Terug naar diensten
Waterlekkage opsporen

Waterlekkage opsporen

Een lekkage ligt vaak ten grondslag aan veel problemen in je woning. Een slecht-werkend toilet bijvoorbeeld, of een vervelende geur in je keuken of badkamer. De lekkage zelf kun je niet zien, maar het probleem is maar al te echt. Wat je altijd zelf kunt doen is het controleren van het tegelwerk en de naden. In de badkamer duiden holle tegels of afgesleten kitnaden vaak op de aanwezigheid van een waterlekkage. Bij een waterlek opsporen moet je hier dus altijd op letten. Ook verkleuringen in het behang of metselwerk kunnen het gevolg zijn van een lekkage.

Waterlekkage opsporen met detectie

Professionele lekdetectiebedrijven maken natuurlijk niet alleen gebruik van zulke boerenslimheid. Tegenwoordig is er hightech apparatuur beschikbaar waarmee lekkages gevonden kunnen worden, zonder vloeren of wanden open te breken. Deze vorm van waterlekdetectie maakt bijvoorbeeld gebruik van geluidsgolven en warmtepatronen om een lekkage op te sporen. Met ultrasone geluidsdetectie kunnen zelfs de miniemste variaties van geluid gevonden worden. Aangezien lekkages ook een (voor mensen onhoorbaar) geluid produceren, is water detectie met deze techniek een stuk eenvoudiger. Ook met thermografische camera-apparatuur worden variaties opgespoord. In het geval van warmwaterleidingen zijn lekkages vaak iets kouder, omdat de buis hier warmte verliest.

Waterlekkage opsporen kosten

In de regel is een vakman aan het opsporen en verhelpen van een lekkage ongeveer 1 tot 2 uur kwijt. Voor een dergelijke klus betaal je doorgaans € 350,-. Houd er rekening mee dat bij complexe lekkages, zoals in de badkamer, de prijs aanzienlijk op kan lopen. Het is daarom belangrijk er snel bij te zijn. Als je het vermoeden hebt dat er zich een lekkage in je woning bevindt, aarzel dan niet om bij Mygo aan te kloppen.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32.