Terug naar diensten
Gasleiding afpersen

Gasleiding afpersen

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat het gas in jouw huis veilig in de leidingen en slangen blijft. Als je de gasleidingen niet periodiek laat controleren, kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan. De richtlijn hierbij is minimaal eens in de 5 jaar. Als de gasleidig niet wordt gecontroleerd is er een grotere kans op gaslekkages. Gaslekkages zijn erg gevaarlijk omdat deze kans op ontploffing en verstikking met zich mee brengen. Tijdens de controle kunnen de experts, indien nodig, de gasleiding afpersen. Er zijn twee redenen om een leiding af te persen:

  • Leidingen die niet langer in gebruik zijn dienen afgesloten te worden. De leiding wordt dan volledig dichtgemaakt, zodat het gas nergens meer heen kan.
  • Leidingen dienen afgeperst te worden om eventuele lekkages te detecteren en deze direct te herstellen.

Aan het afpersen van gasleidingen zitten zeer strikte regels verbonden, die beschreven staan in de NEN normen. Alle loodgieters in Nederland dienen zich hieraan te houden, zodat dit altijd op een veilige manier gebeurt. Laat deze klus daarom ook altijd door een specialist uitvoeren.

Kosten gasleiding afpersen

De kosten voor het controleren, afpersen en eventueel verwijderen/vervangen van een gasleiding kunnen zeer uiteenlopen. Dit hangt namelijk af van het materiaal dat gebruikt moet worden en de tijd die nodig is om de klus te klaren. Wanneer het alleen gaat om een controle zal de prijs vaak rond het uurloon liggen. Bij loodgieters ligt het uurloon vaak tussen de €40 euro en €70 euro. Wanneer de klus meer tijd of materiaal kost zal dit bij deze prijs op komen. Daarnaast kan een vakman ook voorrijkosten in rekening brengen afhankelijk van hoe ver hij voor de klus moet rijden. Bij MyGo vind je verschillende ervaren vakmannen uit jouw regio, die vakkundig leidingen kunnen afpersen. Je kan op de site verschillende prijzen en bedrijven uit jouw regio vergelijken, zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw situatie.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je graag door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32.