Terug naar diensten
Leiding verleggen

Leiding verleggen

Een leiding verleggen is een heel precies klusje dat alleen nodig is in specifieke situaties. Een klein foutje kan hierbij leiden tot een lekkage, met alle gevolgen van dien.

Wil jij een leiding verleggen in je woning? De loodgieters van MyGo helpen je graag. Via de Matchmaker vind je eenvoudig verschillende specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk offertes en profielen voor het vinden van de juiste vakman voor jouw klus. Of bel bij spoed of vragen naar 085 106 1600.

Wat kost een leiding verleggen?

Gemiddeld kost het verleggen van leidingen in bijvoorbeeld de keuken zo'n 500 tot 750 euro. Dit lijkt op het eerste oog heel wat geld. Er komt bij het verleggen van een leiding echter een hoop kijken, wat wordt doorberekend in te kosten.

  • De arbeidskosten van een loodgieter liggen gemiddeld tussen 40 en 60 euro.
  • De materiaalkosten zijn afhankelijk van hoeveel leiding er moet worden verlegd, en het materiaal van de leiding.
  • Het verwijderen van de oude leidingen. Dit is iets minder dan de helft van de kosten.

Diverse soorten waterleidingen

Bij een waterleiding aanleggen wordt er bijna altijd gebruikgemaakt van een koperen buis. Hierin zijn twee soorten verkrijgbaar een harde koperen buis en een zachte koperen buis. Als de buis is gemaakt van hard koper dan is er een buigtang nodig om te buigen. Bij zacht koperwerk is er geen buigtang nodig en is het eenvoudiger om te monteren. Tegenwoordig wordt er steeds meer met kunststof buizen voor de waterleiding gewerkt. Kunststof is makkelijker te verwerken en een stuk goedkoper dan roodkoper. Vraag gerust een vrijblijvende offerte voor een waterleiding aanleggen via de matchmaker.

Waterleiding laten plaatsen

Als je een nieuwe waterleiding gaat aanleggen, dan kun je kiezen voor waterleiding in of op de muur. Een waterleiding in de muur ziet er mooier uit want de leidingen zijn niet meer in het zicht. Het nadeel van in de muur is dat je er niet meer gemakkelijk bijkomt bij een eventuele lekkage. Als je de waterleiding op de muur monteert kun je bij een eventuele lekkage de leiding eenvoudig repareren.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je graag door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel daarvoor direct naar 085 106 1600.