Terug naar diensten
Gasleiding vervangen

Gasleiding vervangen

Ook in 2019 is gas nog steeds alomtegenwoordig in Nederlandse huishoudens. Een groot deel van onze keukenapparatuur draait op gas, en ook onze verwarming is er meestal van afhankelijk. Als je met een verouderde gasleiding zit, is het dan ook een goed idee om die te laten vervangen. Een gasleiding aanleggen kun je in de praktijk zelf doen, maar dan moet je wel heel secuur te werk gaan. Zelfs voor een ervaren vakman is het belangrijk om hier geen fouten te maken. Gaslekkages kunnen brandgevaarlijke situaties tot gevolg hebben, en het is bovendien slecht voor je gezondheid. Op Mygo kun je een goed overzicht krijgen van de beschikbare vakmannen en hun recentste tarieven.

Gasleiding vervangen van staal

Stalen gasleidingen in vochtige (kruip)ruimtes kunnen na verloop van tijd gaan eroderen. Roestvorming is natuurlijk altijd een gevaar bij leidingen, maar in het geval van gas is het nog belangrijker dat er snel actie wordt ondernomen. Laat je leidingen daarom regelmatig controleren, - of doe dit zelf - en neem direct de nodige maatregelen als er schade is opgetreden. Tegenwoordig moeten gasleidingen in een kruipruimte ook worden ingevat in een mantelbuis. Hierdoor kan vrijgekomen gas tussen de leiding en de mantel blijven zitten, waardoor het geen direct gevaar vormt voor de inwoners. Als er per uur 5 liter gas ontsnapt, - dit kun je laten meten door een loodgieter of zien op de meterstand - ben je overigens wel wettelijk verplicht actie te ondernemen. Stalen gasleidingen gaan bovendien minder lang mee dan koperen gasleidingen. Als je een stalen gasleiding laat vervangen, kun je daarom het best een koperen alternatief zoeken.

Gasleiding vervangen kosten

Een gasleiding vervangen – hoeveel zou dat kosten? In de praktijk lopen de prijzen inderdaad nogal eens uiteen. Doorgaans betaal je voor een gasleiding binnenhuis ongeveer 20 tot 45 euro per meter. De loodgieter neemt hierbij de plaatsing voor zijn rekening en keurt ook alle materialen vooraf. Hierdoor weet je zeker dat er later geen gevaren op zullen treden. Als je er echter voor kiest alles zelf te installeren, bespaar je wel aanzienlijk. Dan ligt de prijs op ongeveer 2 tot 5 euro per meter. Tegelijkertijd moet je dan we zelf de expertise en het vertrouwen hebben om de gasleiding snel en kwalitatief te vervangen. Als er later fouten optreden, moet je waarschijnlijk alsnog een loodgieter inschakelen.

Mogelijkheden gasleiding vervangen

een andere factor die meeweegt bij de prijs is de lengte van de gasleiding. Je kunt hiervoor een offerte opvragen bij een loodgieter, ook als je de leiding uiteindelijk zelf wilt leggen. De loodgieter kan dan bevestigen waar de leiding precies zal moeten lopen en hoe lang deze uiteindelijk moet worden. Een andere manier om geld te besparen is de zogeheten kwantumkorting. Deze korting geldt wanneer je tegelijkertijd met een ander persoon in je straat een gasleiding aan laat leggen. Als je die opdracht bij hetzelfde bedrijf indient, krijg je vaak een korting van tot wel 10 procent. Op Mygo kun je kijken welk bedrijf je het meest aanspreekt.

Zoek op professionele loodgieters in de regio. Vergelijk vakmensen via de Matchmaker van Mygo of bel direct voor een afspraak: 085 432 00 32