Interieur trends in 2019

Interieur trends in 2019

22 mrt. '19 • Door MyGo redactie

Ben jij iemand die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen binnen of rondom het huis? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij vertellen je graag waar je op kunt letten bij de volgende investering in het interieur of exterieur van de woning. In deze bijdrage de belangrijkste interieur trends in 2019. Hoe komt jouw huis er in 2019 uit te zien?

1. Ronde vormen in huis

We hebben een lange tijd van orde en een strakke uitstraling genoten; de zogenaamde organische vormen. Die zijn in 2019 niet meer aan de orde van de dag. Ronde, ietwat ongeorganiseerde vormen voeren de boventoon. Een rode eettafel waar je gezellig aan kunt zitten, een ronde zithoek en zelfs een bank met een ronde vorm; het hoort er allemaal bij als we het interieur in 2019 bekijken. Maar ook de verdere bekleding van de woonruimte is ronde; denk aan ronde spiegels of een ronde lamp aan het plafond. Het geeft uw interieur een open uitstraling!

2. Aardetinten

Lichte kleuren zijn leuk, maar een natuurlijke en donkere tint geeft vaak net iets meer sfeer en mogelijkheden. De aardetinten zijn wat dat betreft helemaal ‘into 2019’. Beige, bruintinten en de warme rode kleuren aan de wand zijn hiervoor perfect. Deze zijn op fraaie wijze te combineren met verlichting, waardoor je bijvoorbeeld in de slaapkamer of zithoek een warme omgeving creëert.

Interieur trends in 2019: wij vertellen je alles!

Opvallend is dat ook grijs weer terugkomt binnen ons interieur. Door te spelen met diverse tinten is er veel mogelijk.

3. Luxe uitstraling

Marmer en luxe is terug van weggeweest. Denk daarbij aan marmer of beton ciré voor de badkamer of de keukenomgeving. Zelfs goud, iets dat langs ‘not done’ was, is weer helemaal terug. Denk aan een gouden kraan, marmeren wasbak of goudkleurige lampen. Luxe staat over het algemeen voor een iets strakkere uitstraling, maar dat is voor de badkamer of keuken helemaal niet verkeerd. Ook is het mogelijk om luxe te combineren met de warme, moderne elementen die je al in huis had.

4. Een natuurlijke omgeving

Wie zegt dat natuur iets voor buiten is? Ook binnen kunnen we de natuurlijke sfeer creëren. Dat doe je vooral door te kiezen voor veel beplanting in huis. Enkele voorbeelden voor 2019 zijn:

  • Kentia Palm
  • Polyscias ‘Fabian’
  • De cactus
  • Een bananenplant

Interieur trends in 2019: wij vertellen je alles!

Dit zijn voorbeelden van planten in pot, maar wist je dat hangplanten in huis ook prima mogelijk zijn? Deze hang je bijvoorbeeld boven of rondom de binnenverlichting, zodat je zowel overdag als in de avond een natuurlijke atmosfeer weet te ontwikkelen. Combineer dit met een groen salontafeltje en je hebt een geheel natuurlijke look gegeven aan het interieur, die eveneens perfect past binnen deze tijd!

5. Functioneel en mooi

Niet iedereen heeft een grote woning of enorm veel ruimte voor grote meubelen. Daarom is het goed om te kijken naar een functionele inrichting van het huis. Kies bijvoorbeeld voor een inklapbare bank/bed of voor een zithoektafel die je langer of korter kunt maken. Ook met het oog op de verlichting is er steeds meer mogelijk om functioneel gebruik te maken van de ruimte die er is. Heb je een hond? Dan kan je ook voor een uniek vloerkleed kiezen, welke zowel voor een salontafel als voor de hond mogelijkheden biedt. Ga effectief om met de ruimte die je hebt en kies voor mooie meubelen die met elkaar matchen; interieur waar je verder mee komt in 2019.  

Meer informatie over de interieur trends in 2019?

Bij Mygo kom je snel in contact met vakmensen uit diverse beroepsgroepen die je graag meer vertellen over de mogelijkheden met betrekking tot het interieur. Zo creëer ook jij de perfecte sfeer in huis!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!