Waterzijdig inregelen kosten

De kosten van waterzijdig inregelen bedragen ongeveer 280 euro als je minder dan tien radiatoren hebt. Daarna betaal je ongeveer 25 euro extra per radiator. Door waterzijdig inregelen bespaar je 10 tot 20 procent op je kosten.

Ben je geïnteresseerd naar jouw mogelijkheden om je cv waterzijdig in te regelen? Je kunt de MyGo Matchmaker gebruiken om een geschikte cv installateur te vinden. Ook kun je bellen naar 085 106 1600.

Wat kost waterzijdig inregelen?

Besparing waterzijdig inregelen

Terugverdientijd waterzijdig inregelen

Wat houdt waterzijdig inregelen in?

Subsidie waterzijdig inregelen kosten

Wordt waterzijdig inregelen verplicht?

MyGo is je graag van dienst met waterzijdig inregelen

Wat kost waterzijdig inregelen?

De kosten van waterzijdig inregelen hangen af van het aantal radiatoren:

Waterzijdig inregelen

Kosten

<10 radiatoren

€280

Elke radiator extra

€25


Besparing waterzijdig inregelen

Door waterzijdig inregelen wordt je cv zuiniger en kun je flink wat energiekosten besparen, afhankelijk van de soort woning:

Soort woning

Gemiddeld energieverbruik

Jaarlijkse besparing

Appartement

950 m3

€80

Tussenwoning

1.300 m3

€120

Hoekwoning / 2 onder 1 kap

1.600 m3

€150

Vrijstaande woning

2.250 m3

€200

Terugverdientijd waterzijdig inregelen

Als je cv niet waterzijdig ingeregeld is, gaat er veel energie verloren. NEN, het normeninstituut, heeft gecalculeerd dat om deze reden jaarlijks de hoeveelheid energie van een stad als Den Haag wordt verspild.

Door de leidingen goed af te stellen wordt de doorstroming en daardoor de warmteafgifte verbeterd. Hiermee kun je wel 10 tot 20 procent aan gas besparen.

Je bespaart voor een gemiddeld huishouden al gauw zo’n 120 euro per jaar dankzij deze klus. Daarom kun je verwachten dat je de kosten van waterzijdig inregelen binnen drie jaar hebt terugverdiend.

Wat houdt waterzijdig inregelen in?

Als je je woning waterzijdig laat inregelen, zorgt de cv monteur voor een warmtebalans in de woning. De aanvoer- en afvoerleidingen worden op een bepaalde temperatuur afgesteld. De temperaturen van de aanvoer- en retourleidingen moeten een verhouding hebben van 0,8.

De woning wordt eerst geïnspecteerd en in kaart gebracht, zodat de cv installateur precies weet wat er moet gebeuren. Vervolgens worden de instellingen van de cv ketel en de radiatoren gecontroleerd. Dan kan de cv monteur alles correct afstellen zodat de temperatuur optimaal is verdeeld. Als de temperatuur van de aanvoer 50 graden is, moet de retourleiding bijvoorbeeld 40 graden zijn (50 * 0,8 = 40).

Subsidie waterzijdig inregelen kosten

Als je het waterzijdig inregelen combineert met het plaatsen van isolatiematerialen kun je een subsidie krijgen. Dit gaat over de SEEH subsidie, dat staat voor Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Deze subsidie kun je bij je gemeente aanvragen als je twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Je krijgt dan 60 euro terug voor het waterzijdig inregelen van je centrale verwarming. Zo kun je de kosten van waterzijdig inregelen nog sneller terugverdienen.

Wordt waterzijdig inregelen verplicht?

Bouwbesluit heeft al besloten dat elke nieuwe cv ketel vanaf nu waterzijdig moet worden ingeregeld. Dit is één van de maatregelen die Bouwbesluit treft om ervoor te zorgen dat Nederland het klimaatakkoord van Parijs kan halen en dat de gaswinning in Groningen kan worden teruggedraaid. Andere maatregelen zijn dat het vanaf nu mogelijk moet zijn om in elke ruimte de temperatuur apart in te stellen. Ook moeten koelsystemen en ventilatiesystemen voldoen aan strengere eisen.

MyGo is je graag van dienst met waterzijdig inregelen

Je kunt je cv waterzijdig laten inregelen door een professionele cv installateur. Met de MyGo Matchmaker kom je gemakkelijk in contact met een cv monteur. Je kunt direct online of telefonisch een afspraak maken. Maar je kunt ook teruggebeld worden of eerst offertes aanvragen. Zo weet je precies hoeveel jouw klus gaat kosten.

De Matchmaker is 24/7 gratis en vrijblijvend te gebruiken en je kunt ons ook bellen naar 085 106 1600.