Terug naar diensten
Radiator vervangen

Radiator vervangen

Radiatoren zijn er in verschillende designs en formaten. Voor veel mensen is de vormgeving logischerwijs een belangrijk aspect om te bepalen welk model radiator je kiest. Bedenk echter dat het formaat van radiatoren eveneens een grote rol speelt. De grote bepaalt mede de snelheid waarop een ruimte warm is.

De specifieke vormgeving van radiatoren heeft te maken met de warmte-overdracht. De ribbels en de verticale onderbrekingen dragen bij aan een efficiënte warmte-overdracht. De verticale banen zorgen voor een snellere stijging van de lucht. Ribbels vergroten het contactoppervlak tussen de lucht en de radiator. Dit draagt bij aan een snellere opwarming van de radiator en dus de kamer.

Wil je een radiator vervangen?

Wil je je huidige radiator vervangen door een nieuwer model of wil je een radiator met meer capaciteit? Bedenk dan goed van te voren wat je wilt. Wanneer je een groter model radiator kiest, moeten de aansluitingen eveneens worden aangepast. Het is in zo’n geval eenvoudiger om te kiezen voor een radiator met een extra paneel. Wil je de radiator graag op een andere plaats? Realiseer je dan ook dat de leidingen aangepast moeten worden. De installateurs van MyGo adviseren je graag over de mogelijkheden.

Welke radiatoren kies je?

Er zijn veel verschillende radiatoren. In verschillende formaten, kleuren en designs. Het uitkiezen van een radiator doe je echter niet alleen op basis van uiterlijk. Er dient rekening te worden gehouden met de plaats waar de radiatoren komen en de inrichting van je vertrek. Komen de radiatoren op opvallende plekken? Dan is uiterlijk wellicht belangrijk in de keuze. Let ook op het gebruiksgemak. Zijn de radiatoren makkelijk schoon te maken? Wat voor stelknop wil je op de radiator? Bekijk ook goed de capaciteit van de radiatoren. Welke vertrekken moeten ze verwarmen? De grootte, het aantal platen en het aantal convectoren van de radiator bepalen de hoeveelheid warmte die afgegeven kan worden. Er zijn formules om te berekenen welke capaciteit radiator in welke ruimte nodig is om een comfortabele temperatuur te verkrijgen.

Vind professionele CV Monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van Mygo of bel direct voor het maken van een afspraak naar: 085 106 1600