een aantal verschillen in hoe ze er uit zien, hoe ze werken en hoe goed ze werken. Tussen boilers onderling zijn er als eerste verschillen in grootte en vermogen. Elke boiler heeft een opslagvat, en dit opslag vat kan groot of klein zijn. Een klein opslagvat bevat minder water en raakt dus eerder leeg. Deze zijn vooral geschikt als de boiler bijvoorbeeld alleen aangesloten staat op de keuken. Het voordeel van een kleine boiler is dat deze minder water hoeft op te warmen. Het water in deze boiler is dus eerder warm en verbruikt minder energie om dat voor elkaar te krijgen. Een grotere boiler heeft een grotere voorraad zodat je bijvoorbeeld ook kunt douchen of je bad kunt vullen met warm water uit de boiler. Bij een grote boiler geld echter het tegenovergestelde van een kleine, het duurt langer om al het water te hebben verwarmd en de boiler heeft hierbij meer energie nodig. Als je het warme water echter daadwerkelijk nodig hebt voor de dagelijkse bezigheden is een grote boiler wel de beste optie. Het verschil in vermogen tussen boilers heeft een ander effect. Een grotere boiler heeft altijd een hoger vermogen nodig dan een kleine boiler om dezelfde temperatuur te bereiken. Maar hoe hoger het vermogen relatief wordt, hoe warmer het water in de boiler kan worden.

Naast het verschil in formaat en vermogen verschillen boilers ook nog van systeem. Je hebt bijvoorbeeld de gasboiler, de zonneboiler, de elektrische boiler en de indirect gestookte boiler. Deze boilers gebruiken allemaal een andere vorm van energie.

Boiler reparatie en onderhoud

Net als een cv ketel en een geiser kan de boiler soms kuren hebben. Deze kuren kunnen altijd gemakkelijk worden verholpen door een CV expert. Deze kuren kunnen echter ook grotendeels worden voorkomen door de boiler goed te onderhouden. Hierin kan je een aantal dingen zelf doen, maar een vakman kan de boiler eens in de zoveel tijd controleren en alle beginnende probleempjes alvast oplossen. Zo bespaar je een hoop onnodige reparatie kosten. Dit onderhoud kan gebeuren met losse onderhoudsbeurten, maar het afsluiten van een odnerhoudscontract kan ook een interessante optie zijn.

Voor hulp van een vakman bij het kiezen, installeren, controleren of repareren van een boiler ben je bij MyGo aan het goede adres. Via de matchmaker van MyGo kom je eenvoudig in contact met gekwalificeerde vakmannen in jouw regio. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk recensies om de vakman te vinden die bij jou past. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag met het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Boiler repareren

Boiler repareren

Het is vrijwel nooit prettig als het water van bijvoorbeeld de douche of de verwarming er langer over doet om op te warmen. Als je merkt dat dit het geval is, wijst dit er waarschijnlijk op dat de boiler een lekkage heeft. Bij een lekkage in de boiler kan je een aantal dingen zelf proberen, maar het is aan te raden om er toch een cv-monteur naar te laten kijken.

Boiler zelf controleren

Om te kijken of je een lekkage in de boiler hebt kan je eerst de druk op de cv ketel controleren. Deze druk zit normaliter tussen de 1,5 en 2,0 bar, als de druk hieronder zit moet er in elk geval iets gedaan worden. Probeer allereerst de ketel even te ontluchten en vul deze dan bij. Controleer na een paar dagen de druk nog eens, zit de druk dan weer onder de 1,5 bar dan wijst dit in de meeste gevallen op lekkage. Deze lekkage kan zowel in de boiler zitten als ook in de cv ketel zelf. Controleer ook het expansievat en de rubberen binnenbal in de boiler.

