Terug naar diensten

lekdetectie

Heb je thuis last van een lekkage? Dat is vervelend, zeker als je niet weet waar de lekkage precies vandaan komt. Niet iedere lekkage is met het blote oog te zien, zoals in gevallen van vochtplekken aan de muur of een leiding die is gesprongen. Het kan desondanks zo zijn dat je cv-installatie veel druk verliest, waarvoor het ergens in het leidingwerk misgaat. Ook een lekkage rondom de badkamer is vaak lastig op te sporen. Een lekdetectie specialist kan zonder hak- en breekwerk de exacte locatie van de lekkage benaderen.

Hoe werkt lekdetectie?
Een bedrijf gespecialiseerd in lekdetectie maakt altijd gebruik van geavanceerde apparatuur, waardoor achter muren, onder vloeren en tussen verdiepingen kan worden geïnspecteerd, zonder dat hiervoor hak- en breekwerk hoeft plaats te vinden. Daarbij valt te denken aan een infraroodcamera, druktesten, ultrasone detectie, endoscopie en tal van andere methoden waarmee een lekkage vakkundig opgespoord wordt.

Bij een druktest worden leidingen opgevoerd naar een hoger drukpeil en waar druk niet constant blijft bevindt zich doorgaans een lekkage. De ultrasone detectie vindt plaats op basis van geluidsgolven om minder sterke punten te achterhalen. Bij endoscopie zal een kleine camera de waterleidingen binnendringen om de lekkage te detecteren. Lekdetectie door middel van een vochtmeting is overigens ook een effectieve manier om op zoek te gaan naar een plek waar vocht zich mogelijk al een tijdje aan het verzamelen is, terwijl je dit niet terugziet in de vorm van een vochtplek.

Lekdetectie kosten   
Lekdetectie lijkt in eerste instantie vrij duur, maar dit komt hoofdmatig omdat gewerkt wordt met geavanceerde technieken en apparatuur. Doorgaans worden tarieven vanaf
300 tot 400 aangeboden. Tarieven verschillen per lekdetectie specialist.  Wist je trouwens dat lekdetectie in veel gevallen worden gedekt door je verzekering? Het is daarom aan te raden naast het zoeken naar een specialist ook direct informatie in te winnen bij de verzekeraar. Bekijk bijvoorbeeld de mogelijkheden van je opstal-, inboedel- of opstalverzekering. 

Lekdetectie spoed 
Ben je direct op zoek naar een specialist die een verborgen lekkage opspoort? Lekdetectie heeft veel mogelijkheden om met spoed bij je langs te komen. Let wel: De lekkage wordt niet altijd direct opgelost, tenzij je ook direct gebruik maakt van een loodgietersservice. Afwisselend maken lekdetectie bedrijven ook gebruik van de diensten van een eigen loodgieter in jouw regio. Voorkom dat een verborgen lekkage voor veel schade zorgt, laat het opsporen door lekdetectie en neem via Mygo direct contact op met een specialist in jouw regio. 

Het resultaat
Na het laten uitvoeren van lekdetectie kan je met zekerheid zeggen waar een lekkage zich bevindt. Je krijgt een rapportage van de specialist met daarin de locatie én de oorzaak van de locatie. Ook staat hier een advies in over hoe de lekkage het beste kan worden opgelost door, in de meeste gevallen, een loodgieter. De verzekeraar is ook blij met de rapportage die je ontvangt omtrent de lekdetectie.