Terug naar prijzen
Cv aanleggen kosten

Cv aanleggen kosten

Wat zijn de kosten van cv aanleggen?

Het aanleggen van de centrale verwarming kost gemiddeld tussen de 1.600 en de 3.200 inclusief de materialen en de installatie van de cv zelf. De kosten hangen af van het type cv ketel dat je kiest: een hr-ketel kost vaak meer dan een vr-ketel, maar is wel zuiniger, zodat je energierekening jaarlijks lager wordt. Voor het aanleggen of vervangen van radiatoren reken je ongeveer 100 euro per radiator. Het eventuele aanleggen of verleggen van leidingen brengt nog eens 250 tot 600 euro per ruimte met zich mee. De kosten van cv aanleggen verschillen erg per klus: daarom helpen wij van MyGo je graag aan een persoonlijk overzicht via de MyGo Matchmaker. Je kunt zo gemakkelijk in contact komen met cv specialisten. Zij kunnen jou gratis offertes sturen of een situatieopname komen maken. Zo krijg je een preciezer beeld van de kosten van jouw klus. Voor meer informatie kun je uiteraard ook bellen naar 085-432 00 32.

Prijsopbouw cv aanleggen

Onderdeel + installatie

Gemiddelde kosten

Vr-ketel

€900-1.600

Hr-ketel

€1.600-3.400

Radiator plaatsen / vervangen

€75-200 per radiator

Vloer/wandverwarming

€50-100 per m2

Leidingen aanleggen / verleggen

€250-600 per ruimte

Type cv ketel kosten

De prijzen van het aanleggen van de cv zijn afhankelijk van het type cv ketel dat je kiest. De grootte van je woning en je gemiddelde stookkosten bepalen wat voor cv ketel het meest geschikt is voor jouw woning. Een hr-ketel heeft een hoger rendement en wordt tegenwoordig het meest gebruikt. De onderstaande kosten zijn inclusief de arbeidskosten, de materiaalkosten, de voorrijkosten en de btw.

Type cv

Gemiddelde kosten (incl. installatie en btw)

Gemiddelde stookkosten per jaar

Gemiddelde onderhoudskosten per jaar

Vr-ketel

€900-1.600

€1.350

€65

Hr-ketel

€1.500-3.400

€1.150

€65

Als je graag een duurzamere ketel wilt, kun je ook kiezen voor een warmtepomp of een zonneboiler. Deze vormen van warmteopwekking kosten qua aanschaf wat meer, maar kunnen op lange termijn geld opleveren doordat je flink kunt besparen op de energiekosten.

Prijzen verwarmingstoestellen

De kosten van de cv aanleg hangen af van de verwarmingstoestellen die je kiest. De meest gebruikte variant is de radiator. Het plaatsen van een radiator kost ongeveer 75 tot 200 euro per radiator. Meestal wil men in iedere ruimte minstens één radiator. Je kunt dus zelf uitrekenen hoeveel dit voor jou gaat kosten. Vloerverwarming wordt steeds populairder omdat je daarmee een ruimte evenredig kunt verwarmen. De warmte verspreidt zich namelijk geleidelijk door de hele ruimte. Het aanleggen van vloerverwarming kost ongeveer 50 euro per vierkante meter. Wandverwarming heeft ongeveer hetzelfde effect als vloerverwarming en kost tussen de 50 en de 100 euro per vierkante meter. Een ander voordeel aan vloer- en wandverwarming is dat je geen radiatoren hebt, die ruimte in beslag nemen en vaak beschouwd worden als een doorn in het oog.

Centrale verwarming onderhouden

Het onderhoud van je centrale verwarming kost ongeveer 65 euro per jaar. Je centrale verwarming regelmatig laten onderhouden is belangrijk omdat het een optimale werking garandeert. Bij regelmatige controle is de kans op storingen een stuk kleiner. Ook werkt de ketel beter, waardoor je energie bespaart. Bovendien is de cv ketel veiliger en gaat deze langer mee wanneer de ketel goed wordt onderhouden. Bij een cv ketel onderhoudsbeurt worden meestal de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Controle veiligheid rookgasafvoer.
  • Afstelling gastoestel.
  • Controle waarden zuurstof (O2), koolstofdioxide (CO2) en koolmonoxide (CO).
  • Controle op lekkages.
  • Ontluchting ketel en radiatoren.

Tips om zo voordelig mogelijk je cv aan te leggen

Hier vind je handige tips van MyGo om zo voordelig mogelijk je cv aan te leggen.

  1. Hoger rendement, minder stookkosten. Hoewel een hr-ketel wat meer kost bij de aanschaf, ben je met deze ketel minder geld kwijt aan stookkosten per jaar. Je kunt de kosten voor deze hogere aanschaf dus gemakkelijk terugverdienen. Stel dat je 1.500 euro betaalt voor een hr-ketel terwijl een vr-ketel 900 euro zou hebben gekost. Je betaalt dan 600 euro meer bij de aanschaf - maar je bespaart 200 euro per jaar op de stookkosten. In drie jaar heb je deze aanschaf dus al terugverdiend, en daarna ben je goedkoper uit.
  2. Onderhoudscontract. Het kan voordeliger zijn om een onderhoudscontract aan te gaan met een cv specialist. Je betaalt dan een klein bedrag per maand (meestal tussen de 3 en de 8 euro) en bent verzekerd van regelmatig onderhoud. Ook kun je bij deze specialist terecht wanneer je een storing hebt aan de cv ketel. Vaak kan er dan een spoedafspraak gemaakt worden. Via de MyGo Matchmaker kun je de beste cv specialisten vinden in jouw regio.
  3. Situatieopname. Als je een lastige klus hebt, kan het verstandig zijn om eerst een situatieopname te laten doen door een cv specialist. Dit kan effectiever zijn dan een offerte omdat de specialist dan preciezer weet wat er allemaal moet gebeuren. De prijzen van een situatieopname verschillen per specialist. Je kunt via de MyGo Matchmaker in contact komen met geschikte specialisten bij jou in de buurt.
  4. Offertes opvragen. Je kunt flink op de kosten van jouw cv aanleg besparen door eerst meerdere offertes op te vragen. Zo kun je cv deskundigen bij jou in de buurt vergelijken. Via de MyGo Matchmaker kun je verschillende offertes aanvragen.

MyGo helpt je graag met je cv aanleggen

De prijzen van je cv aanleg hangen uiteraard ook af van de installateur die je kiest. MyGo helpt je graag aan de beste en voordeligste installateur bij jou in de buurt. Je kunt via de MyGo Matchmaker een overzicht ontvangen van geschikte cv deskundigen in jouw regio. Je kunt hen direct bellen of een mail sturen, maar je kunt ook eerst offertes aanvragen. Zo kun je de prijzen van verschillende cv monteurs vergelijken om de voordeligste keuze te maken. Het is verstandig om met de cv monteur te overleggen wat er allemaal moet gebeuren, zodat hij of zij een accurate kostenschatting kan maken. Voor meer informatie over de MyGo Matchmaker kun je ook bellen naar 085-432 00 32.