Terug naar diensten
CV waterzijdig inregelen

CV waterzijdig inregelen

De CV waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat de verwarming van je woning 10 tot 20 procent goedkoper wordt. Je kunt je CV waterzijdig inregelen door de watertemperatuur optimaal te verdelen over de radiatoren of de vloerverwarming. In dit artikel lees je alles over je CV waterzijdig inregelen.

Wil je direct je CV waterzijdig inregelen? Dan kun je de MyGo Matchmaker gebruiken om een passende CV monteur te vinden bij jou in de buurt. Daarnaast kun je bellen naar 085 106 1600.

Waarom een CV waterzijdig inregelen?

Bij de meerderheid van de woningen in Nederland is de werking van de CV ketel niet optimaal. Dat komt omdat de temperaturen van het water in de leidingen niet goed staan afgesteld. Daardoor wordt jaarlijks ontzettend veel energie weggegooid. Het normeninstituut NEN heeft berekend dat elk jaar ongeveer de hoeveelheid energie dat jaarlijks in Den Haag wordt verbruikt, wordt weggegooid.

Daarom is het belangrijk om de CV ketel waterzijdig in te regelen. Hierdoor krijg je een betere doorstroming en wordt de warmteafgifte verbeterd. De warmte wordt beter verdeeld tussen de radiatoren en je bespaart wel 10 tot 20 procent aan gas.

CV waterzijdig inregelen handleiding

Je kunt zelf je CV waterzijdig inregelen door met een laserthermometer de temperatuur van het water in de aanvoer- en de retourleiding te meten. De verhouding tussen de temperaturen van deze leidingen moet 0,8 zijn. Stel dat het water in de aanvoer 50 graden is, dan het water in de retourleiding dus 40 graden zijn (50 * 0,8 = 40).

Het temperatuurverschil wordt door de radiator afgegeven als warmte aan de ruimte. Je kunt zelf de radiatoren verder aandraaien of juist losdraaien om op de juiste temperatuur te komen.

Ben je niet zo’n klusser? Dan wordt het niet aangeraden om deze klus zelf te proberen. Het is een precisiewerkje dat je beter aan een deskundige kunt overlaten.

CV waterzijdig inregelen kosten

Het is verstandig om deze klus door een professionele CV monteur te laten doen. Zo weet je zeker dat de klus optimaal zal worden uitgevoerd en dat de temperatuur precies goed wordt. Ook raakt er op deze manier niet per ongeluk iets beschadigd.

Een CV waterzijdig inrichten is een klus die ongeveer drie tot vier uur duurt. De kosten van een CV waterzijdig inregelen bedragen tussen de 300 en de 500 euro. Dit lijkt een flinke prijs, maar doordat de CV ketel zuiniger wordt, verdien je dit snel terug.

Terugverdientijd CV waterzijdig inregelen prijs

Nadat je je CV waterzijdig hebt laten inregelen, kun je je woning 10 tot 20 procent efficiënter verwarmen. Daardoor kun je flink besparen op de energiekosten. In een gemiddeld huishouden bespaar je al snel zo’n 100 euro per jaar na deze klus. Daarom kun je de kosten van waterzijdig inregelen over het algemeen in drie tot vijf jaar terugverdienen.

Subsidie op de kosten van waterzijdig inregelen

Het is mogelijk om een subsidie te krijgen als je je CV waterzijdig laat inregelen. Dit heet de SEEH subsidie, oftewel de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Je kunt deze subsidie alleen krijgen als je je woning ook beter laat isoleren. Laat je ook twee isolatiemaatregelen uitvoeren in je woning? Dan kun je 60 euro terugkrijgen voor het waterzijdig inregelen van je CV. Zo heb je de kosten van waterzijdig inregelen nog sneller terugverdiend.

Wat is waterzijdig inregelen?

Je CV waterzijdig inregelen betekent dat de aanvoer- en de afvoerleidingen een ideaal temperatuurverschil hebben om de woning zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Hierdoor kan de temperatuur van je verwarming meestal ook lager, omdat de CV ketel minder hard hoeft te werken. Hiermee bespaar je volgens de brancheorganisatie Techniek Nederland maar liefst 10 tot 20 procent op je gasverbruik.

Bouwbesluit heeft besloten dat vanaf nu elke CV ketel waterzijdig moet worden ingeregeld. Daarnaast moeten nieuwe CV ketels het mogelijk maken om in elke ruimte apart de warmte in te stellen. Ook komen er strengere eisen aan ventilatie- en koelsystemen. Dit alles is besloten om ervoor te zorgen dat Nederland minder gas gaat verbruiken en er daardoor hard aan werkt om het klimaatakkoord van Parijs te halen. Bovendien is het essentieel om minder gas te verbruiken om de gaswinning in Groningen tegen te gaan.

MyGo helpt je graag met waterzijdig inregelen

Je CV waterzijdig inregelen kun je zelf doen, maar het is efficiënter en veiliger om dit door een deskundige CV monteur te laten doen. Met de MyGo Matchmaker kom je snel en gemakkelijk in contact met een geschikte CV monteur bij jou in de buurt. We hebben een landelijk netwerk aan gekwalificeerde specialisten. Je kunt direct een afspraak maken of eerst offertes aanvragen of teruggebeld worden. Zo vind je gratis en vrijblijvend 24/7 de beste CV installateur voor jouw klus. Je kunt ons ook bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!