Terug naar prijzen
EPS prijs

EPS prijs

Wat kost EPS isolatiemateriaal?

EPS kost gemiddeld tussen de 10 en 15 euro per m2. In deze prijs zijn de arbeidskosten voor het plaatsen nog niet meegenomen.

EPS, bij ons beter bekend als piepschuim of tempex is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo zijn er EPS platen die veel worden gebruikt voor de isolatie van zoldervloeren, muren en daken. Maar ook EPS parels. Dat zijn kleine bolletjes die vooral als spouwmuurisolatie worden gebruikt. En tot slot zijn er de EPS chips. Deze isolatiechips zijn groter dan parels en worden vaak gebruikt als bodemisolatie voor kruipruimtes.

Zoek jij een specialist die EPS isolatie kan plaatsen? Vind de meest geschikte vakman voor jouw klus met de MyGo Matchmaker. Om direct inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook. Bel gratis 085 106 1600.

Kosten EPS isolatie

De kosten voor EPS isolatie worden met name bepaalt door de dikte van het isolatiemateriaal, de te isoleren oppervlakte, het isolatiemateriaal zelf en de arbeidskosten van een vakman.

Tabel 1: gemiddelde prijzen isolatiemateriaal en arbeidskosten

Materiaal/dienst

Gem. prijzen

EPS platen per m2

€ 10 - € 15

EPS parels per m2

€ 16 - € 23

EPS chips per m2

€ 20 - € 25

Arbeidskosten vakman per uur

€ 30 - € 40

Wat kost isoleren met EPS?

Waar wordt EPS van gemaakt?

De term EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. EPS wordt gemaakt van polystyreen korrels die in een mal worden verhit. Door de temperatuur zet het polystyreen uit en kleeft het aan elkaar. Tijdens dat proces worden er veel luchtbelletjes gevormd wat er voor zorgt dat EPS veel stilstaande lucht bevat. EPS bestaat zodoende voor 98% uit lucht. Daardoor is het isolatiemateriaal erg licht, isoleert het erg goed en is het relatief voordelig.

Voordelen EPS

  • Het is één van de meest voordelige isolatiematerialen
  • EPS is ongevoelig voor vocht
  • Het is makkelijk te hanteren en te verwerken (EPS is licht en laat zich makkelijk snijden of zagen)
  • EPS heeft een hoge isolatiewaarde (het verouderd niet of nauwelijks waardoor de isolatiewaarde hoog blijft)
  • Het rotvrij en schimmelvrij
  • EPS is brandveilig

Wat kost isoleren met EPS?

MyGo bespaartips

  1. Combineer meerdere isolatieprojecten. EPS is te gebruiken voor meerdere doeleinden. Combineer bijvoorbeeld de isolatie van je spouwmuren met de isolatie van je kruipruimte. Zo bespaar je relatief gezien op de kosten en verkort je de terugverdientijd van je investering.
  2. Vraag meerdere offertes aan. Door bij verschillende vakmensen een offerte aan te vragen kun je ze onderling met elkaar vergelijken. Zo krijg je een goed overzicht van de mogelijke kosten van jouw klus.
  3. Maak gebruik van subsidies. Bij het plaatsen van isolatiemateriaal kun je aanspraak maken op subsidies. Zo kun je isolatiemateriaal laten plaatsen tegen een lager btw-tarief van 9%. Dat tarief geldt overigens niet voor het isolatiemateriaal zelf. Daarnaast maakt de overheid het mogelijk om tegen een rentepercentage van 2% geld te lenen voor de isolatie van je woning. Het geld voor deze lening is afkomstig uit het warmtefonds van het energiebespaarfonds.

Vind een isolatiespecialist met MyGo

Als je een isolatiespecialist zoekt om jouw woning te isoleren met EPS kan MyGo je daarbij helpen. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan de vakman die het beste aansluit bij jouw wensen. Om meer te weten te komen over de vakmensen bij jou uit de buurt kun je op onze website profielen en reviews bekijken.

Om direct inzicht te krijgen in de mogelijke kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze klantenservice brengt je graag in contact met een vakman uit de buurt.