Duurzaam wonen

Met het streven van Nederland om in 2050 gasloos te leven, en het groeiende bewustzijn van klimaatproblemen, wordt de noodzaak voor duurzaam wonen steeds groter.

Overweeg jij je woning te verduurzamen? Op deze pagina vind je links naar een groot aantal relevante pagina’s die jou hierbij kunnen helpen.

Ben je direct op zoek naar monteurs die kunnen helpen om jouw visie van een duurzame woning werkelijkheid te maken? Met de MyGo Matchmaker vind je heel gemakkelijk een geschikte vakspecialist(e) bij jou in de buurt. Je kunt kiezen uit verschillende contactopties, zoals bellen, offertes aanvragen, direct een afspraak maken, of je vraag via e-mail sturen. Probeer de Matchmaker, of bel rechtstreeks met 085-432 00 32.

Inhoudsopgave

Gasloos wonen

Vanuit de overheid moet over 30 jaar ieder huishouden gasloos zijn. Vanuit die ontwikkeling is het overgaan op andere energievormen dus per definitie een slimme investering. Onderstaande artikelen informeren je over de mogelijkheden om van het gas af te gaan.

Gasloos verwarmen

Je huis verwarmen zonder gebruik van gas.

Vloerverwarming

Een van de meest gekozen manieren om het huis te gasloos verwarmen.

Gasloos warm water

Gasloos koken

Andere mogelijkheden voor gasloos leven

Naast gasloos koken, en je huis en water gasloos verwarmen, vind je hieronder meer informatie ober gasloos leven.

Isolatie

Een belangrijke voorwaarde om gasloos te kunnen verwarmen is dat een huis voldoende geisoleerd is. Hieronder vind je informatie over de verschillende varianten daarvan.

Zonne-energie

Het populairste en aantrekkelijkste alternatief voor gas, als energiebron, is zonne-energie. Lees hieronder meer daarover.

Andere manieren van energie besparen

Naast de klimaatdoelen op vlak van gasaloos wonen is er natuurlijk meer wat je kunt doen om duurzaam en energiezuinig te wonen. Hieronder vind je meer informatie daarover.

Domotica en slimme apparaten

De aanschaf en installatie van slimme apparatuur bied nieuwe mogelijkheden op vlak van leefcomfort, maar is ook aantrekkelijk om energie te besparen. Lees meer daarover via de volgende link.

Duurzaam omgaan met energieverbruik

Er zijn talloze manieren om energie te besparen in het gemiddelde huishouden. Dat kan direct, door bijvoorbeeld isolatie (klik hier om terug te gaan naar de pagina’s over isolatie) en de opties hieronder.

Dit kan echter ook indirect, door bijvoorbeeld beter om te gaan met je apparatuur. De opties hieronder verlengen de levensduur van je apparaten.

 

 

Naast alle grote aanpassingen die je in je woning kunt maken om gasloos of duurzaam te leven, kunnen kleine gewoontes ook veel effect hebben. Vervang lampen bijvoorbeeld door zuinigere Ledverlichting, en laat apparaten niet onnodig op stand-by staan. Als je dan ook nog het licht uit doet wanneer je deze in een ruimte niet nodig hebt bespaar je met weinig moeite veel energie.

 

Installatie WTW unit | WarmteTerugWinning

Installatie WTW unit | WarmteTerugWinning

S

Installatie warmtepomp

Installatie warmtepomp

D

Zonnedakpannen: dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen

Zonnedakpannen: dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen

D

Domotica: smart home

Domotica: smart home

H


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over duurzaam wonen. Hieronder staan een paar gerelateerde onderwerpen voor andere vragen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.