Radiator vervangen kosten

Radiator vervangen kosten

Wat kost een radiator vervangen?

Een radiator vervangen kost gemiddeld tussen de 200 en de 300 euro, afhankelijk van het type radiator. Minimaal betaal je voor deze klus 75 euro en maximaal 500 euro. Door je radiatoren te vervangen bezuinig je op de stookkosten en wordt je woning beter warm. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de kosten van radiatoren vervangen.

Direct een CV installateur bij jou in de buurt?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Radiatoren vervangen prijsopbouw

Tabel 1. Radiator vervangen kosten

Type radiator

Wat?

Prijs inclusief plaatsing

Paneelradiator

Verwarmt snel

€50-125

Ledenradiator

Blijft lang warm

€100-150

Designradiator

Bijzonder uiterlijk

€150-300

Elektrische radiator

Verwarmt zonder cv aansluiting

€400-550

In tabel 1 vind je de prijzen van een radiator vervangen inclusief de plaatsing, de materialen en de btw. Bij de plaatsing hoort onder andere het laten leeglopen, het ontkoppelen en het afvoeren van de oude radiator, en het plaatsen en ontluchten van de nieuwe radiator.

  • Let op! Een radiator vervangen is prijziger wanneer er nog geen cv aansluiting aanwezig is op de juiste plek. Dan moet de monteur namelijk ook leidingen gaan aanleggen of verleggen. De plaats van de radiator bepaalt dus de kosten van de plaatsing. Je kunt ook kiezen voor een elektrische radiator op plaatsen waar geen cv aansluiting is.

Prijsscenario’s radiator vervangen

Om je een beter beeld te geven van de prijs van een radiator vervangen heeft MyGo de volgende prijsscenario’s voor je verzameld:

  • Goedkope radiator. De goedkoopste radiator is de paneelradiator. Wil je drie radiatoren vervangen in je woonkamer? Dan kost deze klus zo’n 150 euro inclusief de plaatsing.
  • Gemiddelde radiator. Zet je ’s avonds meestal de verwarming uit, maar vind je het fijn als het nog lang warm blijft in de woning? Kies dan voor een ledenradiator. Drie radiatoren vervangen door ledenradiatoren kost zo’n 300 euro.
  • Luxe radiator. Wil je drie radiatoren in je woonkamer vervangen voor modellen die beter bij het interieur passen? Kies dan voor designradiatoren. Deze klus kost gemiddeld 450 euro voor drie units.
  • Elektrische radiator. Wil je radiatoren plaatsen op plekken die niet aangesloten zijn aan de centrale verwarming? Dan hoef je de cv aansluiting niet per se uit te breiden. Als er wel een stopcontact aanwezig is, kun je namelijk ook kiezen voor een elektrische radiator. Drie elektrische radiatoren laten plaatsen kost ongeveer 1.200 euro.

Meer weten over radiatoren?

Oude radiatoren vervangen kan ervoor zorgen dat je minder warmteverlies hebt. Oudere radiatoren kunnen namelijk een lager rendement hebben dan moderne of kunnen door ouderdom minder goed gaan werken. Daarom is het zeker mogelijk dat je de aanschaf van je radiatoren na een tijdje terugverdient. Radiatoren hoeven in principe niet apart te worden onderhouden. Wel is het verstandig om één keer in de twee jaar cv onderhoud te laten plegen.

Alternatieven voor radiatoren

In tabel 2 vind je de alternatieven voor radiatoren. Deze alternatieven zijn perfect voor wanneer je eigenlijk geen ruimte hebt voor radiatoren of wanneer je radiatoren niet mooi vindt staan in de ruimte.

Tabel 2. Alternatieven radiatoren

Soort verwarming

Wat?

Prijs inclusief plaatsing

Raamradiator

Lage radiator onder lage ramen

€50-100

Plintverwarming

Onzichtbare verwarming door plinten

€60-120 per meter

Verticale radiator

Wanneer horizontaal niet past

€60-120

Vloerverwarming

Onzichtbare verwarming in vloer die evenredig door ruimte spreidt

€800-1.500 voor gemiddelde woonkamer

Radiatoren vervangen: bespaartips van MyGo

MyGo heeft een aantal handige bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig je radiator kunt vervangen:

  1. Strategische plaats. Het is voordeliger om radiatoren te plaatsen op plekken waar al een cv aansluiting is. Plaats je radiatoren dus strategisch.
  2. Verplaatsbaar elektrisch. Voor ruimtes die je niet vaak gebruikt is het voordeliger om een verplaatsbare elektrische radiator aan te schaffen.
  3. Locale cv monteur. Je kunt besparen op de voorrijkosten door een locale cv monteur te kiezen via onze Matchmaker.
  4. Offertes vergelijken. Je kunt flink besparen op de kosten van een radiator vervangen door meerdere offertes te vergelijken via de Matchmaker.

De beste specialist vind je met MyGo

Wil je je radiatoren laten vervangen door een deskundige cv monteur? Dat kan via de MyGo Matchmaker.

CV installateur in jouw regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.