Terug naar diensten
Waterlekkage opsporen

Waterlekkage opsporen

Lekdetectie

Waterlekkages opsporen is een typisch klusje voor een deskundige lekdetectie specialist(e). Een lekkage kan veel problemen veroorzaken in je woning. Denk daarbij aan een slecht-werkend toilet of een vervelende geur in je keuken of badkamer.

Twijfel je of je een lekkage hebt, of weet je niet waar het lek zich precies bevindt? Dan kan het verstandig zijn om een lekdetectie specialist(e) in te huren. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een beschikbaar lekdetectie bedrijf bij jou in de buurt. Plan direct een afspraak in, vraag offertes aan of bel naar 085 106 1600 en wordt doorverbonden naar een beschikbare specialist(e).

Zelf een waterlek opsporen

Soms kun je een waterlekkage zelf opsporen. In de badkamer duiden holle tegels of afgesleten kitnaden vaak op de aanwezigheid van een waterlekkage. Ook verkleuringen in het behang of metselwerk zijn mogelijke indicaties van een lekkage. Door deze dingen te controleren kun je een beeld vormen van waar de lekkage zich ongeveer bevindt.

De exacte locatie van een lekkage is zonder professionele apparatuur minder gemakkelijk te vinden. Veel leidingen zitten namelijk weggewerkt in de muur of vloer. Hierdoor kan de waterschade op een hele andere plek aan het licht komen dan waar de lekkage zich bevindt.

Kun je de oorsprong van de lekkage niet achterhalen? Dan kun je het beste een lekdetectie laten uitvoeren.

Waterlekkage opsporen met detectie

Professionele lekdetectiebedrijven maken gebruik van speciale apparatuur om de locatie van een lek te detecteren, zonder dat er vloeren of wanden moeten worden opengebroken.

Waterlekkages opsporen: methodes

Het detecteren van een waterlekkage kan worden gedaan op verschillende manieren. Deze staan hieronder kort aangestipt en uitgelegd.

 • Endoscopie: Met behulp van een camera wordt er door waterleidingen of holle ruimtes gezocht naar het lek.
 • Druktest: Door de druk in de leidingen op te voeren en vervolgens terug te brengen naar de normale toestand, kan het lek opgespoord worden. Er bevindt zich namelijk een lek wanneer de druk in de leidingen niet constant blijft.
 • Infraroodcamera: Met een infraroodcamera kan een lek in een warmwaterleiding opgespoord worden. De camera kan warmteverschillen waarnemen in vloeren en wanden, waardoor deze het warme water kan volgen tot aan het lek.
 • Ultrasone detectie: Met gebruik van geluidsgolven kan vastgesteld worden waar een lekkage zich bevindt.
 • Vochtmeting / hygrometrie: Door het meten van de vochtigheid in materialen en te lokaliseren waar zich het meeste vocht bevindt, kan het lek opgespoord worden.
 • Elektro-akoestiek: Hiermee gaan ze op zoek naar het lek in ingebouwde of ondergrondse leidingen.

Een lekdetectiespecialist(e) bekijkt samen met jou welke methode het beste past bij jouw situatie. Na de lekdetectie ontvang je een rapport waarin uitgebreid staat beschreven waar de lekkage zich bevindt, wat de oorzaak is, en hoe dit het beste kan worden opgelost.

Waterlekkage opsporen kosten

Een uitgebreide lekdetectie in een standaard woning duurt al gauw meer dan twee uur. Onder anderen omdat er heel veel leidingen moeten worden gecontroleerd. Ook voor het verhelpen van de lekkage mag in de regel wel 1 tot 2 uur worden gerekend.

De uiteindelijke prijs van het opsporen en/of verhelpen van een lekkage is dus afhankelijk van hoe complex de lekkage is. Hoe langer het duurt om de lekkage te vinden en te repareren, hoe hoger de rekening zal uitvallen.

Waterlek opsporen verzekering

In de meeste gevallen wordt het opsporen en oplossen van een lekkage vergoed door de verzekering. Hier zijn natuurlijk een aantal eisen aan verbonden. Zo wordt een lekdetectie vergoed wanneer de lekkage moeilijk of niet zichtbaar is zonder speciale apparatuur. Het repareren van de lekkage wordt vergoed als deze niet het gevolg is van nalatigheid of opzet.

Wil je meer weten over wanneer de kosten voor een lekkage worden vergoed? Lees hier meer informatie over op deze pagina of neem contact op met jouw verzekeraar.

MyGo helpt je graag met waterlekkage opsporen

MyGo biedt een ruim aanbod van lekdetectiebedrijven en loodgieters om te helpen met het opsporen en verhelpen van lekkages. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een beschikbare specialist(e) bij jou in de buurt. Kom direct in contact met de specialist naar jou keuze of bel 085 106 1600 en laat ons service center je helpen met het vinden van de juiste professional.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Je kunt de Matchmaker gebruiken of bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!