Terug naar diensten
Gaslekkage

Gaslekkage

Ruik je een gaslucht in huis? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een gaslekkage. Sluit het gas vanaf de hoofdkraan direct af, open ramen en deuren, gebruik geen vuur  en neem direct contact op met een loodgieter. Vaak blijft een gaslekkage echter lange tijd onopgemerkt, omdat je niks ruikt en een gaslek niet direct zichtbaar is. Is er wel een gaslekkage, dan zie je dit hoogstwaarschijnlijk terug in de vorm van een stijgende gasrekening óf bij het plaatsen van een slimme meter. Een gaslekkage wordt door loodgieters vaak gezien als een spoedklus, waarbij zij je vermoedelijk sneller kunnen helpen.

Gaslekkage fornuis

Ruik je gas in de keuken, dan is dit doorgaans afkomstig vanaf het gasfornuis. Omdat hier veel toe- en afvoer van gas plaatsvindt, is het niet ondenkbaar dat er scheurtjes binnen de installatie ontstaan. Met een gaslucht, dan wel gaslekkage in het fornuis moet je voorzichtig omgaan, want bij het vrijkomen van gas in combinatie met vuur loop je het risico op een explosie en heerst er bovengemiddeld brandgevaar. Een gaslekkage in het fornuis is vaak te herleiden naar de leidingen richting het fornuis zelf, bijvoorbeeld op knelpunten of in de bochten van de installatie.

Gaslekkage oplossen

Is er sprake van een gaslekkage, laat het dan onmiddellijk oplossen. Een erkende loodgieter kan dit voor je doen. Deze zorgt ervoor dat gasleidingen en gasslangen worden geïnspecteerd en afgeperst. Vervolgens worden drukmetingen uitgevoerd op het leidingwerk en wordt de veiligheidsklep gecontroleerd. Op de vereiste punten worden leidingen met scheurtjes vervangen. Ook na het oplossen van de gaslekkage zal alles nogmaals worden doorgemeten om zeker te zijn dat de gaslekkage volledig is verholpen.

Gaslekkage slimme meter

Ben je van plan een slimme meter te laten plaatsen? Dat biedt je als huizenbezitter veel voordelen. Het plaatsen van een slimme meter wordt doorgaans gedaan door de Netbeheerder. Tijdens de installatie meet de Netbeheerder dat er sprake is van drukverlies in de binnenleiding. Na het doormeten komt zodoende vaak een kleine of grotere gaslekkage aan het licht. De gaslekkage kan lange tijd aanwezig zijn geweest zonder dat je hier last van had, maar deze is na de meting toch dermate groot dat herstel vereist is. De drempel van een (te grote) gaslekkage ligt op 3.0bar. Zit je hier boven, dan sluit de Netbeheerder het gas af en dien je contact op te nemen met een loodgieter voor het herstel van de gaslekkage.

Gaslekkage kosten

De kosten voor het opsporen en oplossen van een gaslekkage variëren. Laat je een gaslekkage oplossen, zorg er dan ook voor dat je de verzekering op de hoogte stelt. Mogelijk heb je bijvoorbeeld dekking voor het opsporen van de gaslekkage, bijvoorbeeld binnen de opstalverzekering. Buiten de verzekering om kan je altijd met de loodgieter in gesprek over de kosten die komen kijken bij het oplossen van de gaslekkage.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32.