Terug naar diensten
Waterlekkage opsporen

Waterlekkage opsporen

Lekdetectie

Voor waterlekkage opsporen kun je het beste een deskundige lekdetectie specialist inhuren. Een lekkage kan veel problemen veroorzaken in je woning. Denk daarbij aan een slecht-werkend toilet of een vervelende geur in je keuken of badkamer.

Weet je niet waar de lek zich precies bevindt? Dan is het verstandig om een lekdetectie specialist in te huren. Dit kun je doen via de MyGo Matchmaker of wanneer je belt naar 085-432 00 32.

Zelf een lek opsporen

Vaak kun je niet precies zien waar een lekkage vandaan komt. In de badkamer duiden holle tegels of afgesleten kitnaden vaak op de aanwezigheid van een waterlekkage. Ook verkleuringen in het behang of metselwerk kunnen het gevolg zijn van een lekkage. Zo krijg je een indicatie van waar het lek vandaan komt.

Waterlekkage opsporen met detectie

Professionele lekdetectiebedrijven maken gebruik van hightech apparatuur om de locatie van een lek te detecteren. Er hoeven dan geen vloeren of wanden worden opengebroken.

Een lekdetectie specialist maakt bijvoorbeeld gebruik van geluidsgolven en warmtepatronen om een lekkage op te sporen. Met ultrasone geluidsdetectie kunnen zelfs de miniemste variaties van geluid gevonden worden.

Aangezien lekkages ook een (voor mensen onhoorbaar) geluid produceren, is waterlekdetectie met deze techniek een stuk eenvoudiger. Ook met thermografische camera-apparatuur worden variaties opgespoord. In het geval van warmwaterleidingen zijn lekkages vaak iets kouder, omdat de buis hier warmte verliest.

Waterlekkage opsporen kosten

In de regel is een vakman aan het opsporen en verhelpen van een lekkage ongeveer 1 tot 2 uur kwijt. Voor een dergelijke klus betaal je doorgaans € 350,-. Houd er rekening mee dat bij complexe lekkages, zoals in de badkamer, de prijs aanzienlijk op kan lopen. Het is daarom belangrijk er snel bij te zijn. Als je het vermoeden hebt dat er zich een lekkage in je woning bevindt, aarzel dan niet om bij MyGo aan te kloppen.

MyGo helpt je graag met waterlekkage opsporen

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Je kunt de Matchmaker gebruiken of bellen naar 085-432 00 32.