Terug naar diensten
Gasleiding afpersen

Gasleiding afpersen

Een gasleiding afpersen doe je wanneer je een leiding niet langer gebruikt en daarom afgesloten dient te worden. Vraag je je af of je een gasleiding moet laten afpersen? Je kunt dan het beste eens in de zoveel tijd jouw leidingen laten controleren op eventuele gaslekkages. De richtlijn hierbij is minimaal eens in de 5 jaar. Wanneer de gasleiding niet wordt gecontroleerd is er een grotere kans op gaslekkages. Gaslekkages zijn erg gevaarlijk omdat deze kans op ontploffing en verstikking met zich mee brengen. Tijdens de controle kan de expert, indien nodig, de gasleiding afpersen.

Wil je een gasleiding afpersen en ben je op zoek naar een ervaren loodgieter die je daarbij kan helpen? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende loodgieters bij jou in de buurt die jouw gasleiding kunnen afpersen. Je kunt vervolgens een of meerdere offertes aanvragen en vervolgens de loodgieter uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600

Gasleiding afpersen, wanneer?

Er zijn twee belangrijke situaties waarin je het beste een gasleiding kunt afpersen:

  • Een gasleiding afpersen is nodig wanneer je een leiding hebt die niet langer gebruikt wordt. De gasleiding wordt dan volledig dichtgemaakt, zodat het gas nergens meer heen kan.
  • Een gasleiding dient afgeperst te worden zodat je eventuele lekkages kunt detecteren en deze vervolgens direct kunt herstellen.

Aan het afpersen van een gasleiding zijn strikte regels verbonden, die beschreven staan in de NEN normen. Alle loodgieters in Nederland dienen zich hieraan te houden, zodat dit op een veilige manier gebeurt. Een gasleiding afpersen dien je daarom altijd door een specialist te laten uitvoeren.

Gasleiding Afpersen

Gasleiding afpersen, kosten?

De kosten voor het afpersen van een gasleiding kan zeer uiteenlopen. Dit hangt namelijk af van het materiaal dat gebruikt moet worden en de tijd die nodig is om de klus te klaren. Wanneer het alleen gaat om een controle zal de prijs vaak rond het uurloon liggen. Bij loodgieters ligt het uurloon vaak tussen de €25 euro en €35 euro excl. voorrijkosten en materiaal. Het kan ook zijn dat de gasleiding verwijderd of vervangen dient te worden. Je zit dan op een gemiddelde prijs tussen de €20 en €45 incl. materiaal en btw. Via de MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met een loodgieter bij jou in de buurt. 

Bespaartips van MyGo

Het is niet verstandig om te besparen op het afpersen van een gasleiding. Dit moet vakkundig uitgevoerd worden en kun je daarom het beste door een ervaren vakman bij jou in de buurt laten doen. Wel kun je besparen op de gasrekening door rekening te houden met de volgende zaken:

  • Gebruik niet onnodig veel warm water. Douche bijvoorbeeld niet zo lang en laat de warme kraan niet te lang lopen.
  • Zet de temperatuur op 15 graden wanneer je gaat slapen of niet in huis bent.
  • Laat de ramen en deuren dicht wanneer je de verwarming aan hebt. Roosters kun je wel open zetten i.v.m. een gezonde ventilatie in de woning.

Gasleiding afpersen, loodgieter? 

Om de veiligheid van jezelf en omstanders te waarborgen dien je het afpersen van een gasleiding altijd te laten doen door een ervaren vakman bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kun je snel en eenvoudig verschillende loodgieters uit jouw regio met elkaar vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld één of meerdere offertes aanvragen om zo een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw klus. Kies daarna de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever direct telefonisch contact met een specialist bij jou in de buurt? Dat kan ook! Bel dan 085 – 432 00 32.