Terug naar diensten
Gasleiding vervangen

Gasleiding vervangen

Een gasleiding vervangen wordt gedaan wanneer de bestaande gasleiding is verouderd. Het risico op schade en gaslekkages is na 30 tot 40 jaar namelijk aanzienlijk groter.

Met de nodige dosis technische aanleg, en de juiste kennis over werken met gas, kun je een gasleiding in principe zelf vervangen. Dit is alleen wel een hele precieze klus, die echt goed moet gebeuren. De hulp en/of controle van een professionele loodgieter wordt dus sterk aangeraden. Als er namelijk een fout wordt gemaakt bij het aanleggen dan riskeer je ernstige gaslekkages, en daarmee gevaarlijke situaties.

Wil je een gasleiding vervangen of een gasleiding aanleggen? Dan kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig een geschikte loodgieter bij jou in de buurt die jouw gasleiding kan vervangen of aanleggen. Je kunt vervolgens meerdere offertes aanvragen en de loodgieter uitkiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan naar: 085 106 1600

Gasleiding vervangen kosten

Een gasleiding vervangen – hoeveel zou dat kosten? In de praktijk lopen de prijzen nogal uiteen.

  • Doorgaans betaal je voor het laten plaatsen een gasleiding ongeveer 20 tot 45 euro per meter.
  • Als je er voor kiest alles zelf te installeren ligt de prijs op ongeveer 2 tot 5 euro per meter.

Het inschakelen van een loodgieter kost in eerste instantie dus wel wat meer dan wanneer je er voor kiest zelf een gasleiding te vervangen. Als een loodgieter de klus uitvoert keurt hij echter zelf alle materialen en sluit hij alles goed aan. Zo weet je zeker dat er geen lekkages of andere complicaties optreden, die voor kunnen komen wanneer je zelf aan de slag gaat. Op de lange termijn kan dit dus een hoop extra reparatiekosten schelen.

Gasleiding vervangen: snel en veilig

Stalen gasleiding vervangen

Stalen gasleidingen in vochtige (kruip)ruimtes kunnen na verloop van tijd gaan eroderen. Roestvorming is natuurlijk altijd een gevaar bij leidingen, maar in het geval van gas is het nog belangrijker dat er snel actie wordt ondernomen. Laat je leidingen daarom regelmatig controleren, - of doe dit zelf - en neem direct de nodige maatregelen als er beginnende schade te zien is.

Stalen gasleidingen gaan bovendien minder lang mee dan koperen gasleidingen. Als je een stalen gasleiding laat vervangen, kun je daarom het best een koperen alternatief zoeken.

Tegenwoordig moeten gasleidingen in een kruipruimte ook worden ingevat in een mantelbuis. Hierdoor kan vrijgekomen gas tussen de leiding en de mantel blijven zitten, waardoor het geen direct gevaar vormt voor de inwoners. Als er per uur 5 liter gas ontsnapt, - dit kun je laten meten door een loodgieter of zien op de meterstand - ben je overigens wettelijk verplicht actie te ondernemen.

Gasleiding vervangen, waarmee rekening houden? 

Bij de prijs voor het vervangen van een gasleiding is de lengte en het materiaal van de leiding bepalend. Je kunt hiervoor een offerte opvragen bij een loodgieter. De loodgieter kan dan bepalen waar de leiding precies zal moeten lopen en hoe lang deze uiteindelijk moet worden. Ook de bereikbaarheid van de leidingen kan een grote rol spelen. Zorg er dus voor dat de loodgieter zo makkelijk mogelijk bij de leidingen kan komen.

Je kunt geld besparen op de klus door gebruik te maken van de zogeheten kwantumkorting. Deze korting geldt wanneer je tegelijkertijd met de buren een gasleiding laat aanleggen. Als je die opdracht bij hetzelfde bedrijf indient, krijg je vaak ongeveer 10% korting.

Gasleiding vervangen: snel en veilig

Gasleiding vervangen via een vakman van MyGo

Voor het vervangen van een gasleiding kun je een beroep doen op een van de vakmannen van MyGo. Wij beschikken over verschillende geschikte specialisten die je kunnen helpen bij het vervangen of aanleggen van een gasleiding. Via de MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met meerdere loodgieters bij jou in de buurt. Kies vervolgens de vakman uit die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Hij of zij zal dan vakkundig jouw gasleiding vervangen. Liever telefonisch contact? Bel dan: 085 106 1600.