Terug naar diensten
Lekkage Waterleiding

Lekkage Waterleiding

Een lekkage in de waterleiding zorgt voor ongewenste gevolgen. Hierbij valt te denken aan vochtschade aan muren of de vloer en een hoger verbruik van water. Daarnaast zal je de lekkage ook op moeten lossen en dat is nog niet zo gemakkelijk. De waterleidingen in je woning staan constant onder druk van het water; de kleinste scheurtjes kunnen al uitmonden in een lekkage en daarbij zal je snel moeten ingrijpen. Waar zie je een lekkage in de waterleiding doorgaans naar voren komen en hoe los je deze op?

Lekkage waterleiding in muur

Heb je te maken met lekkage van de waterleiding in de muur? Dat is doorgaans lastig op te sporen. Je herkent een dergelijke lekkage aan vochtplekken op de muur, welke door de tijd steeds verder kunnen groeien. Aan de hand van de plek waar vocht zichtbaar is kan je al het één en ander zeggen over de locatie van de lekkage in de waterleiding, maar voor de precieze locatie heb je meer nodig. Een lekdetectie specialist beschikt over de nodige geavanceerde apparatuur waarmee een lekkage in de waterleiding op de muur scherper vastgesteld kan worden.

Lekkage waterleiding repareren

Is de locatie van de lekkage vastgesteld? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te repareren. De eerste stap die je zal moeten nemen is het dichtdraaien van de hoofdkraan, waardoor de druk uit de waterleiding zal worden genomen. Rondom de plek waar de lekkage is gevonden zal een stuk van de waterleiding worden weggehaald en hier wordt een nieuw stukje waterleiding geplaatst. Indien nodig zijn ook nieuwe knel- of soldeerkoppelingen hierbij inbegrepen. Het is verstandig om de reparatie uit te besteden aan een loodgieter, aangezien het vervangen van een waterleiding niet eenvoudig is. Bij een gebrek aan expertise en ervaring is er kans dat de waterleiding beschadigd als je zelf aan deze gaat klussen, en dan ben je wat verder van huis.

Tijdens het repareren van de lekkage zal overigens ook worden gekeken naar de aanleiding van de lekkage. Komt dit bijvoorbeeld door bevriezing in de leiding, dan is het noodzakelijk een groter gedeelte van de waterleiding te vervangen. Er is namelijk kans dat de leidingen hierdoor zijn uitgezet. Mocht er enkel sprake zijn van een scheurtje, dan is het vervangen van een stuk waterleiding al voldoende om het probleem te verhelpen.

Lekkage waterleiding in beton

Een lekkage in een waterleiding in beton is lastiger te achterhalen. Er is in dit geval lang niet altijd sprake van een lekkage die zichtbaar is in de vorm van vochtplekken. Een dergelijke lekkage komt vooral naar voren wanneer je grote verschillen ziet in het waterverbruik. In het geval van beton zal er het nodige hak- en breekwerk plaats moeten vinden. Daarom is het aan te raden eerst een lekdetectie uit te laten voeren. Een lekdetectie specialist kan de precieze locatie van het lek achterhalen. Ook een loodgieter kan de locatie van het lek opsporen, maar minder gemakkelijk dan een lekdetectie specialist. Als je de locatie van het lekkage weet kan de loodgieter aan het werk om deze voor je op te lossen.

Lekkage waterleiding kosten

De kosten voor het opsporen en oplossen van een lekkage in de waterleiding zijn afhankelijk per situatie. Weet je bijvoorbeeld direct waar de lekkage zich bevindt, of is het nodig om uitgebreid onderzoek en/of hak- en breekwerk uit te laten voeren? De kosten voor het oplossen van een lekkage in de waterleiding ligt gemiddeld zo rond de 150 euro. Hierbij is standaard materiaal meegerekend, maar dit is exclusief geavanceerde traceerapparatuur en bijvoorbeeld voorrijkosten van de loodgieter. Het aantal arbeidsuren dat nodig is voor het opsporen en oplossen van een lekkage in de waterleiding ligt doorgaans tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk of de waterleiding makkelijk bereikbaar is, of dat er hak- en breekwerk nodig is.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32