Terug naar diensten
Gasleiding Verleggen

Gasleiding Verleggen

Het verleggen van een gasleiding is soms noodzakelijk, bijvoorbeeld bij de plaatsing van een nieuw fornuis. In principe zou je het zelf kunnen doen, maar je moet hiervoor wel over een aardige dosis technisch vernuft beschikken. Er mogen bij het verleggen van een gasleiding namelijk geen fouten worden gemaakt. Bij een waterleiding ben je alleen maar nat, bij een gasleiding kan één fout fataal zijn. Ontsnappend gas is zeer brandgevaarlijk en kan na aanraking met andere stoffen ook tot ontploffing komen. Het word dan ook aangeraden een expert in te schakelen.

Gasleiding verleggen keuken

Het aanleggen van een gasleiding is niet overal in huis hetzelfde. Wat betreft materiaal kan doorgaans het best een roodkoperen buis gebruikt worden. Met een knelkoppeling worden deze verschillende buizen vervolgens aan elkaar gesoldeerd. In de keuken moet deze buis door een pvc-mantel geleid worden. Op deze manier wordt de koperen buis tegen vochtschade beschermd. Het is dan ook heel belangrijk dat de verschillende knelkoppelingen niet lekken.

Gasleiding verleggen knelkoppelingen

Knelkoppelingen worden bij het verleggen van gasleiding gebruikt om de verschillende delen met elkaar te verbinden, of koppelen. Deze verschillende delen moeten altijd goed op elkaar zijn aangesloten, omdat anders het risico op gaslekkages vergroot. Een goede manier om te controleren of de buizen echt goed zijn afgesloten is door de knelkoppelingen in te smeren met sop. Als er geen luchtbellen ontstaan, is de leiding waarschijnlijk goed afgesloten. Een andere waarschuwing is natuurlijk de geur van gas. Neem in dat geval direct contact op met een loodgieter.

Gasleiding verleggen kosten

Het verleggen van gasleiding neemt meestal ongeveer een uur in beslag, mits alles zonder problemen verloopt. In dat geval ben je grofweg het uurtarief van een loodgieter kwijt. De meeste loodgieters vragen rond de € 50,- tot €60,-, exclusief voorrijkosten. Als het project ingewikkelder blijkt, kunnen de kosten natuurlijk hoger uitvallen.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je graag door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32.