Terug naar prijzen
Kruipruimte isoleren kosten

Kruipruimte isoleren kosten

Wat zijn de kosten voor het isoleren van een kruipruimte?

Gemiddeld betaal je voor het isoleren van de kruipruimte tussen de 25 en 50 euro per vierkante meter. Isolatie van de kruipruimte is een ideale manier om warmte in je huis te houden. Door middel van kruipruimte isolatie, of bodemisolatie, kun je jaarlijks veel geld besparen op de energierekening. Op deze pagina vind je alle informatie over de gemiddelde kosten van het laten isoleren van de kruipruimte.

Inhoud

Benieuwd naar de kosten voor het isoleren van jouw kruipruimte? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. De MyGo matchmaker matcht je met de meest geknipte vakman voor jouw klus uit jouw regio. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis  en vrijblijvend met 085-432 00 32.

Gemiddelde kosten kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie - niet te verwarren met vloerisolatie - wordt onder de vloer, in de kruipruimte, aangebracht. De kruipruimte wordt doorgaans geïsoleerd om warmte te behouden maar ook om de vocht te bestrijden die in de kruipruimte kan ontstaan. Het grootste gedeelte van de kosten voor het isoleren van de kruipruimte bestaat uit materiaal en arbeidskosten. Aangezien de kruipruimtes verschillen per woning zie je in onderstaande tabel een overzicht van het soort woning en de bijkomende kosten van het isoleren van de kruipruimte.

Type woning

Oppervlakte kruipruimte

Gemiddelde kosten

Appartement

40 - 50 m2

€ 700 - € 1.300

Tussenwoning

40 - 50 m2

€ 800 - € 1.300

Hoekwoning

45 - 55 m2

€ 1.000 - € 1.400

2-onder-1-kap woning

50 - 60 m2

€ 1.100 - € 1.500

Vrijstaande woning

70 - 80 m2

€ 1.250 - € 2.000

 

Gemiddelde kosten soorten iSpecialist plaatst isolatiesolatiemateriaal

Wanneer je de kruipruimte laat isoleren kun je kiezen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten per type isolatie voor een kruipruimte van 50 vierkante meter.

Soort isolatiemateriaal

Gemiddelde prijs (50m2)

EPS parels

€ 1.100 - € 1.300

EPS isolatiechips

€ 750 - € 900

Isolatiematrassen (thermokussens)

€ 1.000 - € 1.300

Schelpen

€ 1.400 - € 1.600

Polystyreen chips

€ 1.200 - € 1.400

Isolatiefolie

€ 1.600 - € 1.800

Thermokussens

€ 1.500 - € 1.750

XPS platen

€ 1.500 - € 1.600

Zoals je kunt zien zijn er dus veel verschillende vormen van isolatie mogelijk. Echter is niet elke isolatie geschikt voor elke kruipruimte. Overleg daarom met de vakman wat in jouw geval het beste isolatiemateriaal is.

Soorten isolatie kruipruimte

In bovenstaande tabel zie je verschillende soorten isolatie die toegepast kunnen worden in de kruipruimte. Een aantal van deze soorten isolatie worden hieronder nader toegelicht.

EPS parels

EPS isolatieparels zijn veelal geschikt voor kruipruimtes waar de vakman zelf niet in kan kruipen. De EPS parels zijn vocht-resistent en worden in de kruipruimte gespoten. In feite isoleer je hiermee de bodem van de kruipruimte.

Isolatiematrassen

Deze vorm van isolatie wordt geplaatst op de bodem van de kruipruimte en aan de onderkant van de vloer. De isolatiematrassen, ook wel thermokussens genoemd, zijn gevuld met lucht en worden afgesloten met tape. Hierdoor ontstaat er een extra isolatielaag waardoor warmteverlies voorkomen wordt.

Polystyreen isolatiechips

Isoleren met Polystyreen isolatiechips is de meest goedkope vorm van isolatie. Deze piepschuim chips worden op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Polystyreen isolatiechips zorgen voor een droog klimaat en voorkomen vocht.

Vakman met isolatie

Wat bepaalt de prijs voor kruipruimte isolatie?

Een aantal verschillende factoren bepalen de totaalprijs voor het isoleren van de kruipruimte.

Kruipruimte toegankelijk?

Een belangrijk aspect van de kostprijs hangt af de toegankelijkheid van de kruipruimte. Wanneer je een zeer lage kruipruimte hebt kunnen sommige soorten isolatie niet worden toegepast. Wanneer de specialist bijvoorbeeld niet toegang kan krijgen tot de kruipruimte, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om EPS parels in de kruipruimte te laten spuiten.

Soort isolatie

Afhankelijk van de hoogte van je kruipruimte zijn er verschillende manier van isolatie mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. De meest voordelige vorm van isoleren is door middel van isolatiechips. Voor het laten isoleren van een kruipruimte van 50 vierkante meter betaal je gemiddeld ongeveer 800 euro. Isolatie door middel van XPS platen of isolatiefolie zijn de duurste mogelijkheden. Hiervoor betaal je gemiddeld tussen de 1.600 en 1.800 euro voor een kruipruimte van 50 vierkante meter.

Voordelen kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt goede isolatie ervoor dat er geen optrekkend vocht plaats zal vinden. De kruipruimte zal droger zijn en ook zul je minder last hebben van tocht in de woning. Je huis zal dus droger zijn wat tevens beter is voor je gezondheid. Daarnaast is het meeste isolatiemateriaal erg duurzaam en heb je binnen een aantal jaren je geld terug verdiend. Je zult namelijk flink besparen op de jaarlijkse energierekening.

Bespaartips van MyGo

  1. Vergelijk meerdere offertes. Met behulp van de MyGo matchmaker kun je online meerdere offertes opvragen van verschillende vakmannen in jouw regio. Deze kun je vervolgens vergelijken om zo de beste vakman te vinden.
  2. Kies voor een lokale specialist. Kies een vakman uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten. Sommige vakmannen rekenen zelfs helemaal geen voorrijkosten als de klus voor hun dichtbij is.
  3. Subsidie mogelijk? Tot eind 2020 heb je nog de mogelijkheid om een subsidie te krijgen voor het laten isoleren van je huis. Echter moet je dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van het dak samen met de kruipruimte. Het isoleren moet uitgevoerd worden door een erkende vakman. De isolatiewaarde (of Rd waarde) moet tenminste 3.5 zijn. Ook moet je een minimaal aantal vierkante meters laten isoleren. Wanneer je aan deze eisen voldoet kun je 4 tot 7 euro per vierkante meter subsidie ontvangen voor het isoleren van de kruipruimte.

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat niet iedere soort isolatie geschikt is voor iedere kruipruimte. Als je een lage, kleine kruipruimte hebt, dan heb je minder mogelijkheden dan een grotere kruipruimte. Wellicht is het ook mogelijk om tegelijk met de kruipruimte de vloer te laten isoleren. Overleg met de vakman wat mogelijk is in jouw situatie.

MyGo helpt je graag

Online of telefonisch? Maak online gebruik van de MyGo matchmaker om zo gematcht te worden met de beste vakman voor jouw specifieke klus bij jou in de buurt. Ook kun je offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch iemand te woord staan? Bel dan geheel vrijblijvend, en gratis, 085-432 00 32.