Terug naar diensten
Gaslek opsporen

Gaslek opsporen

Aardgas is een fossiele brandstof en is verantwoordelijk voor ongeveer 64% van de elektriciteit in Nederland. Via een uitgebreid leidingnetwerk wordt het gas verspreid over alle woningen die bij het gasnetwerk zijn aangesloten. Zolang het aardgas in deze leidingen blijft zitten is het veilig te gebruiken. Kan het gas echter uit de leiding ontsnappen bijvoorbeeld door een lekkage. Er ontstaat dan bijvoorbeeld kans op ontploffing en verstikking. Omdat gas van nature kleur- en geurloos is, wordt er een bepaald geurstofje toegevoegd. Daardoor ruik je het meestal meteen als er sprake is van een gaslek.

Gaslucht in huis, en nu?

Omdat gaslekkage erg gevaarlijk kan zijn, is het belangrijk dat je erg alert bent op de symptomen hiervan. Ruik je een gaslucht in of om het huis? Neem dan direct de volgende maatregelen: open alle ramen en deuren, sluit de hoofdkraan in de meterkast, gebruik geen vuur en steek geen sigaret op: ook het vonkje van een lichtschakelaar, afzuigkap, mobieltje of deurbel kan gas al doen ontploffen.

Ruik je een gaslucht bij je gasfornuis, geiser, CV ketel of gaskachel? Dan is er waarschijnlijk een slechte of verouderde aansluiting van de gasleiding op een gasfornuis, geiser of gaskachel. Vooral in huizen met een verouderde gasinstallatie is er een vergrote kans op gaslekkage. Gas is zeer explosief, houd daarom altijd rekening met de kans op verstikking of ontploffing en wees extra alert op een gaslucht in de hal, het portiek of de meterkast.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je graag door naar de ervaren loodgieters van MyGo. Bel direct naar: 085 432 00 32.