Boiler laten repareren

Als je de tijd niet hebt om de boiler zelf te repareren, het niet is gelukt of je het niet zelf wilt controleren kan je altijd een cv-monteur inschakelen. Een expert helpt bij het opsporen, verhelpen en voorkomen van lekkages in alle verwarmingen. Zij hebben professionele apparatuur en een boel kennis om een lekkage snel, veilig en goed op te lossen. Bij veel vakmannen kan je ook een onderhoudscontract afsluiten voor cv ketels, boilers en geisers. Met een odnerhoudscontract komt de monteur eens in de afgesproken periode langs om de boiler te controleren en onderhoud te plegen. Tussendoor is de monteur bereikbaar voor eventuele storingen waarbij met een contract vaak een lagere prijs wordt gerekend voor de reparatie.

Voor hulp bij een lekkage in de verwarming ben je bij MyGo aan het goede adres. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met gekwalificeerde vakmannen bij jou in de regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en ervaringen van anderen en kies de vakman die bij jou past. Ook telefonisch helpt onze klantenservice graag bij het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel daarvoor naar 085 106 1600.

Boiler vs geiser

Boiler vs geiser

Om warm water in het huis te reguleren heb je onder anderen de keuze voor een boiler of een geiser. Het grootste verschil tussen de twee is dat de geiser het water nog moet verwarmen als de warmwaterkraan open gaat. Een boiler bewaart een voorraad verwarmd water in een goed geïsoleerd vat met verwarmingselementen. Bij een boiler verbruik je dus in de regel meer energie maar heb je sneller warm water.

Verschillen boiler en geiser

Er zijn een aantal verschillen tussen boilers en geisers. Het grootste verschil in werking staat hierboven al uitgelegd. Omdat een boiler een voorraad warm water bewaart kan het voorkomen dat deze voorraad bij intensief gebruik van warm water op raakt. In dat geval zit er nog wel water in de boiler maar heeft dit water niet genoeg tijd gehad om de juiste temperatuur te bereiken. Bij een geiser kan het warme water nooit op raken omdat dit ter plekke wordt verwarmd.

Een ander verschil is dat de geiser steeds minder populair wordt in huishoudens. Een boiler komt namelijk in verschillende maten waardoor je prima kunt voorkomen dat je warme water op raakt. Aangezien de meeste mensen zo veel mogelijk gemak willen in huis is de boiler dan dus een betere keuze. Zo heb je altijd direct warm water beschikbaar en ben je minder tijd kwijt met wachten tot de douche warm is. Zowel boilers als geisers kennen verschillende typen, die allemaal anders werken. Dat maakt dat er altijd een geschikte optie is voor jouw woonsituatie.

Alternatieven boilers en geisers

Voor het verwarmen van water in je woning zijn boilers en geisers natuurlijk niet de enige mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een warmtepomp te installeren. Deze verzorgt warmte in het gebouw door warmte uit onder meer de zon, de lucht, het water of de aarde. Ook het aansluiten op stads- of blokverwarming is een duurzaam alternatief op het plaatsen van je eigen boiler, geiser of cv ketel.

Bij behoefte aan hulp op het gebied van verwarming kan je altijd terecht bij een CV monteur. Via de matchmaker van MyGo vind je eenvoudig een vakman die bij jou past. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes, profielen en ervaringen van anderen om zo de juiste vakman te vinden voor jou. Onze klantenservice helpt ook telefonisch graag bij het vinden van de juiste vakman voor jou. Bel 085 432 00 32

Onderhoud boiler

Onderhoud boiler

Zoals met vrijwel elk apparaat het geval is, heeft ook een boiler zo nu en dan onderhoud nodig. Sommige delen van dit onderhoud kun je gemakkelijk zelf uitvoeren, voor andere delen is de hulp van een monteur aangeraden.

Als je meer wilt lezen over het onderhouden van een boiler kun je terecht op deze pagina, of klikken op de afbeelding hierboven.


Staat wat jij zoekt niet op deze pagina? Misschien staat het dan bij de gerelateerde onderwerpen hieronder.

Zoek je iets heel anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën