Direct hulp
Terug naar diensten
Lekdetectiebedrijf

Lekdetectiebedrijf

Lekdetectiebedrijven, voor het vinden van verborgen lekkages zonder hak- en breekwerk

Lekdetectiebedrijf nodig?

Als je last hebt van een lekkage is het vaak zaak om dit zo snel mogelijk op te lossen. Zo kan je de schade van de lekkage beperkt houden. Vaak zitten lekkages echter verborgen in de muur, de vloer of het plafond. Kan je de lekkage niet vinden? Dan kan je de hulp inschakelen van een lekdetectiebedrijf.

Via de MyGo Matchmaker vind en vergelijk je eenvoudig verschillende lekdetectiebedrijven bij jou in de regio. Kies de specialist die bij jou past en vraag een offerte aan of maak direct een afspraak. Wordt je liever telefonisch geholpen? Onze klantenservice zoekt samen met jou naar de beste oplossing voor jouw situatie. Bel 085 106 1600

Wat doet een lekdetectiebedrijf?

Een lekdetectiebedrijf:

 • Helpt met lekkages opsporen die jij zelf niet kunt vinden
 • Vind de exact locatie van een lekkage zonder hak- en/of breekwerk
 • Levert een compleet rapport op over de situatie in jouw leidingstelsel

Veel lekdetectiebedrijven doen ook (gedeeltelijk) loodgieterswerk. Dit houdt in dat een lekdetectiebedrijf de lekkage vaak ook direct op kan lossen, en je geen dubbele voorrijkosten betaalt. Wanneer dit niet het geval is kan je het opgeleverde rapport aan een loodgieter geven. Deze weet dan precies wat hij moet doen, en kan de lekkage spoedig oplossen.

Wat is een lekdetectie?

Een lekdetectie houdt in dat een vakspecialist met behulp van professionele apparatuur op zoek gaat naar een lekkage in de muur, de vloer of het plafond. Door deze apparatuur kan de vakman de lekkage opsporen zonder hak- en breekwerk. Een lekdetectie werkt snel een zeer precies.

Methodes lekkage opsporen

Een lekkage opsporen met een lekdetectie kan op meerdere manieren. De specialist kan gebruik maken van de volgende methodes:

 • Druktest: de leidingen worden gevuld met een traceerbaar gas dat op de plek van lekkage naar buiten komt.Zo wordt de lekkage simpel en snel gevonden
 • Infraroodcamera: een infraroodcamera detecteert warmteverschillen.Door koud of juist warm water door de leiding te laten stromen kan de lekkage worden opgespoord.
 • Vochtmetingen of hygrometrie: Door met een apparaat te meten waar in de leiding zich veel vocht ophoudt kan de locatie van de lekkage worden bepaald.
 • Ultrasone detectie: de apparatuur vangt zelfs de kleinste geluiden op, die niet hoorbaar zijn met het menselijk oor. Dit apparaat kan het geluid van een lekkende leiding dus gemakkelijk vinden
 • Kleurstof: een speciale kleurstof wordt toegevoegd aan de leiding. Deze kleurstof mengt zich met het water en zal op de plek van de lekkage uitzetten op de leiding.

Voor het inschakelen van een lekdetectie ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de Matchmaker vergelijk je eenvoudig specialisten bij jou in de regio. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Onze klantenservice helpt je graag. Bel 085 106 1600

Wat kost een lekdetectie?

De kosten van een lekdetectie verschillen uiteraard per bedrijf. Dit hangt onder andere af van de apparatuur die wordt gebruikt, de duur van de lekdetectie en het uurtarief van de specialist.

Lekkage opsporen verzekering

De kosten voor een lekdetectie kunnen in sommige gevallen dus vrij hoog uitvallen. Dit is afhankelijk van hoe moeilijk het is om de lekkage te vinden. Je kunt de kosten echter ook flink terugdringen. In veel gevallen wordt een lekdetectie namelijk vergoed door de opstal- of inboedelverzekering. Hieraan zijn wel een aantal eisen verbonden. Voor een vergoeding van de verzekering moet:

 • Jouw verzekeraar lekdetecties vergoeden
 • Er daadwerkelijk een lekkage worden gevonden
 • Moet de oorzaak van de lekkage niet of moeilijk te voorkomen zijn geweest

Vraag dus altijd even aan jouw verzekeraar of een lekdetectie kan worden vergoed en wat de eisen hieraan zijn, voor je de specialist inschakelt. Zo weet je goed wat je kunt verwachten en waar je op moet letten. Lees op MyGo meer informatie over de rol van verzekeringen bij lekdetectie.

Wat kun je zelf doen?

Om het de lekdetectie specialist gemakkelijker te maken, en zo je kosten beperkt te houden, kun je zelf alvast op zoek gaan naar de lekkage. Er zijn een aantal manieren om een lekkage ongeveer te vinden zonder professionele apparatuur.

 • Volg de vochtplekken in de muur, de vloer of het plafond. Daar waar de schade het ernstigst is, is de lekkage het dichtst bij.
 • Controleer kitnaden en voegen in de buurt van de leidingen. Als deze krom zijn getrokken of zijn verkleurd zit de lekkage daar in de buurt.

Snel en precies een lekkage opsporen? Schakel de hulp in van een van MyGo’s lekdetectiebedrijven. Via de Matchmaker vergelijk je eenvoudig profielen en offertes van verschillende vakspecialisten bij jou in de regio. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 106 1600 en wij zoeken samen met jou naar de beste oplossing.