Terug naar diensten
Lekkage vloer

Lekkage vloer

Nederland. Ons natte, koude kikkerlandje. Dat land heeft natuurlijk zijn voordelen, - het gras is hier altijd mooi groen - maar in tegenstelling tot kikkers wonen Nederlanders niet graag op natte plaatsen en een lekkage in de vloer is geen reden tot blijdschap. Integendeel, een lekkende vloer kan grote schade veroorzaken. De interne structuur van je woning kan beschadigd raken en vochtvlekken kunnen ook schimmelvorming in de hand werken. Het verwijderen van al deze schade kan hoge kosten tot gevolg hebben. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter, dus.

Lekkage vloer: herstellen

Het herstel van je vloer begint bij het opsporen van het probleem. De lekkage is misschien wel zichtbaar, maar waar het precieze probleem zit is vaak lastig te bepalen. Dat kun je beter aan een expert overlaten. De ervaren specialisten van MyGo beschikken over geavanceerde lekdetectieapparatuur, waarmee ze zonder te boren of graven de oorzaak van jouw lek kunnen achterhalen. Denk hierbij aan thermografische en endoscopische apparatuur. Lekdetectie voor de 21ste-eeuw dus.

De volgende stap is kijken wat er precies beschadigd is geraakt, en hoe de lekkende vloer kan worden gerepareerd. Een ervaren specialist hoeft vaak niet je hele vloer te vervangen maar kan het aangetaste deel simpelweg verwijderen en eventueel direct vervangen. Op die manier bespaar je ook weer kosten. Het herstellen van een lekkage gaat vaak gepaard met een grondige zuivering van de aangetaste grond. Bij muren kan bijvoorbeeld een nieuwe stuclaag worden aangebracht, bij vloeren idem dito. Het is net zo belangrijk om de directe lekkage schade te repareren als de achterliggende problemen te verhelpen. Anders moet je een paar maanden later weer aan de bel trekken.

Hoe kun je zelf een lekkage opsporen?

Hoe kun je zelf een lekkage opsporen, nog voordat een loodgieter ter plaatse is? De beste aanwijzing is natuurlijk een hoge vochtigheidsgraad op plekken waar dat niet zou moeten kunnen. In de woonkamer bijvoorbeeld of in de keuken. Een loszittende tegel of een lichte, enigszins bruine verkleuring kan ook op een lekkage duiden. Verder kan een vervelende lucht een signaal zijn dat er een lekkage in je vloer zit.

Lekkage vloer: kosten

De kosten bij een lekkage komen vooral voort uit drie verschillende factoren.

  • Ten eerste, de tijd die het kost om het lek op te sporen. Een gemiddelde reparatie duurt zeker 1 tot 1,5 uur. Langere tijden zijn niet ongewoon.
  • Ten tweede, de precieze aard van het lek en de omvang van de schade.
  • Ten derde, de voorrijkosten, afhankelijk van hoe ver de loodgieter moet reizen.

Voor een lekkage in een verwarmingsbuis betaal je meestal tussen de 80 en 100 euro, reparaties in de douche kosten over het algemeen tussen de 300 en 350 euro, en een uitvoerige lekdetectie zit al snel op 300 à 400 euro.

Dekking kosten vanuit de verzekering

Zonder eigen schuld of nalatigheid worden de kosten hiervan overigens vaak gedekt vanuit de opstal en of inboedelverzekering.

Via de Matchmaker van Mygo kun je de verschillende tarieven eenvoudig met elkaar vergelijken. Je kunt hierdoor helemaal zelf bepalen welke expert jij in de hand neemt, en om welke redenen. Wij zijn je hier graag bij van dienst. Je kunt ons ook (gratis en vrijblijvend) telefonisch bereiken via 085 432 00 32.