Terug naar diensten
Lekkage plafond

Lekkage plafond

Lekkage plafond, wat nu?

Een lekkage in het plafond kan soms heel erg meevallen, maar kan ook heel hevig zijn. Wat moet je doen bij een ernstige lekkage?

  1. Hoofdkraan afsluiten
  2. Zichtbaar water opvangen
  3. Komt er water nabij elektriciteit?
  4. Kitnaden checken

Bij de meeste lekkages, en dus ook in het plafond, is het van belang om het water zo snel mogelijk af te sluiten. Zo ontstaat er zo min mogelijk waterschade. Je kunt het water afsluiten door de hoofdkraan dicht te draaien in de buurt van de watermeter. Het kan ook zijn dat de hoofdkraan in de kruipruimte te vinden is. Je moet wel de juiste hoofdkraan dichtdraaien, namelijk degene achter de watermeter of in de kruipruimte. De hoofdkraan voor de watermeter is namelijk van de waterleverancier, en dien je niet zelf te bedienen.

Zodra de kraan dicht is gedraaid kun je met handdoeken proberen het lekkende water op te vangen en de schade te beperken. Bovendien kun je eventuele elektriciteitskabels inpakken om ze droog te houden. Zo verklein je de kans op kortsluiting.

Schakel voor het oplossen van de lekkage een loodgieter in. Dit kun je doen met de MyGo Matchmaker. Vind direct een goede loodgieter voor jouw klus of bel onze klantenservice op 085 106 1600 en wordt doorverbonden met een beschikbare specialist(e)

Lekkage plafond opsporen

Om een lekkage in het plafond te kunnen verhelpen is het allereerst van belang om te weten waar de lekkage zich bevindt. In sommige gevallen zal je dit gemakkelijk zelf kunnen achterhalen door de zichtbare leidingen grondig te controleren. In dat geval is het inschakelen van een loodgieter voor het verhelpen van de plafond lekkage al voldoende.

Veel leidingen zitten echter weggewerkt in het plafond zelf, of zijn heel lastig bereikbaar. In zo’n geval kun je beter een lekdetectie inschakelen. Lekdetectiebedrijven gebruiken speciale apparatuur om lekkage op te sporen zonder hak- of breekwerk. Hiermee kun je de vervolgschade, en daarmee de herstelkosten, van de lekkage enorm beperken. Voor meer informatie over lekdetectie kun je terecht op deze pagina.

Lekkage in plafond kosten

De kosten van een lekkage in het plafond zijn altijd lastig in te schatten. Deze kunnen namelijk flink variëren op basis van de ernst van de plafond lekkage, hoe moeilijk deze te vinden is en hoe moeilijk de leidingen zijn te bereiken. Bovendien moet je ook de herstelkosten van het plafond mee nemen in de totale prijs.

Als de lekkage gemakkelijk opgespoord en verholpen kan worden kun je rekening houden met een gemiddelde prijs van 75 tot 125 euro. Is er een uitgebreide lekdetectie nodig om de oorzaak te vinden dan kunnen de kosten voor opsporen en verhelpen oplopen tot zo’n 500 euro. Een loodgieter kan na een situatieopname vaak wel een goede inschatting maken van de verwachte kosten.

Lekkage plafond verzekering

Lekkages in het plafond, en lekkages in het algemeen, worden in veel gevallen vergoed door de verzekering. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal voorwaarden die per verzekeraar verschillen. In elk geval is het aan te raden om van tevoren foto’s te maken van de schade om te kunnen tonen aan je verzekeraar. Wil je meer informatie over wanneer jouw lekkage wordt vergoed? Kijk dan op deze pagina of neem contact op met je verzekeraar.

Ben je op zoek naar een specialist(e) die jou kan helpen met het opsporen en verhelpen van een plafondlekkage? Met de MyGo Matchmaker vind je direct vakspecialisten bij jou in regio. Neem direct contact op met een vakbedrijf naar keuze of bel 085 106 1600 en wordt door onze klantenservice doorverbonden met een beschikbare specialist(e).