Duurzaam wonen

Op deze pagina vind je alles over het verduurzamen van je woning en daaraan gerelateerde klussen. Als je wilt oriënteren op het gebied van duurzaamheid zit je hier dus goed!

In de inhoudsopgave vind je handige links die jou begeleiden naar de voor jou relevante onderwerpen. Zo kan je je super gemakkelijk navigeren door de pagina. Ook in de teksten zelf zijn handige aanklikbare links verwerkt voor als je meer wilt weten over een van de werkzaamheden in de tekst. We hopen dat je alles kunt vinden wat je zoekt en je perfect kunt voorbereiden of inlezen op jouw klus.

Dakisolatie plat dak

Dakisolatie plat dak

Dakisolatie plat dak, waarom?

Het isoleren van een woning heeft vele voordelen, waaronder:

  • De woning wordt energiezuiniger
  • Er komt minder tocht en vocht de woning binnen
  • De waarde van de woning wordt verhoogd

Je kan een woning op verschillende manieren isoleren, waarvan dakisolatie een optie is. Je kan een dak isoleren aan de binnen- of buitenzijde van het dak. Daarbij heb je te maken met ‘koude’ en ‘warme’ vormen van isolatie. Bij een koud plat dak isolatie wordt de draagconstructie van het dak niet verwarmd door het klimaat in de woning. Dit kan nadelige gevolgen hebben, zoals het uitzetten of inkrimpen van het dak. Daarmee loop je een verhoogd risico op beschadigingen van het dakoppervlak. Bij een warme dakisolatie wordt de draagconstructie wel geïsoleerd. Hierdoor wordt de warmte overdag opgeslagen, waardoor het binnen koel blijft. Vervolgens wordt de vastgehouden warmte ’s avonds weer afgegeven aan de binnenzijde van de woning.

Dakisolatie plat dak binnenzijde

Een ‘koude’ dak isolatie is het isoleren aan de binnenzijde van de woning. Het isolatiemateriaal wordt dan tussen het dak en de afwerking aan de binnenkant geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld met isolatieplaten of dekens die afgewerkt zijn met gipsplaten. Indien er vanaf het dak toch vocht naar binnen trekt zorgt de dakisolatie aan de binnenkant van een woning ervoor dat de kans op vochtplekken op het plafond of in de muren beperkt blijft.

Dakisolatie plat dak buitenzijde

Een belangrijk voordeel van dakisolatie aan de buitenzijde van een woning is dat de woning hiermee extra goed bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden in Nederland. Daarnaast is het isoleren aan de buitenzijde gemakkelijk toegankelijk en daardoor snel te realiseren door een dakdekker. Daarbij heb je weinig last van de werkzaamheden van de dakdekker en je houdt binnenshuis meer ruimte over.

Kosten dakisolatie plat dak

De gemiddelde kosten voor het isoleren van een plat dak is vooral afhankelijk van het oppervlakte van jouw dak. Voor een dak van ongeveer 70m2 kan je rekening houden met een gemiddelde prijs van 3500 euro incl arbeid en btw. Met deze investering bespaar je ongeveer 500 euro op jaarbasis. Na zeven jaar heb je deze investering dus terugverdiend.

Voor hulp bij het isoleren van jouw platte dak kan je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier kan je snel en eenvoudig een ervaren dakdekker vinden bij jou in de buurt. Vergelijk via MyGo snel en eenvoudig meerdere geschikte dakdekkers uit jouw regio en kies degene die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Het is mogelijk om één of meerdere offertes op te vragen of direct een afspraak te maken. Liever direct telefonisch contact? Bel dan 085 – 432 00 32.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over duurzaam wonen. Hieronder staan een paar gerelateerde onderwerpen voor andere vragen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.