Direct hulp
Terug naar diensten
Lekkage badkamer opsporen

Lekkage badkamer opsporen

Lekkages in de badkamer opsporen kan een vrij lastig klusje zijn. Om een lekkage in jouw badkamer op te sporen kan je een aantal dingen doen.

Heb je op dit moment last van een lekkage en wil je het liefste zo snel mogelijk in contact komen met een lekdetectiespecialist of een loodgieter? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. Hier kun je snel en eenvoudig een geschikte vakman vinden die jou kan helpen bij het opsporen en verhelpen van de lekkage badkamer. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.

Wat kost het om een badkamer lekkage op te laten sporen?

Een lekkage in de badkamer opsporen bestaat uit een aantal stappen. Deze hebben allemaal natuurlijk hun eigen kostenplaatje.

De kosten van een lekdetectie zijn voornamelijk afhankelijk van het soort apparatuur dat wordt gebruikt en de tijd die de specialist kwijt is aan het opsporen van de lekkage. Na de lekdetectie ontvang je een uitgebreide rapportage over de locatie, aard en mogelijke oorzaak van de lekkage.

In de meeste gevallen wordt een lekdetectie vergoed door de opstalverzekering. Vaak geldt hierbij de voorwaarde dat de lekkage geen gevolg is van nalatigheid. Uiteraard verschilt dit per verzekeraar en kun je dit het beste navragen bij jouw opstalverzekering.

Lekkage badkamer oorzaak

Er zijn een aantal belangrijke oorzaken die voor een lekkage in de badkamer kunnen zorgen. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Scheuren in de voegen of in het tegelwerk
 • Beschadigingen in de kitranden
 • Niet goed afgesloten rozetten
 • Problemen bij het doucheputje
 • Lekkage in de waterleiding

Deze problemen komen geregeld voor in de badkamer en kun je meestal vrij eenvoudig oplossen.

Lekkage in de badkamer? Bij MyGo vind je tips om de kosten zo beperkt mogelijk te houden. Bovendien schakel je via de Matchmaker eenvoudig een loodgieter of lekdetectiebedrijf in uit jouw regio. Heb je spoed of liever telefonisch contact? Bel 085 106 1600 en wij helpen je graag met het vinden van de juiste vakman voor jouw klus.

Lekkage badkamer opsporen

Wanneer je te maken hebt met een badkamerlekkage kun je zelf eerst bovenstaande mogelijke oorzaken bij langsgaan om te kijken of je het lek kunt opsporen.

Scheuren in de voegen of in het tegelwerk

 • Bekijk of je zichtbare scheuren ziet in de voegen of in het tegelwerk. Sommige beschadigingen zijn echter niet direct zichtbaar.

 • Controleer de tegels door heel voorzichtig met een platte schroevendraaier op de tegel te tikken.
 • De voegen kun je gemakkelijk controleren door met een mesje langs de randen te gaan.

Lekkages in de badkamer kunnen het gevolg zijn van scheuren in de voegen of in het tegelwerk. Als er zichtbare scheuren zitten in de voegen of het tegelwerk moeten de voegen worden dichtgekit. Beschadigde tegels kunnen ook het beste zo snel mogelijk worden vervangen.

Beschadigingen in de kitranden

 • Controleer regelmatig de kitranden op scheuren en losse stukken.

Ook beschadigingen in de kitnaden kunnen de oorzaak zijn van een badkamerlekkage. Wanneer je beschadigingen vindt is het van belang om de beschadigde kit te verwijderen en een nieuwe laag aan te brengen. Anders vergroot je de kans op een lekkage in de badkamer.

Niet goed afgesloten rozetten

 • Controleer of de ruimte tussen het schroefdraad en het tegelwerk volledig is gevuld met waterbestendige siliconenkit.

Als de rozetten niet goed zijn afgesloten kan dit lekkage en waterschade tot gevolg hebben. Wanneer dit het geval is kan er een badkamer lekkage optreden. Dit kun je gemakkelijk herstellen door de oude kit te verwijderen en een nieuwe laag aan te brengen.

Problemen bij het doucheputje

 • Controleer of de randen en voegen van het putje goed dicht zijn gekit.

Een lekkage in de badkamer kan ook veroorzaakt worden door problemen in het doucheputje. Is bovenstaande niet het geval? Zorg er dan voor dat je de beschadigde kitranden rondom het doucheputje zo snel mogelijk vervangt.

Lekkage in de waterleiding

 • Controleer ’s avonds voor je gaat slapen en ’s ochtends als je wakker wordt de meterstand. Zo weet je of er water weg lekt.
 • Schakel een lekdetectie of loodgieter in om de lekkage op te sporen.

Een lekkage in de waterleiding kan lastig zijn om zelf op te sporen, omdat de waterleidingen zijn weggewerkt in de muren en de vloer. Als het je niet lukt deze lekkage zelf op te sporen, schakel dan een lekdetectiespecialist in.

Een lekkage in de waterleiding opsporen en verhelpen kan snel met de MyGo Matchmaker. Vergelijk gratis en vrijblijvend vakspecialisten, ervaringen van anderen en offertes om de specialist te vinden die bij jouw klus past. Liever direct telefonisch contact? Bel onze klantenservice op 085 106 1600

Lekkage badkamer voorkomen

Wil je een badkamerlekkage zoveel mogelijk voorkomen? Dan is het belangrijk om de badkamer goed te onderhouden. Dit kun je doen door de badkamer geregeld schoon te maken. Dat zorgt er namelijk voor dat er geen vuil in de kitranden, de voegen of het doucheputje achterblijft. Vuil veroorzaakt namelijk schimmel en schimmel kan zorgen voor scheuren en andere beschadigingen.

MyGo helpt je graag bij het vinden van een geschikte vakman

Wil je eerst een goed beeld krijgen van de kosten voor jouw situatie? Dan kun je het beste gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kun je verschillende loodgieters en lekdetectiespecialisten vinden en met elkaar vergelijken. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.