Beton ciré: eigenschappen en voordelen

Beton ciré: eigenschappen en voordelen

15 apr. '22 • Door MyGo redactie

Beton ciré, ook wel gewreven beton genoemd, is een waterdichte stucsoort met cementgebonden toepassing. Dit zorgt voor een strakke en stijlvolle afwerking op muren en vloeren, bijvoorbeeld in de badkamer. Het stuc kent diverse voordelen en wordt steeds vaker gekozen als afwerking in particuliere woningen. Om het stucwerk te kleuren meng je het cement met pigment. Na het drogen ontstaat zodoende het beton ciré. Maar wat zijn de belangrijke voordelen die deze afwerking ideaal maken voor iedere woning?

Beton ciré: de kenmerken

Beton ciré zorgt voor een moderne look. Het is een stevig product en wordt in een laag van minimaal twee millimeter aangebracht. Doordat deze stucsoort dun is, is het aan te brengen op meubels, vloeren, trappen en wanden. Het wordt handmatig aangebracht, waardoor een zichtbare structuur in de afwerking én een kleurvast resultaat ontstaat. Om beton ciré te maken wordt cement met hars gecombineerd, dat weer zorgt voor een geheel van flexibiliteit en stevigheid. Dit zijn de bekende voordelen van beton ciré:

  • Natuurlijk en duurzaam materiaal
  • Vrij dure, maar kwalitatieve investering
  • Licht in gewicht door de dunne laag
  • Geschikt oppervlak voor vochtige ruimtes (keuken, badkamer)
  • Direct aan te passen aan diverse ondergronden
  • Hygiënisch: Het stucwerk is naadloos. Hierdoor kunnen schimmels en bacteriën zich vrijwel niet hechten
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Gaat lang mee, is slijtvast en onderhoudsarm

Het aanbrengen van beton ciré

Stukadoors zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van beton ciré. Heb je zelf wensen met betrekking tot deze moderne ondergrond- of wandafwerking? Laat je dan vrijblijvend informeren, er is namelijk meer mogelijk dan je denkt! Door meerdere pigmenten te gebruiken zorgt je voor een zeer natuurlijke en fraaie overgang in de vloer; dat betekent nog meer uitstraling. Het aanbrengen duurt in zijn totaliteit circa een week tot twee weken. Allereerst moet men zorgen dat de vloer of wand geschikt wordt gemaakt, waarna een grove en dunne structuur wordt aangebracht. Tussendoor dient het te drogen. Nadat de dunne structuur 24 uur heeft gedroogd moet er licht geschuurd worden voor de perfecte afwerking. Tot slot dient de vloer circa 5 dagen volledig gedroogd te worden en breng je nog een beschermende laag coating aan om het geheel af te ronden.

Beton ciré combineren met vloerisolatie- of verwarming

Ga je een vloer leggen van beton ciré? Dan is het interessant om rekening te houden met de mogelijkheden van vloerisolatie en vloerverwarming. Het stucwerk heeft van zichzelf al duurzame eigenschappen, waarvan isolatie er één is. Onder beton ciré is, door middel van frezen, een gehele installatie voor de vloerverwarming te plaatsen. Het stucsel laat de warmte van de vloerverwarming effectief door, en geeft de badkamer, keuken of andere ruimtes in je woning een luxueuze uitstraling. 

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 13 december 2018 en werd op 15 april 2022 geactualiseerd met informatie over de voordelen van beton ciré.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!