Terug naar diensten
Lekkage plafond

Lekkage plafond

Wat allereerst te doen bij plafondlekkage?

  1. Waterleiding afsluiten
  2. Zichtbaar water opvangen
  3. Komt er water nabij elektriciteit?
  4. Kitnaden checken

Bij lekkage aan je plafond moet je als allereerste de hoofdkraan dichtdraaien. Deze hoofdkraan kun je vinden in de buurt van de watermeter. Er zijn echter twee hoofdkranen: één bevindt zich voor de watermeter en zit op de leiding die vanaf buiten komt. Deze kraan dien je niet zelf te bedienen, omdat deze van het bedrijf is waarvan je de waterleiding hebt. De andere kraan zit achter de watermeter en bevindt zich op dezelfde waterleiding. Dit is de hoofdkraan die je moet uitzetten. Als deze kraan uit is kun je met doeken proberen om de waterschade nog enigszins in te perken. Vervolgens maak je foto’s van de lekkage en de schade die je hebt en bel je een loodgieter. Via de MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk en snel gekwalificeerde loodgieters bij jou in de buurt. Naast de matchmaker kan dit ook door gratis te bellen met 085 432 00 32.

Lekkage laten opsoren

Bij een lekkage aan je plafond is het uiteraard belangrijk om deze lekkage op te sporen. Indien je het lek zelf niet kunt vinden kun je dit doen met behulp van een loodgieter of een lekdetectiespecialist. Een lekdetectie bij de waterleiding houdt in dat een lekkage specialist met speciale apparatuur opspoort waar de lekkage precies zit. Zo wordt de plaats van de lekkage exact aangetoond, zodat er minder of geen plafond of vloer opengebroken hoeft te worden. Alleen bij de plek waar het lek zit hoeft je vloer of plafond dan gerepareerd te worden. Een lekdetectie wordt gedaan met geavanceerde apparatuur. daamee kunnen lekdetectiespecialisten overigens niet alleen waterlekkages opsporen. Klik hier als je meer wilt weten over een lekdetectie specialist en de daarbij behorende apparatuur.

Lekkage plafond verzekering

Wanneer je lekkage aan het plafond hebt, is het ook belangrijk om je verzekering te bellen. Afhankelijk van de situatie kan het namelijk best veel gaan kosten om waterschade op te lossen. Enerzijds wordt lekkageschade vaak wel vergoedt vanuit de inboedel- of opstalverzekering. Maar anderzijds niet altijd. Daarom kun je het beste even in je verzekeringspolis kijken of met je verzekeraar bellen. Dan weet je meteen of en hoeveel geld je vergoed kunt krijgen. In het artikel Lekkage verzekering hebben we alle belangrijke informatie hierover voor je uiteengezet.

Kosten lekdetectie

De prijzen van het opsporen van een lekkage aan je plafond kunnen verschillen op basis van de grootte van het plafond en de moeite die het kost om de lekkage op te sporen. Vaak is het al snel duidelijk waar de lekkage zit, maar soms kan het wat langer duren om de lekkage aan het plafond op te sporen. Heel soms komt dat doordat er op meerdere plekken lekkage is. De kosten voor het opsporen en het verhelpen van een lekkage aan het plafond liggen meestal tussen de 70 en 290 euro, maar doordat situaties enorm kunnen verschillen kan het ook meer kosten. Een vakspecialist kan je van tevoren vaak een goed beeld van de te verwachte kosten geven.

Wil je weten welke gekwalificeerde loodgieter of lekdetectiespecialist bij jou in de buurt je zo snel mogelijk kan helpen? Mygo helpt je gratis, graag en goed. Klik op de Matchmaker knop om snel en gemakkelijk op de door jou gewenste manier in contact te komen met een specialist om je probleem zo snel mogelijk te laten verhelpen. Wil je liever persoonlijk iemand spreken? Je kunt ook gratis bellen met het Mygo service center op telefoonnummer 085 432 00 32.