Terug naar blog
Beton ciré: eigenschappen en voordelen

Beton ciré: eigenschappen en voordelen

13 dec. '18 Door MyGo redactie

Beton ciré is een stucsoort met cementgebonden toepassing. Dit zorgt voor een strakke en stijlvolle afwerking op muren en vloeren, bijvoorbeeld in de badkamer. Het beton ciré kent diverse voordelen en wordt steeds vaker gekozen als afwerking in particuliere woningen. Men noemt beton ciré ook wel gewreven beton. Het pigment is zelf toe te voegen en na het drogen ontstaat zodoende het beton ciré. Wat zijn de belangrijke voordelen van beton ciré die deze afwerking ideaal maken voor iedere woning?

Beton ciré: de kenmerken

Beton ciré zorgt voor een moderne look. Het is een stevig product en wordt in een laag van 4 a 5 millimeter aangebracht op vloeren of muren. Door het handmatige aanbrengen van de beton ciré ontstaat een zichtbare structuur in de afwerking én kleurvast resultaat. Omdat beton met hars wordt gecombineerd wordt het beton ciré een geheel van flexibiliteit en stevigheid. Dit zijn de bekende voordelen van beton ciré:

  • Duurzaam materiaal; onderhoudsarm
  • Vrij dure, maar kwalitatieve investering
  • Geschikt oppervlak voor vochtige ruimtes (keuken, badkamer)
  • Direct aan te passen aan diverse ondergronden
  • Hygiënisch: Schimmels en bacteriën kunnen zich vrijwel niet hechten aan beton ciré

Het aanbrengen van beton ciré

Voor een stukadoor is het aanbrengen van beton ciré een bekende expertise. Heb je zelf wensen met betrekking tot deze moderne ondergrond- of wandafwerking? Laat je dan vrijblijvend informeren. Er is meer mogelijk dan je denkt! Door meerdere pigmenten te gebruiken zorgt je voor een zeer natuurlijke en fraaie overgang in de vloer; dat betekent nog meer uitstraling. Het aanbrengen van een beton ciré vloer of wand duurt in zijn totaliteit circa een week tot twee weken. Allereerst moet men zorgen dat de vloer of wand geschikt wordt gemaakt voor beton ciré, waarna een grove en dunne structuur wordt aangebracht. Tussendoor dient het beton ciré te drogen. Nadat de dunne structuur 24 uur heeft gedroogd zorgt licht schuren voor de perfecte afwerking. Tot slot laat je de vloer circa 5 dagen volledig drogen en brengt vervolgens nog een beschermende laag coating aan om het geheel af te ronden.

Beton ciré combineren met vloerisolatie- of verwarming

Stap je over op een beton ciré vloer? Dan is het interessant om rekening te houden met de mogelijkheden van vloerisolatie en vloerverwarming. Beton ciré heeft van zichzelf al duurzame eigenschappen, waarvan isolatie er één is. Onder beton ciré is door middel van frezen een gehele installatie voor de vloerverwarming te plaatsen en het beton ciré laat de warmte van de vloerverwarming effectief door. Beton ciré geeft de badkamer, keuken of andere ruimtes in je woning een luxueuze uitstraling.