Vind snel en gemakkelijk boiler installateurs

Vind snel en eenvoudig de beste boiler installateur voor jouw wens

Zoek je een boilerspecialist? Dan ben je hier op de website van MyGo op het juist adres. MyGo gaat  als 'matchmaker' verder dan een zoekmachine en brengt je snel en vrijblijvend in contact met de beste boilerspecialist voor exact jouw behoefte.

Waarvoor zoek je een boiler installateur?

De meest voorkomende taken van de MyGo boilerspecialisten bestaan uit

  • Boiler installatie (of verplaatsen)
  • Boiler reparatie en storingdienst
  • Boiler onderhoud
  • Advies over boilers

De MyGo boilervakmensen zitten erg goed en diep in hun vak, dus wat voor vraag je ook hebt, ze kunnen je zeker helpen met het antwoord daarop.

Wat is een boiler?

Simpel gezien is een boiler een watervat waarin water door een verwarmingselement verwarmd en opgeslagen wordt. Dankzij extra sterke isolatie blijft het water in het vat echt warm. De boiler is rechtstreeks aangesloten op al je kranen met warmwaterbehoefte. Daardoor beschik je altijd over warmwater op afroep. 

Waarom een boiler?

Omdat gas als brandstof steeds schaarder (en dus ook duurder) wordt, én omdat de verbranding van gas niet goed is voor ons milieu en klimaat, neemt het gebruik van boilers de laatste jaren een enorme vlucht.

Waarom? Door de enorme toename van zonnestroom via zonnepanelen is het erg aantrekkelijk om je water niet meer met gas te verwarmen, maar met elektriciteit. Goedkoper en duurzamer!

Soorten boilers

Bij de keuze voor een boiler zijne er diverse mogelijkheden om uit te kiezen:

Elektrische boiler

De elektrische boiler is de meest gebruikelijke variant. Deze is direct aangesloten op je kranen. Het is een kwalitatief hoogstaande, solide boiler. De elektrische boiler zorgt weliswaar voor een hoger energieverbruik, maar juist vanuit de sterke toename van zonne-energie wordt dat nadeel meestal meer dan ongedaan gemaakt.

Plint- of close-in boiler

Een variant op de elektrische boiler is de plintboiler, een close-in boiler. Deze plaatst men in de directe omgeving van de kraan waar het warme water wordt afgetapt, meestal in de keuken. Om die reden wordt deze variant ook wel een keukenboiler genoemd. Belangrijkste kenmerk van dit type boiler is dat het een kleine boiler is, omdat die juist op kleinere plekken geplaatst wordt. De inhoud is dus aanzienlijk minder dan die van een normale boiler. juist daardoor verbuikt die ook relatief weinig stroom. En omdat in een keuken meestal geen grote hoeveelheden water ineens nodig zijn, is dit een slimme en efficiente oplossing om direct over warm water te beschikken (want je hoeft niet te wachten dat het warme water zijn reis afgelegd heeft vanuit een grote boiler op een veel verder gelegen plaats in huis).

Smart boiler

De smart boiler is ook een elektrische boiler, maar dan smart. Een smart boiler beschikt over zelflerend vermogen. Daarmee wordt gebruiksgedrag waargenomen en op basis van herkenning van patronen kan deze boiler inspelen op verwacht gebruiksgedrag. Dat betekent vooral dat deze het water in de boiler minder op temperatuur houdt op momenten dat er normaal gesproken geen of nauwelijk warm water verbruikt wordt en juist beter op temperatuur houdt op momenten dat volgens patroonherkenning juist warm water nodig is. Hierdoor kan deze boiler behoorlijk besparen op energieverbruik.

Zonneboiler

In tegenstelling tot de eerder genoemde gasboiler is een zonneboiler juist een milieuvriendelijke en duurzame optie. Deze koppel je aan zonnecollectoren op het dak. Het water in de zonneboiler wordt verwarmd door de warmte die door de zonnecollectoren opgewekt wordt. 

Bij een zonnenboiler heb je wel wat dakruimte nodig voor de zonnecollectoren. Voor de gemiddelde warmwaterbehoefte van een huishouden van 4 personen ligt dat rond de zes vierkante meter. Met een dergelijke installatie beschik je over een comfortabele hoeveelheid warmwater,die voldoende is om bijvoorbeeld comfortabel te kunnen douchen, of een bad te vullen.

Een warmwaterboiler levert ook warm water wanneer de zon niet schijnt. De warmwatertank is namelijk dermate goed geisoleerd dat de termperatuur van het warme water 's nachts maar heel beperkt daalt.

Warmtepompboiler

Een andere energiezuinige en duurzame variant is de warmtepompboiler. Waar een volwaardige warmtepompinstallatie gericht is op zowel het voorzien van warm water, als op het verwarmen van je huis, doet een warmtepompboiler feitelijk de helft van een volwaardige warmtpompinstallatie. En dat is dus het voorzien in warm water. Een warmtepompboiler verwarmt dus niet je huis. Het voordeel van een warmtepompboiler is dat je daarmee voor veel minder kosten dan een volwaardige warmtepompinstallatie toch op dezelfde voordelige en duurzame manier over warm tapwater kunt beschikken. 

Indirect gestookte boiler

Met indirect bedoelt men bij deze boiler dat het water door middel van de cv-ketel wordt verwarmd en vervolgens in de boiler doorlopend warm gehouden wordt. Deze variant wordt niet heel veel toegepast.

Gasboiler

Het is niet de meest duurzame optie, maar een gasboiler wordt nog altijd best veel gebruikt. Dit type boiler is voorzien van een verticale vlampijp en gasbrander in het centrale gedeelte van de boiler. Het is een relatief goedkoop alternatief bij de aanschaf van de boiler. Vanuit de ontwikkelingen met betrekking tot de energietransitie - en niet te vergeten de hogere gasprijzen door de oorlog in Oekraïne - is de verwachting dat dit soort boilers in de toekomst minder verkocht en geinstalleerd zal worden.

Meer weten over boilers?

De MyGo boilerexperts kunnen je optimaal adviseren over alles wat je weten wilt en zou moeten weten over boilers, met betrekking tot jouw persoonlijk situatie. Via de Matchmaker kom je eenvoudig in contact met de specialist van jouw voorkeur.


Staat wat jij zoekt niet op deze pagina? Misschien staat het dan bij de gerelateerde onderwerpen hieronder.

Zoek je iets heel anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën

Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!