Terug naar diensten
Installatie radiator

Installatie radiator

Voor de installatie van een radiator is het van belang dat je een radiator kiest die geschikt is voor jouw woning. Er zijn namelijk verschillende soorten radiatoren die allemaal weer andere eigenschappen hebben. In dit artikel vind je informatie over de kosten en mogelijkheden van verschillende soorten radiatoren:

Wat kosten radiatoren?

De meest voordelige radiator is de paneelradiator, die over het algemeen tussen de 50 en de 110 euro kost. Een ledenradiator is al iets duurder en kost meestal zo’n 120 euro. Een designradiator kan erg in prijs verschillen, afhankelijk van het design dat je kiest, en kan 150 tot 300 euro kosten. Dan is er nog de elektrische radiator, die nog erg duur is en dus niet veel gebruikt wordt. Een elektrische radiator kost meestal tussen de 400 en de 550 euro.

Standaard soorten radiatoren

Er zijn verschillende soorten radiatoren waaruit je kunt kiezen. Een veelvoorkomende soort is de paneelradiator, die je woning in een hoog tempo kan verwarmen. Je kunt ook kiezen voor de ledenradiator, deze neemt veel water op waardoor de woning lang warm blijft. Als je de verwarming graag wilt afstemmen op de uitstraling van de rest van je woning, dan kun je kiezen voor een designradiator. Deze zijn te verkrijgen in allerlei maten, kleuren, en vormen. Tot slot heb je de elektrische radiator, hier heb je geen verbinding met de centrale verwarming voor nodig. Daardoor kun je de elektrische radiator overal neerzetten.

Alternatieven om je huis te verwarmen

Naast de standaard radiatoren zijn er meerdere manieren om een woning te verwarmen. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een woning te verwarmen met vloerverwarming. Op deze manier is er geen radiator zichtbaar, maar wordt de warmte goed verspreid door de gehele ruimte. Ook raamverwarming begint steeds populairder te worden: er wordt dan een lage radiator aan de vloer gemonteerd, die lage ramen kan verwarmen. Zelfs plintverwarming wordt steeds meer gebruikt, waarbij de plinten worden verwarmd zonder dat er een radiator zichtbaar is. Vloer- en plintverwarming is ideaal wanneer je geen ruimte hebt voor een radiator. Op plekken waar geen ruimte is voor een horizontale radiator kun je ook kiezen voor een verticale radiator.

Kosten alternatieve verwarming

De alternatieve manieren om je woning te verwarmen brengen andere prijzen met zich mee. Zo kan plintverwarming tussen de 60 en de 120 euro per meter kosten. Vloerverwarming kost meestal in totaal tussen de 800 en de 1500 euro. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van hoe groot je woning is. Een raamradiator kun je al aanschaffen voor ongeveer 70 euro. De prijzen van een verticale radiator komen overeen met de prijzen van standaard radiatoren. Het enige verschil is echter dat de radiator een kwartslag gedraaid wordt.

De prijzen van de installateur

De kosten van de installatie van je radiator bestaan niet alleen uit de kosten van de radiator, maar ook uit de arbeidskosten van de installateur. De arbeidskosten van een installateur liggen tussen de 45 en de 60 euro per uur, incl. btw. Over het algemeen bestaan de totale kosten uit 40% voor de radiator en 60% voor de installateur. De kosten van het installeren van een radiator hangen niet alleen af van het type radiator dat je kiest. Als de monteur bijvoorbeeld niet goed bij de leidingen kan, dan kunnen de kosten al gauw oplopen. Bovendien is het van belang of er al een aansluiting aanwezig is. Als de bestaande aansluiting past bij de nieuwe radiator, dan zul je goedkoper uit zijn dan wanneer de monteur een leiding moet aan- of verleggen.

Hoe kom je aan een geschikte installateur?

Voor de installatie van je radiator heb je een geschikte monteur nodig. MyGo kan je in contact brengen met de persoon die jij zoekt. Door ons brede aanbod aan professionele monteurs kunnen wij garanderen dat we je kunnen matchen met een geschikte klusser. Een installateur kan niet alleen de installatie van je radiator uitvoeren, maar ook helpen met andere klussen omtrent de centrale verwarming, bijvoorbeeld het vervangen van een radiator en het aansluiten van een mooie design radiator. Zo weet je zeker dat jouw klussen op een zorgvuldige en veilige manier worden uitgevoerd.